Comunicate de presă

18-12-2014 Programul ,,Totul începe acasă’’ a fost premiat la Gala Naţională a Voluntarilor

În cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor, ediţia 2014, organizat de Federaţia Volum, programul „Totul începe acasă!”, derulat de GDF SUEZ Energy România în colaborare cu Habitat for Humanity România a fost premiat la categoria “Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social”.

Programul „Totul începe acasă!” vizează reabilitarea celor 12 case sociale din cadrul SOS Satele Copiilor şi este implementat de Habitat for Humanity România, partener cu o experienţă îndelungată în gestionarea proiectelor de construcţie de case şi reabilitări. Clădirile au fost date în folosință în anii 90, nu au fost renovate de atunci, iar starea lor se degradează continuu. Acest proiect răspunde nevoii de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit şi de învăţare pentru copiii beneficiari, părinţii sociali şi asistenţii sociali care îşi desfăşoară activitatea în acest centru.

Lucrările de reabilitare au fost realizate şi cu implicarea voluntarilor GDF SUEZ Energy România care au răspuns cu entuziasm la cele 4 acţiuni de voluntariat organizate de-a lungul proiectului. Astfel, 80 de angajaţi, cumulând 500 de ore de voluntariat, au pus umăr de la umăr să facă din casele sociale un cămin mai primitor pentru copiii de aici.

Ediţia 2014 a Galei Naționale a Voluntarilor este organizată de Federaţia volum a în parteneriat cu Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București, Ministerului Tineretului și Sportului și Agenției Naționala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

11-12-2014 O nouă sală de operaţii cu dotări de ultimă generaţie este deschisă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Începând de astăzi, 11 decembrie, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti dispune de o nouă sală de operaţii unde se vor efectua anual aproximativ 1600 de intervenţii. Acest lucru este posibil graţie programului de responsabilitate socială ,,Energie pentru o şansă la viaţă”, finanţat de GDF SUEZ Energy România şi implementat în parteneriat cu Asociația Dăruiește Viață.

Proiectul demarat la sfîrşitul anului trecut în colaborare cu echipa medicală a Secţiei Chirurgie IV a vizat amenajarea sălii de operaţie şi achiziţionarea aparaturii necesare pentru intervenţiile chirurgicale ce vor fi efectuate aici. Valoarea finanţării din partea GDF SUEZ Energy România este de 235.000 de euro.

Echipamentele achiziţionate în acest proiect au  fost : o linie laparoscopică de ultimă generaţie ce permite abordarea unor tipuri noi de patologii chirurgicale şi care prezintă posibilitatea interconectării cu aparatură endoscopică sau colonoscopică, un aparat de anestezie ultramodern, o masă de operaţii modulabilă, lămpi de iluminat cu camere încorporate, un defibrilator, un aspirator chirurgical. Noua aparatură oferă şi posibilitatea upgradării permanente, lucru esenţial având în vedere evoluţia rapidă a tehnologiei medicale. Sala de operaţii este dotată şi cu un sistem video care permite transmiterea în direct a intervenţiilor chirurgicale în sala de curs, oferind astfel studenţilor şi rezidenţilor posibilitatea să-şi însuşească mai bine metode şi tehnici specifice diferitelor patologii.

În cadrul Secției Chirurgie IV operațiile se desfăşoară atât în regim de urgență, cât şi electiv, cuprinzând o gamă largă de patologii: digestivă (colecistectomii, apendicectomii, neoplazii intestinale, gastrice), hepatică, a peretelui abdominal (hernii, eventraţii, evisceraţii), cura varicelor hidrostatice, neoplazii de sân, neoplazii genitale.

Scopul deschiderii unei noi săli de operaţie îl reprezintă dublarea numărului intervenţiilor chirurgicale realizate în prezent şi creşterea intervenţiilor chirurgicale laparoscopice minim invazive care să permită pacienţilor o recuperare rapidă. Inainte de realizarea acestei investiţii, în această secție se desfăşurau anual aproximativ 800 de intervenţii, dintre care aproximativ 250 de intervenţii erau realizate laparoscopic.

«Mă bucur oricând pot face ceva pentru pacienții Spitalului Universitar de Urgență, dar și pentru cei care, cu abnegaţie, fac bine - medici, asistente, infirmiere. Fie folosind fonduri publice guvernamentale, fie folosind fonduri europene, fie, cum este în acest caz, realizând parteneriate veritabile cu organizații non-guvernemtale și investitori strategici, trebuie să construim un spital modern și competițional, deschis oamenilor.» a declarat Profesor Doctor Cătălin Cîrstoiu, Manager Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

„Odată cu dotarea noii săli de operaţie, obiectivul nostru este să creştem, pe de o parte, numărul intervenţiilor chirurgicale realizate anual iar pe de altă parte, numărul intervenţiilor chirurgicale laparoscopice minim invazive, reuşind astfel să ne apropiem cât mai mult de tendinţele moderne de tratament. Pentru secţia noastră este, cu siguranță, cea mai mare investiţie din ultima perioadă.” a declarat Profesor Doctor Costel Savlovschi, medic primar chirurg, Doctor în Științe Medicale.

„Am ales să susţinem proiectul „Energie pentru o şansă la viaţă” pentru că sănătatea este foarte importantă pentru noi toţi, iar investiţia companiei noastre în acest domeniu sperăm să aducă o schimbare pozitivă pentru toţi beneficiarii proiectului: pacienţii care vor beneficia de condiţii medicale mai bune, medicii de aici care vor putea exercita un act medical de calitate şi generaţiile de rezidenţi care se vor forma în secţia de chirurgie a acestui spital. Este, de asemenea, o investiţie care durabilă care sperăm sa poată schimba în bien viaţa multor pacienţi care vor fi trataţi aici.”, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

„Această investiție face să crească numărul de operaţii efectuate în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București şi, implicit, numărul de vieţi salvate. Implicarea GDF SUEZ Energy România înseamnă că putem spera să ajungem din urmă dotările internaționale în ce priveşte aparatura din clinicile de stat”, a declarat Carmen Uscatu, Președintele Asociaţiei Dăruiește Viață.

 

Spitalul Universitar de Urgență București

Spitalul Universitar de Urgență București este o clinică universitară cu o activitate științifică susținută, în care pacienții primesc o îngrijire medicală adecvată. Investigațiile medicale și tratamentele posibile sunt foarte numeroase și complexe, acoperind întreaga paletă de specialități medicale.

 

Grupul GDF SUEZ 

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în furnizarea de gaze naturale şi electricitate, distribuirea de gaze naturale, producţia de electricitate şi servicii energetice. Aceasta are un portofoliu de circa 1,5 milioane de clienţi, aproximativ 3.850 de angajaţi și o reţea de distribuţie de 18.400 km.

Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România şi reuneşte proiectele de implicare în viaţa comunităţii derulate de către companie.

www.gdfsuez.ro

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

Asociația Dăruiește Viață

A fost înfiinţată în iunie 2012, cu scopul de a continua într-o manieră profesionistă demersurile de apărare a drepturilor pacienţilor şi de implicare în proiecte de strângere de fonduri. În noiembrie 2013, Asociaţia Dăruieşte Viaţă a lansat Bursa de Fericire, platforma online de strângere de fonduri ce transparentizează investiţiile companiilor sau persoanelor fizice în proiectele pentru dotarea şi modernizarea centrelor oncologice din România. Până acum, investiţiile la Bursa de Fericire au depăşit suma de 1 milion de euro. Pentru mai multe detalii despre proiecte şi despre modalităţile de a investi în susţinerea pacienţilor cu cancer, accesează: www.bursadefericire.ro.

Contact :

Dăruiește Viață

Bianca Voinescu

Telefon: 0729 999 777

E-mail: bianca@daruiesteviata.ro

www.daruiesteviata.ro

 

GDF SUEZ Energy România

Amalia Anghel

Telefon : 021 310 23 91

amalia.anghel@gdfsuez.ro

17-11-2014 GDF SUEZ Energy România a fost premiată la Gala Oameni pentru Oameni, ediţia 2014

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și Camera de Comerț Americană în România (AmCham) au premiat joi, 13 noiembrie, în cadrul evenimentului Gala Oameni pentru Oameni, proiectele de implicare în comunitate care au schimbat vieţi.

GDF SUEZ Energy România a fost premiată la secţiunea Cea mai de impact intervenție a unei companii.

Premiul a fost acordat pentru programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’, derulat în parteneriat cu Asociaţia ,,Dăruieşte Viaţă’’. Acesta a vizat modernizarea şi renovarea  laboratoarelor de diganosticare în profunzime a cancerelor de sânge din cadrul Institutului Clinic Fundeni şi modificarea legislaţiei prin activităţi de lobby ale Asociaţiei pentru a asigura continuitatea şi durabilitatea acestui program.

Anul acesta, impactul celor 145 de premianţi şi nominalizaţi a însemnat donaţii şi voluntariat în valoare totală de 14,8 milioane euro. De la tratament pentru copii cu autism la servicii pentru oameni cu boli terminale,de la case pentru familii fără adăpost la laboratoare pentru diagnosticarea la timp a leucemiei, toți acești bani au susținut inițiative care fac viața mai bună întregii societăți și ne dau încredere în capacitatea comunității românești de a se ajuta singură.

Gala Oameni pentru Oameni este un eveniment care premiază anual actele filantropice care au cel mai mare impact în comunitate.Sunt recunoscute fapte generoase atât ale persoanelor cât şi ale companiilor, precum și inovaţia şi profesionalismul în domeniul strângerii de fonduri în rândul organizaţiilor neguvernamentale şi al voluntarilor lor. Gala este organizată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, un grup de profesionişti care promovează cultura filantropică prin educaţie şi dezvoltarea de instrumente de strângere de fonduri, şi AmCham, Camera de Comerţ Americană în România.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3800 de angajaţi.

GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sănătate, sport şi cultură. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

13-11-2014 Primăria locală și GDF SUEZ Energy România, cu sprijinul Habitat for Humanity România, au renovat școala gimnazială din comuna Băleni, județul Galați

Peste 200 de elevi din comuna Băleni se vor bucura de o școală nouă care să îi pregătească pentru un viitor mai bun. GDF SUEZ Energy România, Primăria comunei Băleni şi asociația Habitat for Humanity România au renovat școala din Băleni în cadrul proiectului “O școală nouă, un viitor mai bun”.

Școala, ce nu a mai fost renovată de 25 de ani, a fost complet reabilitată și eficientizată energetic. Din cauza gradului ridicat de deteriorare, școala devenise nefuncțională, iar întreaga activitate didactică se desfășura, de ani buni, într-o clădire anexă situată în aceeași curte.

Unitatea școlară oferă acum condiții de învățare la standarde europene pentru cei 214 elevi și 10 profesori din comunitate. Cu sprijinul financiar al GDF SUEZ Energy România și al Primăriei comunei Băleni, Habitat for Humanity România a realizat izolația exterioară și interioară, precum şi o serie de lucrări cum ar fi:  înlocuirea tâmplăriei, montarea de parchet, gresie și faianță, schimbarea instalației electrice și sanitare și înlocuirea centralei termice. Proiectul “O școală nouă, un viitor mai bun” s-a desfășurat în perioada august – octombrie 2014.

„Ne bucurăm că putem reda copiilor, cadrelor didactice din Băleni, şi implicit întregii comunități, o şcoală nouă, primitoare, care asigură condiţiile propice derulării unui act educaţional de calitate”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România.

„Școala este a doua casă pentru copiii noștri. Este locul în care se încarcă cu speranțe, visuri și planuri pentru viitor. Suntem bucuroși că împreună cu partenerii noștri, GDF SUEZ Energy România și Primăria comunei Băleni, am reușit să le oferim celor peste 200 de copiii o școală curată, la standarde europene, în care să învețe cu drag”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

Despre GDF SUEZ Energy România

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3850 de angajaţi. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Persoană de contact:

Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse și Comunicare, Habitat for Humanity România, 0722.640.229, loredana.modoran@habitat.ro

10-11-2014 Anunţ public privind impactul de mediu al proiectului Inelare conducte gaze naturale MP pe strada Focşani, localitatea Brăila, cu conducte şi instalaţii de racordare MP din PE 100 SDR 11

SC GDF SUEZ Energy Romania SA anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Brăila, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului – continuarea procedurii privind emiterea aprobării de dezvoltare a proiectului întrucât nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul Inelare conducte gaze naturale MP pe strada Focşani, localitatea Brăila, cu conducte şi instalaţii de racordare MP din PE 100 SDR 11, propus a fi amplasat în judeţul Brăila, extravilan comuna Vădeni şi municipiul Brăila.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Brăila – municipiul Brăila, b-dul Independenţei, nr 14, Bl B5, în zilele lucrătoare între orele 9.00 – 13.00, precum şi la următoarea adresă de internet www.apmbr.anpm.ro – secţiunea Regelmentări/Mediatizare/Proiect decizii etapa de încadrare pentru proiecte.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 5 zile lucrătoare de la publicarea prezentului anunţ, până la data de 15.11.2014.

10-11-2014 Anunţ public privind impactul de mediu al proiectului Reabilitare reţea de distribuţie gaze naturale strada Tineretului, Ghioceilor, Soarelui, Dorobanţilor, localitatea Brăila cu conducte şi instalaţii de racordare MP din PE 100 SDR 11 – etapa II

SC GDF SUEZ Energy Romania SA anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Brăila, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului – continuarea procedurii privind emiterea aprobării de dezvoltare a proiectului întrucât nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul Reabilitare reţea de distribuţie gaze naturale strada Tineretului, Ghioceilor, Soarelui, Dorobanţilor, localitatea Brăila cu conducte şi instalaţii de racordare MP din PE 100 SDR 11 – etapa II, propus a fi amplasat în judeţul Brăila, municipiul Brăila.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Brăila – municipiul Brăila, b-dul Independenţei, nr 14, Bl B5, în zilele lucrătoare între orele 9.00 – 13.00, precum şi la următoarea adresă de internet www.apmbr.anpm.ro – secţiunea Regelmentări/Mediatizare/Proiect decizii etapa de încadrare pentru proiecte.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 5 zile lucrătoare de la publicarea prezentului anunţ, până la data de 15.11.2014.

21-10-2014 Anunt public privind impactul de mediu al proiectului de instalatie de protectie catodica de la Galati

SC GDF SUEZ Energy România SA, titular al proiectului “Instalaţie de protecţie catodică cu injecţie de curent pentru conductele de distribuţie de gaze naturale şi branşamentul electric al acesteia”, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Galaţi, fără evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul: “Instalaţie de protecţie catodică cu injecţie de curent pentru conductele de distribuţie gaze naturale şi branşamentul electric al acesteia”, propus a fi amplasat în Galaţi, str. Bucovinei intersecţie cu str. Războieni, judeţul Galaţi.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Galaţi din Galaţi, str. Regiment 11 Siret, nr.  2, în zilele de luni-joi, între orele 8.30-16.00 şi vineri între orele 8.30-13.30, precum şi la următoarea adresă internet http://apmgl.anpm.ro – reglementări – acordul de mediu – proiect decizie etapa de încadrare.

07-10-2014 GDF SUEZ Energy România şi Chance for Life lansează o nouă ediţie a programului educaţional ,,Întâlnire cu energia’’

GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei Naţionale, lansează a opta ediţie a programului „Întâlnire cu energia”. Acesta este un program educaţional iniţiat de GDF SUEZ Energy România ce vizează transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor de clasa a IV-a, despre sursele de energie în general, punând accent pe utilizarea în condiţii de siguranţă a gazului natural.

Ediţia 2014 a programului se va desfăşura în 37 de şcoli din Bucureşti, Călăraşi, Galaţi (Schela şi Independenţa), Craiova, Slatina, Băicoi, Sf. Gheorghe şi Curtea de Argeş. Aproximativ 2400 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor ,,Întâlnire cu  energia’’ în luna octombrie, când vor învăţa multe lucruri utile despre sursele de energie.

Programul constă în două lecţii care tratează teme precum: tipurile şi sursele de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural, protecţia mediului înconjurător. Prima lecţie se va desfăşura în săptămâna 6-10 octombrie, iar cea de-a doua în săptămâna 20-24 octombrie. Lecţiile vor fi susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi lectorii Chance for Life. Pentru concretizarea noţiunilor predate, ei vor utiliza un set de planşe pedagogice, filmuleţe explicative, experimente şi jocuri, punând accent pe interacţiune în procesul de predare.

În cadrul programului se desfăşoară şi concursul ,,Câştigă cu Metano’’ care are două componente: o etapă pe şcoală, în cadrul căreia elevii trebuie să realizeze un proiect comun plecând de la tematicile discutate şi un concurs individual, cu 3 categorii de premii, pentru fiecare clasă.

Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România, angajament demonstrat şi prin continuarea acestui program devenit deja tradiţional pentru companie. ,,Acest program aduce informaţii practice despre energie, utile atât elevilor cât şi părinţilor şi cadrelor didactice. Voluntarii GDF SUEZ Energy România au astfel ocazia de a ieşi din aria lor de competenţă şi de a interacţiona cu elevii, în cadrul unor lecţii foarte interactive.’’, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

,,Întâlnire cu energia’’ face parte din platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România, Energie pentru fapte bune. Puteţi afla mai multe informaţii despre program pe www.energiepentrufaptebune.ro şi pagina de Facebook www.facebook.com/energiepentrufaptebune

Despre program

Lansat în octombrie 2007, programul „Intâlnire cu energia” s-a derulat până acum în 360 de şcoli din 26 de localităţi şi s-a adresat unui număr de peste 26.000 de elevi de clasa a IV-a. În proiect s-au implicat 120 de voluntari ai GDF SUEZ Energy România care au investit peste 2.400 de ore de voluntariat în această acţiune.

Despre GDF SUEZ Energy România

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3600 de angajaţi.

GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sport, cultură şi sănătate. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

www.gdfsuez.ro

 

Despre Chance for Life

Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

Contact GDF SUEZ Energy România

Alexandra Ilinca

Manager de proiect comunicare

Tel: 021 301 20 40

E-mail : alexandra.ilinca@gdfsuez.ro

Contact Chance for Life

Diana Ferenţ

Tel: 021 413 37 07

E-mail: diana.ferent@chanceforlife.ro

02-10-2014 Diagnosticarea şi monitorizarea cancerelor de sânge sunt realizate la standarde ultraperformante la Institutul Clinic Fundeni

În urma implementării programului ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’, Institutul Clinic Fundeni devine o unitate de referință în diagnosticarea și monitorizarea cancerelor de sânge pentru adulți și copii, prin realizarea de analize de sânge performante.

Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ demarat în octombrie 2013 a fost finalizat cu succes. Acesta a vizat dezvoltarea infrastructurii de diagnostic şi monitorizare a bolilor de sânge, la copii şi adulţi, prin achiziţionarea de echipamente performante. Astfel, laboratoarele de Citogenetică şi de Imunofenotipare ale Institutului Clinic Fundeni au fost renovate complet şi dotate cu două echipamente de ultimă generaţie: un sistem de cariotipare automată şi un analizor automat de citometrie în flux. Proiectul a implicat o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy România, fiind implementat cu ajutorul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ derulat în cadrul Institutului Clinic Fundeni contribuie astfel la îmbunătăţirea indicatorilor de supravieţuire în bolile hemato-oncologice la copii şi adulţi, respectiv la creşterea ratei de supravieţuire în rândul acestora de la 50% la 80%.

,,Suntem bucuroşi că am finalizat acest demers împreună cu partenerii de proiect. Investiţia este una importantă şi contribuie major la managementul afecţiunilor hemato-oncologice în cadrul institutului, totul în beneficiul pacienţilor care se confruntă cu astfel de probleme. Proiectul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ face parte din manifestările organizate în cadrul Zilelor Institutului Clinic Fundeni 2014 şi stă sub mesajul acestora - „Iubeşte viaţa”, cuvinte care ne definesc şi în care credem. Iubind viaţa, dăruieşti viaţă!”, a declarat Conferenţiar doctor Carmen Orban, Manager al Institutului Clinic Fundeni.

,,Acest proiect ajută Institutul Clinic Fundeni din mai multe puncte de vedere: pe de o parte creşte numărul de analize realizate în laboratoare de Citogenetică şi Imunofenotipare ale Institutului nostru, analize efectuate pentru diagnosticarea şi monitorizarea pacienţilor cu boli hemato-oncologice. În urma achiziţionării celor două echipamente sunt realizate anual aproximativ 2500 de analize comparativ cu un număr de 700 de analize anterior realizării investiţiei. Pe de altă parte, aceste echipamente cresc acurateţea determinării bolii minime reziduale, ceea ce va permite aplicarea ţintită a protocoalelor de tratament modern cu modelarea dozelor de citostatice şi, în cazuri bine selectate, efectuarea transplantului medular”, a declarat Profesor doctor Daniel Coriu, Şef Clinică Hematologie şi Transplant Medular, Institutul Clinic Fundeni.

„Am ales să susţinem proiectul „Energie pentru o şansă la viaţă” pentru că sănătatea este un domeniu de intervenţie prioritar pentru clienţii noştri care îşi doresc să beneficieze de un act medical la standarde europene. Prin acest proiect sperăm să contribuim la creşterea ratei de supravieţuire a pacienţilor cu diferite tipuri de cancere de sânge, prin facilitarea unei diagnosticări de o mai mare acurateţe a bolilor de sânge, care să permită echipei de medici aplicarea unor tratamente adecvate”, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

,,Această investiţie permite medicilor hemato-oncologi din alte spitale din ţară, care nu au această aparatură, să trimită la acest laborator probele de sânge ale pacienţilor pentru o diagnosticare corectă şi în profunzime. Institutul Clinic Fundeni va deveni astfel unul dintre Centrele Regionale de Diagnosticare iar şansa la viaţă a pacienţilor va creşte. Implicarea GDF SUEZ Energy România în proiecte de acest tip ne dă speranţe că vom ajunge din urmă statisticile pozitive internaţionale’’, a declarat Carmen Uscatu, Preşedintele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Institutul Clinic Fundeni

Institutul Clinic Fundeni a fost fondat în anul 1959 și are o veche tradiţie în patologia dificilă cardio-vasculară, hepatică, renală, digestivă, hematologică. Centrul de Hematologie şi Transplant Medular este cea mai veche şi cea mai mare unitate medicală cu acest profil din România. Multe dintre realizările Institutului Clinic Fundeni sunt, în acelaşi timp, rezultatul colaborării cu alte instituţii medicale din România şi din străinătate, cu asociaţii şi fundaţii. Anual în Institutul Clinic Fundeni se internează peste 100.000 de persoane, se efectuează peste 300.000 de consultaţii şi 6.000.000 analize şi investigaţii.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi, gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3.850 de angajaţi.

Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România şi reuneşte toate proiectele de implicare în viaţa comunităţii derulate de către companie.

www.gdfsuez.ro

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

Asociaţia Dăruieşte Viaţă

A fost înfiinţată în iunie 2012 cu scopul de a continua, într-o manieră profesionistă, demersurile de apărare a drepturilor pacienţilor şi de implicare în proiecte de strângere de fonduri menite să aducă un real progres în tratamentul pacienţilor din sistemul medical de stat românesc începute de membrii asociaţiei, încă din anul 2009, în regim de voluntariat în cadrul altor asociaţii.

 

Contact :

Dăruieşte Viaţă

Bianca Voinescu

Telefon : 0729 999 777

E-mail  : bianca@daruiesteviata.ro

www.daruiesteviata.ro

19-09-2014 Eric Stab a participat la CEO Build

Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România, a voluntariat, vineri, 19 septembrie, alături de alţi lideri ai mediului de afaceri, pe şantierul din Calea Floreasca, Nr 156, în sprijinul a peste 80 de copii rămaşi fără îngrijirea părinţilor.

Eric Stab alături de Mihai Boldijar (Bosch România), Irina Ashukina (Philip Morris Trading), Jean Valvis (Valvis Holding), Adrian Garofeanu (Knauf Insulation), Iulia Lascău (Euroglobal), Dragoș Panait (Red Angus Steakhouse & Hotel Class)  a contribuit la reabilitarea celor 12 case din cadrul SOS Satele Copiilor din București. Munca acestora a ajutat ca cei peste 80 de copii ce locuiesc aici să aibă un loc mai bun în care să se bucure de copilărie.

“Sunt  trei motive pentru care am participat la CEO Build. Primul este cauza nobilă. Habitat for Humanity România și SOS Satele Copiilor fac o treabă excelentă, SOS are grijă de copiii rămași fără îngrijirea părinților, iar Habitat for Humanity le oferă condiții mai bune de locuire. Al doilea motiv este că GDF SUEZ Energy România sprijină renovarea și eficientizarea energetică a celor 12 case de aici. Al treilea motiv este pentru că eu consider că este foarte important ca oamenii de afaceri să-și aloce timp pentru a investi în comunitate”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România.

În fiecare casă locuiește o mamă socială având în grijă 6-7 copii. Casele au fost date în folosință acum 20 de ani și nu au mai fost renovate de atunci, iar în prezent ele sunt într-o stare avansată de degradare și au un consum energetic ridicat. Prin programul „Totul începe acasă!”, în parteneriat cu GDF SUEZ Energy România și Fundația GDF SUEZ, toate cele 12 case vor fi renovate și eficientizate energetic până la finalul lunii octombrie 2014.

 

Voluntarii care vin pe șantierele Habitat for Humanity România nu au nevoie de abilități speciale. Ei sunt coordonați pas cu pas de către echipele de specialiști ai organizației. Habitat for Humanity România implică voluntari străini, corporatiști români și din comunitate în toate activitățile de construcție și reabilitare.

Habitat for Humanity România implică voluntari străini, corporatiști români și din comunitate în toate activitățile de construcție și reabilitare. În fiecare an, pe șantierele Habitat for Humanity România vin în jur de 2.000 de voluntari, dintre care 800 sunt din marile corporaţii. Voluntarii muncesc pe șantierele Habitat for Humanity România, își acoperă toate costurile logistice (cazare, masă, transport, recreație și administrative) și, în plus, vin cu o donație consistentă pentru sprijinirea nevoii de locuire decentă în România.

Contact

Ramona Sărărescu

Project Manager Comunicare

E-mail: ramona.sararescu@gdfsuez.ro

Tel 021 301 20 00

15-09-2014 Primăria locală și GDF SUEZ Energy România, cu sprijinul Habitat for Humanity România, renovează școala gimnazială din comuna Băleni, județul Galați

Peste 200 de elevi din comuna Băleni se vor bucura de o școală nouă care să îi pregătească pentru un viitor mai bun, GDF SUEZ Energy România, Primăria comunei Băleni şi asociația Habitat for Humanity România vor renova școala din Băleni în cadrul proiectului “O școală nouă, un viitor mai bun”.

Școala, ce nu a mai fost renovată de 25 de ani, va fi complet reabilitată și eficientizată energetic până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an. Din cauza gradului ridicat de deteriorare, școala devenise nefuncțională, iar întreaga activitate didactică se desfășura de ani buni într-o clădire anexă situată în aceeași curte.

Unitatea școlară va oferi condiții de învățare la standarde europene pentru cei 214 elevi și 10 profesori din comunitate. Cu sprijinul financiar al GDF SUEZ Energy România și al Primăriei comunei Băleni, Habitat for Humanity România reabilitează izolația exterioară și interioară, înlocuieşte tâmplăria, monteză parchet, gresie și faianță, schimbă instalația electrică și sanitară și înlocuieşte centrala termică.

Ca pe orice şantier Habitat for Humanity, la lucrări participă şi echipe de voluntari locali și angajaţi din companii din România, printre care şi voluntari GDF SUEZ Energy România.

“Suntem deosebit de bucuroși că alături de partenerii noștri, GDF SUEZ Energy România, Habitat for Humanity România și echipele de voluntari implicate în derularea cu succes a acestui proiect, am reușit să oferim copiilor din comuna noastră șansa de a putea învăța într-o clădire renovată în totalitate și dotată la standarde internaționale. Primăria comunei Băleni a asigurat 50% din cheltuielile necesare pentru derularea acestui proiect.

Întrega comunitate, părinți, elevi, profesori, mulțumește GDF SUEZ Energy România, Habitat for Humanity România, Primăriei Băleni și echipelor de voluntari pentru modul în care au colaborat în toată această periodă.

Ne exprimăm totodată speranța că această colaborare va continua, astfel încât să putem dezvolta împreună și alte proiecte prin care să ridicăm calitatea vieții și nivelul de trai în comunitatea noastră”, a declarat Lică Oprea, primar comuna Băleni.

Proiectul “O școală nouă, un viitor mai bun” a început în luna august 2014 și este programat să fie finalizat până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an, când copiii și profesorii vor putea realua activitatea școlară în noua unitate de învățământ.

“Pentru GDF SUEZ Energy România, Băleni nu reprezintă doar comuna în care am realizat una dintre cele mai importante investiţii ale companiei din ultimii ani, ci şi un partener alături de care am devoltat mai multe proiecte în folosul comunităţi: forarea unui puţ de apă, diverse lucrări de infrastructură, iar în prezent renovarea şcolii din localitate. Ne bucurăm că prin acest proiect putem crea condiţii adecvate pentru un act educaţional de calitate pentru copiii şi profesorii din Băleni”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România.

„Misiunea Habitat for Humanity este de a eradica locuirea sărăcăcioasă și lipsa de adăpost peste tot în lume și de a construi case, comunități și speranțe. Educația copiilor noștri este extrem de importantă, pentru ca fiecare copil să aibă șansa unui viitor mai bun, dar și pentru că, pe termen lung, educația atrage după sine o locuire mai bună pentru întrega comunitate”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

Despre GDF SUEZ Energy România

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3850 de angajaţi. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Persoană de contact:

Loredana Modoran, PR Specialist Habitat for Humanity România

0722.640.229, loredana.modoran@habitat.ro

31-07-2014 GDF SUEZ Energy România devine acţionar majoritar al Congaz

Bucureşti, 31 iulie 2014 - GDF SUEZ Energy România şi-a mărit participaţia în Congaz de la 28.59% la 85.77% în urma achiziţiei pachetelor de acţiuni deţinute de OMV Petrom şi E.ON Ruhrgas International în această societate. Această tranzacţie a primit avizul favorabil al Consiliului Concurenţei.

Prin această achiziţie, GDF SUEZ Energy România îşi consolidează poziţia de cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze pe piaţa reglementată de gaze naturale din România. “România este o ţară importantă pentru GDF SUEZ în Europa: Grupul este prezent în domenii diverse cum ar fi furnizarea de gaze naturale şi electricitate, distribuţia de gaze naturale, producţia de electricitate şi serviciile energetice. Achiziţia Congaz va permite GDF SUEZ Energy România  să-şi consolideze poziţia în sectorul de gaze naturale şi să-şi dezvolte portofoliul de clienţi într-o zonă importantă a ţării, cu un potenţial de dezvoltare semnificativ”” a declarat Jean-François Cirelli, Vice-Chairman and President GDF SUEZ, Responsabil Divizie Energy Europe.

Congaz este o societate înfiinţată în 1999 cu scopul de a dezvolta reţeaua de distribuţie din orasul Constanţa precum şi din alte localităţi din judeţ. Congaz operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de aproximativ 850 km, are un portofoliu de 55.000 de clienţi în paisprezece localităţi din judeţul Constanţa, respectiv: Constanţa, Medgidia, Năvodari, Ovidiu, Negru Vodă, Agigea, Eforie Sud şi Nord, Cogealac, Cumpăna, Lumina, Lazu, Valu lui Traian şi Mihail Kogălniceanu. Planul de dezvoltare pe termen mediu al companiei prevede extinderea reţelei de gaze în localităţile unde compania are deja concesiuni, precum şi dezvoltarea altora noi.

GDF SUEZ Energy Romania

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei domenii principale: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. Principala filială a Grupului, GDF SUEZ Energy România, furnizează gaze naturale şi electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienţi şi produce electricitate. GDF SUEZ Energy România deserveşte peste 1,4 milioane de clienţi, operează o reţea de 17.500 km în 17 judeţe din sudul României şi Bucureşti şi are aproximativ 3.500 de angajaţi. Cifra de afaceri consolidată a GDF SUEZ Energy România la 31.12.2013 a fost de aproximativ 4.13 miliarde lei.

Contact

Amalia Anghel

Corporate Communication Manager

amalia.anghel@gdfsuez.ro

04-11-2013 Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’

Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy România.

,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ are drept obiectiv îmbunătăţirea indicatorilor de supravieţuire în bolile hemato-oncologice la copii şi adulţi, respectiv creşterea ratei de supravieţuire de la 50% la 80%.

În cadrul proiectului va fi susţinut financiar Programul de Diagnostic şi Tratament al pacienţilor cu leucemii acute şi alte tipuri de cancer limfatic, respectiv dezvoltarea infrastructurii de diagnostic prin achiziţionarea a două echipamente performante care vor ajuta la o mai bună diagnosticare şi monitorizare a cancerelor de sânge. Astfel, laboratoarele de Citogenetică şi de Imunofenotipare ale Institutului Clinic Fundeni vor fi dotate cu două echipamente moderne: un sistem de cariotipare automată şi un analizor automat de citometrie în flux.

În România, în lipsa unui registru naţional al bolnavilor de cancer, numărul copiilor (leucemie sau alte cancere limfatice) bolnavi de cancer de sânge este estimat la circa 5000, iar anual se înregistrează alte 500 de cazuri noi.

,,Demararea acestui proiect reprezintă una dintre realizările anului 2013 ale Institutului Clinic Fundeni. Investiţia este una extrem de importantă şi va contribui major în viitor la managementul afecţiunilor hemato-oncologice în cadrul institutului, totul în beneficiul pacienţilor care se confruntă cu astfel de probleme. Anunţul demarării proiectului ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ face parte din manifestările organizate în cadrul Zilelor Institutului Clinic Fundeni 2013 şi stă sub mesajul acestora - „Iubeşte viaţa”, cuvinte care ne definesc şi în care credem. Iubind viaţa, dăruieşti viaţă!”, a declarat doctor Carmen Orban, Manager al Institutului Clinic Fundeni.

,,Acest proiect ajută Institutul Clinic Fundeni din mai multe puncte de vedere: pe de o parte va creşte numărul de analize realizate în laboratoare de Citogenetică şi Imunofenotipare ale Institutului nostru, analize efectuate pentru diagnosticarea şi monitorizarea pacienţilor cu boli hemato-oncologice. Dacă în prezent sunt efectuate în medie anual 700 număr de analize, în urma achiziţionării celor 2 echipamente vor putea fi realizate anual aproximativ 2500 analize, având în vedere existenţa unui personal cu înalta calificare  în cadrul institutului nostru. Pe de altă parte, aceste echipamente cresc determinarea cu acurateţe a bolii minime reziduale, ceea ce va permite aplicarea ţintită a protocoalelor de tratament modern cu modelarea dozelor de citostatice şi, în cazuri bine selectate, efectuarea transplantului medular”, a declarat conferenţiar doctor Daniel Coriu, Şef Clinică Hematologie şi Transplant Medular, Institutul Clinic Fundeni.

„Am ales să susţinem proiectul „Energie pentru o şansă la viaţă” pentru că sănătatea este un element indispensabil al prosperităţii unei ţări şi o condiţie pentru o dezvoltare susţinută în viitor. Institutul Fundeni este astăzi o referinţă de profesionalism în domeniul medical, iar investiţia în aceste echipamente medicale va pune şi mai bine în valoare priceperea şi dedicarea echipei de specialişti, contribuind la îmbunătăţirea actului medical de care vor beneficia pacienţii.”, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

„La acest moment, lipsa facilităţilor pentru un diagnostic şi un tratament corect face ca şansa la viaţă a pacienţilor cu leucemie şi alte tipuri de cancer de sânge să scadă. La începutul anului 2013, am dat în folosinţă un compartiment nou de transplant pentru copiii, cu 6 camere sterile în cadrul Institutului Clinic Fundeni. La acestea s-au adăugat 4 camere sterile şi modernizarea compartimentului de transplant adulţi. Acest proiect, pe lângă altele realizate de noi, în valoare de peste 2 milioane de euro au fost posibile cu implicarea companiilor şi a oamenilor de bine din România. Implicarea GDF SUEZ Energy România înseamnă nu doar creşterea şansei la viaţă pentru pacienţii bolnavi de cancer ci şi speranţa noastră că vom ajunge din urmă statisticile pozitive internaţionale”, a declarat Carmen Uscatu, Preşedintele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Institutul Clinic Fundeni

Institutul Clinic Fundeni a fost fondat în anul 1959 și are o veche tradiţie în patologia dificilă cardio-vasculară, hepatică, renală, digestivă, hematologică. Centrul de Hematologie şi Transplant Medular este cea mai veche şi cea mai mare unitate medicală cu acest profil din România. Multe dintre realizările Institutului Clinic Fundeni sunt, în acelaşi timp, rezultatul colaborării cu alte instituţii medicale din România şi din străinătate, cu asociaţii şi fundaţii. Anual în Institutul Clinic Fundeni se internează peste 100.000 de persoane, se efectuează peste 300.000 de consultaţii şi 6.000.000 analize şi investigaţii.

Zilele Institutului Clinic Fundeni 2013, devenite deja o tradiţie şi derulate sub deviza „Iubeşte viaţa!” au cuprins simpozioane ştiinţifice, deschiderea oficială, conferinţă de presă, acordarea de distincții şi lansarea de carte “Marius Barnard – Momente-cheie dintr-o viață în slujba binelui”. Un alt moment special l-a constituit concertul ”Sunet pentru suflet” susținut de Nicolae Voiculeț pentru pacienţii şi personalul de la I.C. Fundeni.

Demararea proiectului ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ încheie şirul de evenimente derulate sub egida Zilele Institutului Clinic Fundeni 2013 şi reprezintă una dintre investiţiile necesare îmbunătăţirii accesului la servicii medicale performante pentru pacienţii cu afecţiuni hemato-oncologice.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de angajaţi.

Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România şi reuneşte toate proiectele de implicare în viaţa comunităţii derulate de către companie.

www.gdfsuez.ro

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

 

Asociaţia Dăruieşte Viaţă

A fost înfiinţată în iunie 2012 cu scopul de a continua, într-o manieră profesionistă, demersurile de apărare a drepturilor pacienţilor şi de implicare în proiecte de strângere de fonduri menite să aducă un real progres în tratamentul pacienţilor din sistemul medical de stat românesc începute de membrii asociaţiei, încă din anul 2009, în regim de voluntariat în cadrul altor asociaţii.

Contact :

Dăruieşte Viaţă

Bianca Voinescu

Telefon : 0729 999 777

E-mail  : bianca@daruiesteviata.ro

www.daruiesteviata.ro

Contact :

GDF SUEZ Energy România

Ramona Sărărescu                    

Telefon : 021 301 30 93

E-mail: ramona.sararescu@gdfsuez.ro

www.gdfsuez.ro

13-10-2013 GDF SUEZ Energy România şi Chance for Life lansează a şaptea ediţie a programului educaţional ,,Întâlnire cu energia’’

GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei Naţionale, lansează a saptea ediţie a programului „Întâlnire cu energia”. Acesta este un program educaţional iniţiat de GDF SUEZ Energy România în anul 2007 ce vizează transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural.

Ediţia 2013 a programului se va desfăşura în aproximativ 35 de şcoli din Bucureşti, Braşov, Călăraşi, Galaţi şi Tg-Jiu. Aproximativ 2400 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor ,,Întâlnire cu  energia’’ în luna octombrie în cadrul căreia vor învăţa lucruri utile despre sursele de energie.

Programul constă în două lecţii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural. Prima lecţie se va desfăşura în săptămâna 7-11 octombrie iar cea de-a doua în săptămâna 21-25 octombrie. Lecţiile programului vor fi susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi voluntarii Chance for Life. Pentru concretizarea noţiunilor predate, ei vor utiliza un set de planşe pedagogice, experimente şi jocuri, punând accent pe partea interactivă a lecţiilor.

Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România, mărturie stă acest program devenit deja tradiţional la nivelul companiei. ,,Acest program aduce informaţii practice despre energie, utile atât elevilor implicaţi în program cât şi părinţilor şi cadrelor didactice.Voluntarii GDF SUEZ Energy Romania au ocazia, prin intermediul acestui program, de a ieşi din aria lor de competenţă şi a interacţiona cu elevii în cadrul unor lecţii foarte interactive’’, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

În cadrul programului va fi lansat concursul ,,Câştigă cu Metano’’, acesta având 2 componente: o etapă pe şcoală, în cadrul căreia elevii trebuie să realizeze un proiect comun plecând de la tematicile programului şi un concurs individual, cu 3 categorii de premii, pentru fiecare clasă.

Elementul de noutate din acest an îl constituie concursul de granturi lansat la nivelul şcolilor participante din cele 5 oraşe prin care se încurajează propunerea şi implementarea proiectelor din domeniul economiei de energie şi protecţia mediului înconjurător. Cel mai bun proiect care va fi declarat câştigător la nivelul fiecărui oraş participant va primi o finanţare de 1000 de euro din partea organizatorilor.

Programul ,,Întâlnire cu energia’’ face parte din platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România, Energie pentru fapte bune. Puteţia afla mai multe informaţii despre program pe www.energiepentrufaptebune.ro şi pagina de Facebook www.facebook.com/energiepentrufaptebune.

Despre program

Lansat în octombrie 2007, proiectul pilot al programului s-a derulat în 40 de şcoli din Bucureşti, de el beneficiind aproximativ 3000 de copii. Ca urmare a feedback-ului pozitiv primit în urma proiectului pilot programul ,,Întâlnire cu energia’’ a fost extins în peste 295 şcoli din 16 oraşe, implicând peste 20.000 de elevi. Mascota programului Metano, creată în 2007 în cadrul proiectului pilot de către o elevă participantă, reprezintă interfaţa informaţiilor transmise elevilor.

Despre GDF SUEZ Energy România

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de angajaţi.

GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sport, cultură şi sănătate. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România. 

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

www.gdfsuez.ro

Despre Chance for Life

Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

Contact GDF SUEZ Energy România

Ramona Sararescu

Project Manager Comunicare

Tel: 021 301 30 93

E-mail : ramona.sararescu@gdfsuez.ro

Contact Chance for Life

Adela Botoroaga

Tel: 021 413 37 07

Fax: 021 413 37 07

E-mail: adela.botoroaga@chanceforlife.ro

25-09-2013 GDF SUEZ Energy România a lansat platforma de comunicare Energie pentru fapte bune

GDF SUEZ Energy România a lansat o platformă de comunicare, Energie pentru fapte bune, sub care va comunica toate proiectele de responsabilitate socială pe care compania le întreprinde în folosul comunităţi lor unde ne desfăşurăm activitatea.

Faptele bune prind viaţă atunci când fiecare dăruieşte un strop de energie. Astfel, se formează resurse inepuizabile care pot readuce zâmbetul în viaţa multora dintre noi. Plaftorma Energie pentru fapte bune este locul în care resursele de energie se transformă în proiecte frumoase.

Platforma are un site dedicat, http://www.energiepentrufaptebune.ro/, şi o pagină de facebook (energiepentrufaptebune) pe care vă invităm să le urmăriţi periodic pentru a fi la curent cu proiectele noastre de responsabilitate socială.

13-09-2013 GDF SUEZ Energy România, Fundaţia GDF SUEZ şi Habitat for Humanity România reabilitează casele sociale din cadrul SOS Satele Copiilor

GDF SUEZ Energy România, Fundaţia GDF SUEZ, Habitat for Humanity România şi SOS Satele Copiilor au semnat un parteneriat pentru susţinerea programului social „Totul începe acasă”.

SOS Satele Copiilor deţine un ansamblu de locuinţe sociale în Bucureşti în cadrul căruia oferă servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS). În cadrul satului sunt 12 locuinţe familiale active, fiecare adăpostind o familie socială.

Parteneriatul constă în dezvoltarea unui program de îmbunătăţire a eficienţei energetice pentru casele sociale din cadrul SOS Satele Copiilor, clădiri ce se află într-o stare avansată de degradare. Proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani (2013-2014) şi implică o contribuţie financiară din partea GDF SUEZ Energy România şi a Fundaţiei GDF SUEZ de 300.000 de euro.

Programul răspunde nevoii crescute de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit şi de învăţare pentru cei 134 de beneficiari copiii din cadrul SOS Satele Copiilor, părinţii sociali şi asistenţii sociali care îşi desfăşoară activitatea în acest centru.

Prin intermediul acestui program, în urma analizei nevoilor, vor fi realizate următoarele tipuri de lucrări pentru cele 12 case sociale: înlocuirea învelitorii de acoperiş, izolaţia termică a acoperişului şi a mansardei/podului, montarea de sisteme de contorizare individuală pentru fiecare casă familială, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor vechi, izolaţia exterioară a caselor, înlocuirea centralelor existente.

Pe lângă componenta de reabilitare, programul include şi o campanie educaţională menită să schimbe obiceiurile angajaţilor şi ale copiilor din cadrul satului în ceea ce priveşte consumul de energie şi necesitatea economiei de energiei pentru reducerea costurilor cu încălzirea.

,,Eficienţa energetică este o axă prioritară pentru companie şi ne bucurăm că putem susţine acest proiect social în parteneriat cu SOS Satele Copiilor şi Habitat for Humanity. Proiectul se înscrie în axa Grupului GDF SUEZ de a susţine, pe de o parte, categoriile vulnerabile şi pe de altă parte de a încuraja măsurile de eficienţă energetică în rândul consumatorilor de gaze naturale. În cadrul acţiunilor de reabilitare a caselor sociale vor fi implicaţi şi angajaţii companiei, continuând tradiţia voluntariatului colegilor noştri în cadrul unor programe de responsabilitate socială. Acest proiect face parte din platforma de responsabilitate socială Energie pentru fapte bune pe care compania o lansează cu această ocazie’’, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

“Având în vedere obiectivul comun al organizaţiilor noastre, de a îmbunătăţi condiţiile de locuire pentru cât mai mulţi copii sau familii sărace, acest parteneriat este unul cu beneficii de ambele părţi, deoarece împreună putem sprijini un număr mai mare de copii sau familii aflate în situaţii de risc, ce nu beneficiază de condiţii de locuire decente, impactul comunitar fiind unul de mai mare amploare. Modelul de îngrijire al SOS Satele Copiilor România presupune existenţa unei infrastructuri de amploare ce necesită investiţii permanente pentru a menţine nivelul de confort şi siguranţă pe care noi îl oferim copiilor aflaţi în plasament  şi  mamelor SOS ce locuiesc în casele familiale, case care alcătuiesc Satele SOS. Alăturarea eforturilor Habitat for Humanity România şi SOS Satele Copiilor România are drept prim rezultat  concret finanţarea proiectului de renovare exterioară (termoizolarea) a cladirilor din SOS Satul Copiilor Bucureşti, de către GDF SUEZ Energy România şi Fundaţia GDF SUEZ, proiect care începe în aceasta toamnă”spune Mirela Lavric, Director Naţional SOS Satele Copiilor România.

„Echipa Habitat for Humanity România este deosebit de onorată şi bucuroasă că poate lucra în Bucureşti, după ce am ajutat familii din aproape toată ţara. Suntem mulţumiţi să trecem la o nouă etapă a programului nostru de eficienţă energetică început cu izolaţii termice şi cursuri de eficienţă energetică. Le mulţumim partenerilor noştri de la GDF SUEZ Energy România, Fundaţia GDF SUEZ şi de la SOS Satele Copiilor pentru că ne-au încredinţat acest proiect atât de important şi suntem siguri că vom face lucruri frumoase împreună şi vom ajuta peste 200 de beneficiari să trăiască în condiţii decente şi sigure”, spune Elena Şerban, Manager General Habitat for Humanity România

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de angajaţi. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.

www.gdfsuez.ro

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

Fundaţia GDF SUEZ

Creată în septembrie 2010, Fundaţia GDF SUEZ a ales, în concordanță cu politica de responsabilitate socială a Grupului GDF SUEZ, două domenii majore de intervenţie: Solidaritate şi Protecţia mediului înconjurător. În domeniul solidarităţii susţinem programele: Copiii şi tineret, incluzând proiecte din domeniile sănătăţii şi educaţiei și Energii solidare, cu scopul de a îmbunătăţi accesul la energie al persoanelor defavorizate. În domeniul protecţiei mediului înconjurător, Fundaţia GDF SUEZ derulează două programe complementare: Biodiversitate şi climat, tratând problematici precum biodiversitatea, protecţia ecosistemelor şi combaterea schimbărilor climatice și Locuinţele viitorului, dedicat marilor provocări ale urbanizării şi arhitecturii durabile.

Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizaţii non-profit din lume, cu sediul central în Austria. SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, centrată pe asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. SOS Satele Copiilor România a fost înfiinţată în anul 1990. În acest moment asociaţia implementează 3 programe la nivel naţional în Bucureşti, Sibiu şi Bacău oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi) şi servicii educaţionale (Gradiniţe SOS, Maşina cu Jucării, Tabăra, Proiecte Educaţionale). SOS Satele Copiilor Romania este membră a Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru copil.

www.sos-satelecopiilor.ro

www.facebook.com/SOSSatelecopiilor

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit a cărei misiune este eliminarea lipsei de adăpost şi a locuirii sărăcăcioase a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfăşurate în ţară prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova şi Suceava.

www.habitat.ro

www.facebook.com/habitat

Contact :

Habitat for Humanity România                                                   

Ana-Maria Godja

Manager Comunicare şi Marketing

Mobil: 0728.28.46.05

E-mail: anamaria.godja@habitat.ro

www.habitat.ro

www.facebook.com/habitat

GDF SUEZ Energy România

Ramona Sărărescu

Manager Comunicare

Telefon : 021 301 30 93

E-mail: ramona.sararescu@gdfsuez.ro

www.gdfsuez.ro

www.energiepentrufaptebune.ro

22-02-2013 GDF SUEZ Energy România dă în funcţiune primul parc eolian şi lansează construcţia celui de-al doilea parc

GDF SUEZ Energy România a pus în funcţiune, la inceputul acestui an, primul parc eolian cu o capacitate de 48 MW, localizat în comuna Gemenele, judeţul Brăila. După o perioadă de teste de aproximativ 3 luni, care au fost finalizte, licenţa de producţie de electricitate a fost obţinută în data de 29 ianuarie 2013.

Compania lansează, de asemenea, construcţia celui de-al doilea parc eolian având o capacitate de 50 MW, în comuna Băleni din judeţul Galaţi. Acest proiect  se va derula pe întreg parcursul anului 2013. Producţia netă anuală estimată a aestui parc eolian este de aproximativ 130 GWh. Parcul este compus din 20 de eoliene de 2,5 MW fiecare, produse şi instalate de General Electric. Darea sa în folosinţă este prevăzută la sfârşitul anului 2013. Acest proiect va permite astfel dublarea capacităţii eoliene detinute de companie în România.

Eric Stab, Preşedinte-Director General al GDF SUEZ Energy România, a declarat : « Această nouă investiţie a GDF SUEZ Energy România consolidează poziţia noastră în sectorul energiilor regenerabile şi se înscrie în strategia noastră de dezvoltare ca actor multi-energie în România ».

GDF SUEZ est présent en Roumanie dans 3 métiers : le gaz naturel, l’électricité et les services à l’énergie et à l’environnement. La filiale la plus importante du Groupe, GDF SUEZ Energy Romania, est active dans les domaines de la fourniture de gaz et d’électricité, de la distribution de gaz, de la production d’électricité et des services à l’habitat. GDF SUEZ Energy Romania dispose d’un portefeuille de près de 1,4 million de clients, opère 17 000 km de réseau de distribution et emploie environ 3700 collaborateurs.

01-02-2013 GDF SUEZ Energy România susţine Festivalul Olimpic al Tineretului European, Braşov 2013

GDF SUEZ Energy România susţine, în calitate de Sponsor principal, Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Brasov – 2013, editiţia de iarnă, precum şi evenimentele asociate de aducere, în premieră, a flăcării olimpice în România.

Olimpiada de Iarnă pentru Tineret este un eveniment sportiv dedicat juniorilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care va desfăşura în perioada 17-22 februarie 2013. Ceremonia de deschidere a Festivalului va avea loc în data de 17 februarie pe Arena Liceului Sportiv din Brașov, iar ceremonia de închidere va fi organizată în data de 22 februarie în Poiana Braşov.

Competițiile sportive din cadrul festivalului vor avea loc după cum urmează:

  • Brașov – hochei pe gheață;
  • Poiana Brașov – schi alpin, patinaj viteză pe pista scurtă și patinaj artistic;
  • Predeal – snowboard și schi fond;
  • Râșnov – sărituri cu schiurile;
  • Fundata – Cheile Grădiștei – biatlon.

Aproximativ 30 de tineri sportivi români vor participa la competiţiile sportive ale Festivalului Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Eric Stab, Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy Romania declară : Susţinerea mişcării olimpice în general şi a promovării tinerilor sportivi talentaţi în special reprezintă o axă importantă a politicii noastre de sponsorizare din ultimii ani. Astfel, ne bucurăm să sprijinim în această perioadă Festivalul Olimpic al Tineretului European, aflat la prima ediţie în România. Sperăm că acest eveniment va fi unul bogat în medalii pentru tinerii sportivi români şi suntem convinşi că va permite în acelaşi timp promovarea imaginii României.

În afara competiţiilor sportive derulate în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, vor avea loc o serie de acţiuni organizate de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pentru aducerea flăcării olimpice la Bucureşti, după cum urmează :

  • în data de 3 februarie o delegaţie oficială a României va aduce flacăra olimpică de la Atena la Bucureşti;
  • în data de 9 februarie flacăra olimpică va urma un traseu în Bucureşti ce va include mai multe opriri la instituţiile reprezentantive ale României;
  • în data de 10 februarie torţa olimpică va urma un traseu pe Valea Prahovei şi va ajunge în Braşov unde va rămâne până la finalul festivalului;

Toţi iubitorii sporturilor de iarnă sunt invitaţi să susţină tinerii sportivi români în bazele sportive unde vor avea loc competiţiile.

Pentru mai multe detalii privind programul competiţiilor sportive, vă invităm să consultaţi documentul aici.

GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de salariaţi.

08-01-2013 Factura prin e-mail – un serviciu gratuit şi la îndemână pentru clienţii GDF SUEZ Energy România

Clienţii persoane fizice ai GDF SUEZ Energy România care aleg să primească factura de gaze naturale prin e-mail pot câştiga, în perioada 21 mai – 25 iulie, unul dintre sutele de premii: carduri-cadou pentru achiziţionarea la alegere de produse electronice şi electrocasnice sau detectoare de gaz şi monoxid de carbon.

Pentru a beneficia de sutele de premii din campania „Factura prin e-mail? O grijă în minus!”, clienţii GDF SUEZ Energy România trebuie să activeze serviciul Factura prin e-mail în perioada 21 mai – 25 iulie prin urmatoarele modalităţi : pe site-ul companiei  www.gdfsuez.ro, telefonic la 021.9366 sau la oricare dintre centrele de relaţii cu clienţii ale companiei.

Înscrierea clienţilor care îşi activează acest serviciu în perioada menţionată, este automată pentru tombola campaniei în cadrul căreia clienţii pot câştiga:

-   10 carduri cadou, fiecare în valoare de 1500 lei, pentru achiziţia la alegere de electronice şi/sau electrocasnice din reţeaua Altex/Mediagalaxy;

-   20 carduri cadou, fiecare în valoare de 1000 lei, pentru achiziţia la alegere de electronice şi/sau electrocasnice din reţeaua Altex/Mediagalaxy;

-   200 detectoare de gaz metan şi monoxid de carbon.

Tragerile la sorţi au loc în datele de 26 iunie şi 26 iulie 2012, iar regulamentul promoţiei este disponibil online, pe www.gdfsuez.ro şi în centrele  de relaţii cu clienţii ale GDF SUEZ Energy România.

Alegerea facturii transmise prin e-mail înseamnă pentru clienţi :

-    un serviciu practic, sigur, care permite mobilitate - clienţii primesc factura imediat după emitere, o pot arhiva uşor, o pot consulta din orice loc unde au conexiune la Internet;

-    un serviciu gratuit şi uşor accesibil

Serviciul de transmitere a facturii prin e-mail reprezintă unun demers ce continuă modernizarea serviciilor GDF SUEZ Energy România dintre care amintim: peste 13.500 de puncte de plată a facturii (online şi la partenerii comerciali şi bancari), posibilitatea monitorizării consumului şi plăţilor în contul individual din Agenţia online (http://agentia.gdfsuez-energy.ro),implicarea continuă a companiei în crearea de produse şi servicii ce oferă mai mult confort clienţilor.

22-10-2012 GDF SUEZ Energy România finalizează cu succes prima emisiune de obligaţiuni corporative

GDF SUEZ Energy România a lansat, în premieră pentru piaţa de capital românească, o emisiune de obligaţiuni în valoare de 250 milioane de lei care a fost subscrisă cu succes de mai mulţi investitori calificaţi. Obligaţiunile au o rată anuală a dobânzii de 7.4%, o maturitate de 5 ani şi vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti în jurul datei de 20 noiembrie 2012.

Emisiunea a generat un interes deosebit în piaţa de capital, demonstrând astfel încrederea investitorilor în soliditatea modelului de business al companiei.

Eric Stab, Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România, a declarat cu această ocazie : “Această operaţiune, o premieră atât pentru noi cât şi pentru piaţa de capital locală, reprezintă o etapă majoră în diversificarea surselor de finanţare pentru programul de dezvoltare al companiei şi consolidează angajamentul nostru de actor economic local.

GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de salariaţi.