Comunicate de presă

01-02-2013 GDF SUEZ Energy România susţine Festivalul Olimpic al Tineretului European, Braşov 2013

GDF SUEZ Energy România susţine, în calitate de Sponsor principal, Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Brasov – 2013, editiţia de iarnă, precum şi evenimentele asociate de aducere, în premieră, a flăcării olimpice în România.

Olimpiada de Iarnă pentru Tineret este un eveniment sportiv dedicat juniorilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care va desfăşura în perioada 17-22 februarie 2013. Ceremonia de deschidere a Festivalului va avea loc în data de 17 februarie pe Arena Liceului Sportiv din Brașov, iar ceremonia de închidere va fi organizată în data de 22 februarie în Poiana Braşov.

Competițiile sportive din cadrul festivalului vor avea loc după cum urmează:

 • Brașov – hochei pe gheață;
 • Poiana Brașov – schi alpin, patinaj viteză pe pista scurtă și patinaj artistic;
 • Predeal – snowboard și schi fond;
 • Râșnov – sărituri cu schiurile;
 • Fundata – Cheile Grădiștei – biatlon.

Aproximativ 30 de tineri sportivi români vor participa la competiţiile sportive ale Festivalului Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Eric Stab, Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy Romania declară : Susţinerea mişcării olimpice în general şi a promovării tinerilor sportivi talentaţi în special reprezintă o axă importantă a politicii noastre de sponsorizare din ultimii ani. Astfel, ne bucurăm să sprijinim în această perioadă Festivalul Olimpic al Tineretului European, aflat la prima ediţie în România. Sperăm că acest eveniment va fi unul bogat în medalii pentru tinerii sportivi români şi suntem convinşi că va permite în acelaşi timp promovarea imaginii României.

În afara competiţiilor sportive derulate în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, vor avea loc o serie de acţiuni organizate de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pentru aducerea flăcării olimpice la Bucureşti, după cum urmează :

 • în data de 3 februarie o delegaţie oficială a României va aduce flacăra olimpică de la Atena la Bucureşti;
 • în data de 9 februarie flacăra olimpică va urma un traseu în Bucureşti ce va include mai multe opriri la instituţiile reprezentantive ale României;
 • în data de 10 februarie torţa olimpică va urma un traseu pe Valea Prahovei şi va ajunge în Braşov unde va rămâne până la finalul festivalului;

Toţi iubitorii sporturilor de iarnă sunt invitaţi să susţină tinerii sportivi români în bazele sportive unde vor avea loc competiţiile.

Pentru mai multe detalii privind programul competiţiilor sportive, vă invităm să consultaţi documentul aici.

GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de salariaţi.

08-01-2013 Factura prin e-mail – un serviciu gratuit şi la îndemână pentru clienţii GDF SUEZ Energy România

Clienţii persoane fizice ai GDF SUEZ Energy România care aleg să primească factura de gaze naturale prin e-mail pot câştiga, în perioada 21 mai – 25 iulie, unul dintre sutele de premii: carduri-cadou pentru achiziţionarea la alegere de produse electronice şi electrocasnice sau detectoare de gaz şi monoxid de carbon.

Pentru a beneficia de sutele de premii din campania „Factura prin e-mail? O grijă în minus!”, clienţii GDF SUEZ Energy România trebuie să activeze serviciul Factura prin e-mail în perioada 21 mai – 25 iulie prin urmatoarele modalităţi : pe site-ul companiei  www.gdfsuez.ro, telefonic la 021.9366 sau la oricare dintre centrele de relaţii cu clienţii ale companiei.

Înscrierea clienţilor care îşi activează acest serviciu în perioada menţionată, este automată pentru tombola campaniei în cadrul căreia clienţii pot câştiga:

-   10 carduri cadou, fiecare în valoare de 1500 lei, pentru achiziţia la alegere de electronice şi/sau electrocasnice din reţeaua Altex/Mediagalaxy;

-   20 carduri cadou, fiecare în valoare de 1000 lei, pentru achiziţia la alegere de electronice şi/sau electrocasnice din reţeaua Altex/Mediagalaxy;

-   200 detectoare de gaz metan şi monoxid de carbon.

Tragerile la sorţi au loc în datele de 26 iunie şi 26 iulie 2012, iar regulamentul promoţiei este disponibil online, pe www.gdfsuez.ro şi în centrele  de relaţii cu clienţii ale GDF SUEZ Energy România.

Alegerea facturii transmise prin e-mail înseamnă pentru clienţi :

-    un serviciu practic, sigur, care permite mobilitate - clienţii primesc factura imediat după emitere, o pot arhiva uşor, o pot consulta din orice loc unde au conexiune la Internet;

-    un serviciu gratuit şi uşor accesibil

Serviciul de transmitere a facturii prin e-mail reprezintă unun demers ce continuă modernizarea serviciilor GDF SUEZ Energy România dintre care amintim: peste 13.500 de puncte de plată a facturii (online şi la partenerii comerciali şi bancari), posibilitatea monitorizării consumului şi plăţilor în contul individual din Agenţia online (http://agentia.gdfsuez-energy.ro),implicarea continuă a companiei în crearea de produse şi servicii ce oferă mai mult confort clienţilor.

14-06-2012 GDF SUEZ Energy România modernizează reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din Bucureşti cu fonduri europene nerambursabile

Programul Operaţional Sectorial ,,Creşterea Competitivităţii Economice’’
Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Axa prioritară 4 - Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice
Domeniul de intervenţie 1 - Energie eficientă şi durabilă (îmbunătăţirea eficienţei energetice şi dezvoltarea durabilă a sistemului energetic din punct de vedere al mediului)

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională
Titlul proiectului  :  ,,Modernizarea reţelei de gaze naturale - Creşterea securităţii în exploatare a reţelelor de distribuţie gaze naturale din Bucureşti prin modernizarea conductelor de oţel neprotejabile catodic.’’

GDF SUEZ Energy România modernizează reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din Bucureşti cu fonduri europene nerambursabile

Bucureşti, 14/06/2012

GDF SUEZ Energy România a semnat un contract de cofinanţare din fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea reţelei de distribuţie din Bucureşti. Proiectul va fi derulat în perioada 15 mai 2012 – 31 iulie 2015.

Valoarea totală estimativă a proiectului cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, este de 97.470.412 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă însumează 16.323.286 lei, iar contribuţia estimată a companiei este de 81.107.126 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă modernizarea conductelor de gaze naturale cu un grad de uzură avansat şi care nu pot fi protejate catodic în vederea creşterii siguranţei în exploatare a reţelei de distribuţie.

Obiectivele specifice sunt următoarele :

 • creşterea securităţii alimentării cu gaze naturale prin reducerea numărului de întreruperi temporare pentru intervenţii de urgenţă şi remedieri defecte;
 • reducerea pierderilor tehnologice datorate gradului ridicat de uzură al conductelor din oţel existente;
 • minimizarea impactul negativ asupra mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de gaze în atmosferă.

Lungimea reţelei de distribuţie a gazelor naturale ce va fi modernizată în cadrul proiectului este de 92 km iar numărul de branşamente conectate la această reţea este de 3760.

Proiectul de modernizare a reţelei de distribuţie se derulează în municipiul Bucureşti. Tronsoanele reţelei de distribuţie care vor fi modernizate sunt grupate în 2 zone :  prima zonă - Soşeaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Carol I, Pache Protopopescu, Nicolae Bălcescu, General Magheru, Dacia, Strada George Enescu, Strada Tunari şi a doua zonă : Lacul Tei, Bulevardul Lacul Tei, Strada Barbu Văcărescu, Calea Florească.

Rezultatele vizate ale acestui proiect sunt : reducerea numărului mediu anual de întreruperi temporare în alimentarea cu gaze naturale, reducerea emisiilor de gaze naturale degajate în atmosferă, creşterea continuităţii alimentării cu gaze naturale prim mărirea numărului de ore de funcţionare a reţelei de distribuţie.

Politica investiţională pentru activitatea de distribuţie vizează 4 direcţii de acţiune  : reabilitarea şi modernizarea sistemului de distribuţie, extinderea reţelei de distribuţie, noi distribuţii de gaze naturale şi modernizarea echipamentelor. Prioritatea în domeniul investiţiilor o reprezintă înlocuirea şi modernizarea reţelei de distribuţie, astfel 70% din bugetul anual de investiţii al filialei de distribuţie este alocat lucrărilor de modernizare a reţelei, respectiv: înlocuirea conductelor din oţel şi a branşamentelor, protecţia catodică a reţelei din oţel pentru a o proteja de coroziune, modernizarea staţiilor şi a posturilor de reglare.

,,Acest proiect confirmă preocuparea constantă a companiei de a continua investiţiile în modernizarea reţelei de distribuţie şi permite accelerarea ritmului investiţional, obiectivul companiei fiind îmbunătăţirea continuă a siguranţei în alimentare pentru clienţii noştri. Din anul 2005 până în prezent GDF SUEZ Energy România a investit 353 de milioane de euro în modernizarea reţelei de distribuţie şi vom continua efortul investiţional’’ a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,4 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele, deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 17.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Contact

Ramona Sărărescu

Project Manager Comunicare

Tel: 021 301 30 93

E-mail: ramona.sararescu@gdfsuez.ro

14-06-2012 GDF SUEZ Energy România dezvoltă cu fonduri europene reţeaua de distribuţie a gazelor naturale în regim de medie presiune din Bucureşti şi judeţul Ilfov

Programul Operaţional Sectorial ,,Creşterea Competitivităţii Economice’’
Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Axa prioritară 4 - Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice
Domeniul de intervenţie 1 - Energie eficientă şi durabilă (îmbunătăţirea eficienţei energetice şi dezvoltarea durabilă a sistemului energetic din punct de vedere al mediului)

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională
Titlul proiectului  :  ,,Modernizarea reţelei de gaze naturale Creşterea capacităţii tehnice a sistemului de distribuţie gaze naturale din Bucureşti prin dezvoltarea reţelei de medie presiune.’’

GDF SUEZ Energy România dezvoltă cu fonduri europene reţeaua de distribuţie a gazelor naturale în regim de medie presiune din Bucureşti şi judeţul Ilfov

Bucureşti, 14/06/2012

GDF SUEZ Energy România a semnat un contract de cofinanţare din fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea reţelei de distribuţie în regim de medie presiune din Bucureşti şi judeţeul Ilfov. Proiectul va fi derulat în perioada 22 mai 2012 – 31 iulie 2015.

Cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, valoarea totală estimativă a proiectului este de 65.941.798 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă însumează 16.443.210 lei, iar contribuţia companiei este de 49.498.588 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea capacităţii tehnice a sistemului de distribuţie a gazelor naturale prin extinderea reţelei în regim de medie presiune cu 16 tronsoane noi din polietilenă, de înaltă densitate, cu o lungime de 70 km.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt următoarele :

 • creşterea siguranţei în exploatare a reţelei de distribuţie;
 • asigurarea unei presiuni constante de-a lungul întregului sistem de distribuţie al Municipiului Bucureşti şi al judeţului Ilfov;
 • minimizarea impactul negativ asupra mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de gaze degajate în atmosferă.

Rezultatele vizate ale acestui proiect sunt : reducerea numărului mediu anual de întreruperi temporare în alimentarea cu gaze naturale, asigurarea unei presiuni optime în alimentarea cu gaze naturale a clienţilor din Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, reducerea emisiilor de gaze naturale degajate în atmosferă.

,,Acest al doilea proiect pentru care am accesat fondurile europene ne va permite să creştem siguranţa în exploatare a sistemului de distribuţie şi îmbunătăţirea alimentării cu gaze naturale a clienţilor noştri la presiuni optime mai ales în perioada vârfurilor de consum din perioada de iarnă’’ a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,4 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele, deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 17.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Persoana de contact

Ramona Sărărescu

Project Manager Comunicare

Tel: 021 301 30 93

E-mail: ramona.sararescu@gdfsuez.ro

04-05-2012 GDF SUEZ Energy România demarează construcţia parcului eolian din comuna Gemenele

GDF SUEZ Energy România începe lucrările de construcţie a parcului eolian din România. Proiectul, localizat în comuna Gemenele, judeţul Brăila, a fost achiziţionat de la compania Belrom, un dezvoltator din domeniul imobiliar.

Primul parc eolian al GDF SUEZ în România va avea o capacitate instalată de 48 MW (echivalentul unui consum anual a circa 50.000 de gospodării din România). Douăzeci şi una de turbine de câte 2,3 MW fiecare vor fi livrate şi instalate de către compania Siemens, iar companiile Viarom şi Energobit vor efectua execuţia construcţiilor civile şi a lucrărilor electrice şi mecanice.

Acest proiect de investiţie în energia verde, primul din judeţul Brăila până în prezent, va contribui atât la dezvoltarea economică a zonei cât şi la prosperitatea socială a comunităţii locale. Astfel, astăzi, compania a donat un microbuz Primăriei comunei Gemenele pentru a asigura transportul elevilor din satul Găvani la şcoala din comuna Gemenele.

Evenimentul de inaugurare a lucrărilor a fost deschis de către Eric Stab, Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România, în prezenţa oficialităţilor locale. „Acest proiect reprezintă o etapă importantă a diversificării activităţii GDF SUEZ Energy România prin intrarea pe piaţa de producţie de electricitate. Dezvoltarea lui se va realiza având la bază trei principii fundamentale: parteneriatul cu autorităţile locale, implicarea în comunitate şi  dezvoltarea durabilă.”

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,4 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele, deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 17.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.


Contact

Amalia Anghel

Şef Birou Comunicare Corporate

Tel: 021 301 23 91

Fax: 021 301 22 03

E-mail: amalia.anghel@gdfsuez.ro

25-04-2012 Angajaţii GDF SUEZ Energy România instruiţi în cadrul unui proiect cu finanţare europeană

În data de 25 aprilie, la sediul GDF SUEZ Energy România, a avut loc conferinţa de presă privind finalizarea programului de formare profesională cofinanţat din fonduri europene ,,Îmbunătăţirea competenţelor, flexibilităţii şi performanţelor angajaţilor, în vederea adaptării la actualul context socio-economic’’.

În cadrul acestui program 220 de angajaţi ai GDF SUEZ Energy România au fost instruiţi în perioada iunie 2010 - aprilie 2012.

Cofinanţat din Fondul Social European prin Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul a avut o valoare totală de 4.300.000 lei, din care fondurile europene nerambursabile atrase de către companie au reprezentat 2.500.000 lei, iar contribuţia companiei a fost de 1.800.000 lei.

Pentru mai multe informaţii, vă invităm să consultaţi comunicatul de presă aici.

12-04-2012 Programul centrelor de relaţii cu clienţii în perioada sărbătorilor de Paşte

Vineri, 4 mai, a avut loc evenimentul de inaugurare a lucrărilor de construcţie a primului parc eolian al Grupului GDF SUEZ în România.

Programul evenimentului a fost conceput în jurul a 3 momente importante :

 • donaţia unui microbuz pentru a asigura transportul copiilor preşcolari şi şcolari din satul Găvani în comuna Gemenele şi a le facilita accesul la educaţie ;
 • punerea primei pietre de temelie a lucrărilor de construcţie;
 • prezentarea proiectului parcului eolian.

Evenimentul local de inaugurare a lucrărilor de construcţie, a fost deschis de către Eric Stab, Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România, în prezenţa oficialităţilor locale.  „Acest proiect reprezintă o etapă importantă a diversificării activităţii GDF SUEZ Energy România prin intrarea pe piaţa de producţie de electricitate. Dezvoltarea lui se va realiza având la bază trei principii fundamentale: parteneriatul cu autorităţile locale, implicarea în comunitate şi  dezvoltarea durabilă.”

La eveniment au participat partenerii de proiect, reprezentanţii autorităţilor locale din comuna Gemenele şi cei ai judeţului Brăila precum şi reprezentanţi ai entităţilor Grupului GDF SUEZ Energy România.

10-04-2012 Voluntarii GDF SUEZ Energy România şi Chance for Life au predat lecţii despre energie la ,,Şcoala Altfel’’

Voluntarii GDF SUEZ Energy România împreună cu voluntarii Fundaţiei Chance for Life au participat la activităţile programului naţional ,,Şcoala Altfel’’ în perioada 2-6 aprilie cu o lecţie depre protecţia mediului înconjurător şi utilizarea în siguranţă a gazului natural.

Lecţia despre energie face parte din programul educaţional extraşcolar ,,Întâlnire cu energia’’, iniţiat de GDF SUEZ Energy România în anul 2007, ce are drept scop transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural.

Echipele mixte de voluntari au mers în 9 şcoli din Bucureşti, Berca, Buzău, Craiova, Focşani, Târgovişte şi Piteşti. Lecţia a fost bazată mai mult pe momente interactive şi jocuri care să faciliteze atât transmiterea conţinutului informaţional către cei mici cât şi retenţia noţiunilor noi. Metano, mascota gazului natural, a înlesnit sarcinia lectorilor, captând atenţia elevilor. Pentru concretizarea noţiunilor predate, voluntarii au utilizat un set de planşe pedagogice şi experimente legate de noţiunile predate.

Aproximativ 300 de elevi s-au bucurat de o experienţă inedită în cadrul lecţiei despre energiei şi au primit la sfârşitul lecţiei broşura ,,Întâlnire cu energia’’, un joc test despre gazul natural şi brelocuri cu mascota Metano. Cadrele didactice au fost implicate activ în această acţiune de educaţie non-formală şi au fost încurajate să reia lecţia şi în viitor.

Teodora Ispas, voluntar GDF SUEZ Energy România în acest program ne-a declarat : ,,Îmi place să ma implic în astfel de programe pentru că cea mai mare răsplata a mea este bucuria transmisă de copii la sfârşitul lecţiei iar feedback-urile lor sunt întotdeauna sincere. M-a emoţionat nespus de tare o fetiţă care m-a întrebat când voi mai veni la ea în clasă împreună cu Metano pentru a le povesti lucruri frumoase despre energie’’.

Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România, compania îndreptându-şi atenţia asupra celor mici, deoarece ei trebuie să conştientizeze necesitatea utilizării în mod raţional a resurselor energetice pentru a contribui la o dezvoltare durabilă a societăţii.

Despre programul ,,Întâlnire cu energia’’

Programul ,,Întâlnire cu energia’’constă în două lecţii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural. Lecţiile programului sunt susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi voluntarii Chance for Life.

Lansat în octombrie 2007, programul ,,Întâlnire cu energia’’ s-a desfăşurat în 258 şcoli din 19 oraşe, implicând peste 19.000 de elevi. Începând cu anul 2009, circa 55 de voluntari din cadrul companiei au participat în acest program.

Pentru informaţii detaliate privind programul ,,Întâlnire cu energia’’, puteţi consulta site-ul www.gdfsuez-energy.ro, secţiunea responsabilitate socială şi www.chanceforlife.ro.

Despre GDF SUEZ Energy România

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie.

GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sport, cultură şi sănătate. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune.

Despre Chance for Life

Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

Contact GDF SUEZ Energy România

Ramona Sararescu

Project Manager Relatii Publice

Tel: 021 301 30 93

E-mail : ramona.sararescu@gdfsuez.ro

Contact Chance for Life

Iuliana Dinu

Coordonator National

Tel: 021 413 37 07

Fax: 021 413 37 07

E-mail: iuliana.dinu@chanceforlife.ro

09-04-2012 Eric Stab numit Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România

Bucureşti, 9 aprilie 2012 – În urma procesului intern de reorganizare a activităţilor din domeniul energetic ale Grupului GDF SUEZ în Europa, a fost adaptată structura de guvernanţă a GDF SUEZ Energy România.

Eric Stab, care a ocupat până în prezent funcţia de Preşedinte Executiv al GDF SUEZ Energy România şi responsabil al activităţilor energetice ale Grupului GDF SUEZ în Europa de Est devine Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România. El continuă să supervizeze activităţile de energie ale Grupului GDF SUEZ în Austria, Cehia şi Slovacia.

Comitetul director al GDF SUEZ Energy România, prezidat de Eric Stab, este format din : Yvonnick David (Director General Adjunct Operaţiuni), Bogdan Băndilă (IT), Frédéric Bellon (Achiziţii şi Servicii Energetice), Cristian Buzan (Juridic), Cristian Dandu (Marketing şi Vânzări), Anne-Marie Gestin (Financiar), Diana Ghiţă (Resurse Umane şi Comunicare), Olivier Maigrot (Strategie, Dezvoltare, Producţie de electricitate), Dan Pantilie (Infrastructură) şi Nicolas Richard (Portfolio Management).

« Noua organizare va permite o mai bună integrare a activităţilor de electricitate şi gaze naturale, o adaptare mai flexibilă a companiei la evoluţiile pieţei precum şi dezvoltarea unor oferte inovatoare pentru clienţii noştri», a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România.

Eric Stab are 42 de ani şi s-a alăturat Grupului Gaz de France în anul 1991. El a deţinut succesiv responsabilităţi manageriale în cadrul filialei germane a Gaz de France şi a GASAG, compania de distribuţie şi de comercializare de gaze din Berlin. Ulterior a devenit responsabil al Gaz de France cu vanzările de gaze în Europa, iar din 2004 a fost numit CEO al filialei de furnizare de energie şi producţie de electricitate a Grupului Gaz de France din Marea Britanie. Din 2008, în urma fuziunilor grupurilor Gaz de France şi SUEZ, Eric Stab a condus activităţile Grupului în Europa de Est şi a fost Preşedinte al Consiliului de Administraţie al filialei din România. Eric Stab a venit în România în anul 2010. El a urmat un Master în Management la ESCP Europe şi a absolvit Executive Program la Stanford.

GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în următoarele domenii : furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi, gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de salariaţi.


Contact

Amalia Anghel

Şef Birou Comunicare Corporate

Tel: 021 301 23 91

Fax: 021 301 22 03

E-mail: amalia.anghel@gdfsuez.ro

01-02-2012 GDF SUEZ Energy România intră pe piaţa energiei eoliene

GDF SUEZ Energy România anunţă decizia de construcţie a unui parc eolian în România. Proiectul, localizat în comuna Gemenele, judeţul Brăila, a fost achiziţionat recent de la compania Belrom, un dezvoltator din domeniul imobiliar.

Primul parc eolian al GDF SUEZ în România va avea o capacitate instalată de 48 MW (echivalentul unui consum anual a circa 50.000 de gospodării din România). Douăzeci şi una de turbine de câte 2,3 MW fiecare vor fi livrate şi instalate de către compania Siemens.

Proiectul are toate permisele şi autorizaţiile necesare, inclusiv contractul tehnic de racordare la reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice, iar achiziţionarea echipamentelor este deja în fază avansată. Producţia de energie electrică ar putea începe înainte de sfârşitul anului 2012.

Eric Stab, Preşedinte executiv al GDF SUEZ Energy România, declară referitor la acest proiect : ,,Prin achiziţionarea acestui proiect, GDF SUEZ Energy România a finalizat o nouă etapă privind dezvoltarea sa în România. Construcţia acestui prim parc eolian exprimă încrederea noastră în potenţialul României în sectorul energiilor regenerabile şi va consolida poziţia noastră pe piaţa energiei.’’

Cel mai mare producător independent de electricitate şi operator în sectorul utilităţilor în ceea ce priveşte cifra de afaceri la nivel mondial, Grupul GDF SUEZ are un portofoliu diversificat şi echilibrat de active de producţie de electricitate, fiind în acelaşi timp unul dintre grupurile energetice cu cele mai puţine emisii de CO2 din lume. În contextul actual de dezvoltare rapidă a capacităţilor de producţie din surse de energie regenerabilă, GDF SUEZ este, de asemenea, în diferite zone ale lumii, un actor important în domeniul energiilor regenerabile.

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele, deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 16.500 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Contact

Amalia Anghel

Şef Birou Comunicare Corporate

Tel: 021 301 23 91

Fax: 021 301 22 03

E-mail: amalia.anghel@gdfsuez.ro