Comunicate de presă

27-06-2016 Editia 2016 a programului ,,Intalnire cu energia’’ s-a incheiat

Editia 2016 a programului ,,Intalnire cu energia’’ s-a incheiat. Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

23-06-2016 Programul ,,Energie pentru o sansa la viata’’ ajunge si la Constanta

Programul ,,Energie pentru o sansa la viata’’ ajunge si la Constanta. Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

29-04-2016 Programul receptiilor clienti in perioada sarbatorilor de Paste

Programul receptiilor clienti in perioada sarbatorilor de Paste poate fi vizualizat aici.

28-03-2016 GDF SUEZ Energy Romania devine ENGIE Romania

GDF SUEZ Energy Romania devine ENGIE Romania.  Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

10-03-2016 Lansare program ,,Intalnire cu energia’’

Programul educaţional „Întâlnire cu Energia” a ajuns la a zecea ediție. Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

23-02-2016 GDF SUEZ Energy Romania a finalizat proiectul de modernizare a retelei de gaze naturale prin dezvoltarea retelei de medie presiune

GDF SUEZ Energy Romania a finalizat proiectul de modernizare a retelei de gaze naturale prin dezvoltarea retelei de medie presiune. Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

23-02-2016 GDF SUEZ Energy Romania a finalizat proiectul de modernizare a retelei de gaze naturale prin modernizarea conductelor de otel neprotejabile catodic

GDF SUEZ Energy Romania a finalizat  proiectul de modernizare a retelei de gaze naturale prin modernizarea conductelor de otel neprotejabile catodic.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

16-11-2015 Integrarea Congaz în GDF SUEZ Energy România

Incepând cu data de 1 ianuarie 2016, Congaz, companie având ca obiect de activitate distribuţia şi furnizarea de gaze naturale în judeţul Constanţa, va fi integrată în GDF SUEZ Energy România. Integrarea survine ca urmare a achiziţiei succesive de către GDF SUEZ Energy România a pachetelor de acţiuni deţinute de OMV Petrom, E.ON Ruhrgas International in 2014 şi Petroconst în 2015.

In procesul de integrare, activitatea de furnizare a gazelor naturale derulată de Congaz va fi preluată de GDF SUEZ Energy România care a adoptat recent marca comerciala ENGIE. De asemenea, activitatea de distribuție a gazelor naturale a companiei va fi preluată de către  Distrigaz Sud Rețele, filială a GDF SUEZ Energy România.

Ca urmare a integrării sus-amintite, GDF SUEZ Energy România şi-a consolidat poziţia de cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale al pieţei reglementate de gaze naturale din România. Grupul deserveşte în prezent un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi şi operează o reţea de 18.500 km în 18 judeţe din partea de sud a ţării şi în municipiul Bucureşti.

Cu această ocazie, Eric Stab, Preşedinte şi CEO GDF SUEZ Energy România, a afirmat: ,,Integrarea companiei Congaz permite consolidarea poziţiei GDF SUEZ Energy Romania pe piaţa energiei din României, iar clienţilor Congaz le va facilita accesul la un portofoliu diversificat de produse şi servicii energetice.

ENGIE în România

ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România este principala filială a Grupului ENGIE în România. Aceasta deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, Distrigaz Confort, Alizeu Eolian şi Brăila Winds.

GDF SUEZ Energy România activează în următoarele domenii: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.500 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au aproximativ 3.650 de angajaţi.

02-11-2015 ENGIE sustine programul ,,Capital Filles’’

Programul ,,Capital Filles’’ va fi lansat in Romania. Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

23-10-2015 GDF SUEZ Energy România lansează o nouă ediţie ,,Întâlnire cu energia’’

Bucureşti, 29.09.2015 - GDF SUEZ, devenit ENGIE, în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei Naţionale, lansează în luna octombrie a acestui an a noua ediţie a programului educaţional „Întâlnire cu energia”, ai cărui beneficiari vor fi peste 2500 de copii din Bucureşti, Constanţa, Râmnicu Vâlcea, Brăila, Făurei, Însurăţei, Tecuci, Adjud şi Focşani. Alcătuit din două lecţii predate interactiv şi din concursul „Câştigă cu Metano”, programul, un proiect de anvergură al companiei, are drept obiectiv educaţia tinerei generaţii în ceea ce priveşte utilizarea raţională a surselor de energie şi conştientizarea importanţei protecţiei mediului înconjurător, vizând, totodată, transmiterea către elevii de clasa a IV-a a unui conţinut informaţional suplimentar despre sursele de energie şi despre utilizarea în condiţii de siguranţă a gazului natural.

În cadrul programului „Întâlnire cu energia”, copii din peste 40 de şcoli din localităţile participante vor învăţa de la - voluntarii ENGIE şi ai Asociaţiei Hands Across România, prin intermediul a două lecţii predate de aceştia, o serie de informaţii utile despre sursele de energie. Acestea au ca scop informarea şi schimbarea percepţiei despre sursele şi tipurile de energie şi pot fi puse ulterior în aplicare de copii atât în familiile şi locuinţele proprii, precum şi în interacţiunea cu alte persoane, gospodării şi mediul înconjurător. Lecţiile vor fi expuse pe baza unor metode interactive de predare şi vor viza tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural, insistând pe partea de prevenire a accidentelor. La derularea acţiunii vor contribui şi cadrele didactice din şcolile participante la proiect, a căror implicare, seriozitate şi deschidere a fost demonstrată la ediţiile anterioare ale programului.

Lista şcolilor participante la ediţia 2015 a programului poate fi accesată aici.

O altă dimensiune atractivă a programului o reprezintă concursul „Câştigă cu Metano”. Competiţia destinată celor mici va avea o etapă naţională care va viza alegerea celor mai bune proiecte din fiecare dintre oraşele participante şi premierea lor în cadrul unui eveniment special organizat pentru copii în capitală.

Despre program

„Întâlnire cu energia”, program devenit deja tradiţional pentru companie, face parte din platforma de responsabilitate socială a ENGIE, Energie pentru fapte bune. Lansat în octombrie 2007, programul s-a derulat până acum în 370 de şcoli din 26 de localităţi şi s-a adresat unui număr de peste 26.500 de elevi de clasa a IV-a. Peste 120 de voluntari ai ENGIE s-au implicat până acum în proiect, investind peste 2.500 de ore de voluntariat în această acţiune. Mai multe informaţii despre program se pot afla accesând pagina de web www.energiepentrufaptebune.ro şi pagina de Facebook www.facebook.com/energiepentrufaptebune.

Despre ENGIE în România

Grupul ENGIE (fost GDF SUEZ) este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România, care a adoptat de curând marca comercială ENGIE, este principala filială a Grupului ENGIE în România. Aceasta deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, Distrigaz Confort, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.500 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au aproximativ 3.650 de angajaţi. www.engie.ro. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate sociala a ENGIE care reuneste toate proiectele de implicare in viata comunitatii derulate de catre companie.

Despre Hands Across România

 

Asociaţia Hands Across România, HAR, (www.handsacross.ro) este o organizaţie non-guvernamentală, membră a Alianţei pentru Sănătate din România şi care acţionează ca un “hub” între societatea civilă şi instituţiile guvernamentale şi/sau sectorul privat. Organizaţie cu caracter apolitic, non-profit, non-discriminatoriu pe criterii sociale, religioase, sexuale, etnice, de naţionalitate sau filosofice, HAR a fost înfiinţată în 2005 ca urmare a participării membrilor fondatori la un schimb de voluntariat european în cadrul unui proiect de prevenire a traficului de persoane în România. În prezent, asociaţia implementează proiecte menite să aducă o valoare adăugată serviciilor sociale, culturale şi educaţionale, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor în care activează.

 

 

Mai multe detalii:

Mihaela Sandu

0723 433 816

mihaela.sandu@handsacross.ro

21-09-2015 GDF SUEZ devine ENGIE şi în România

GDF SUEZ Energy România anunţă schimbarea mărcii comerciale în ENGIE şi în România. Adoptarea noului brand ENGIE în România survine ca o etapă firească a procesului internaţional de rebranding al mărcii GDF SUEZ în ENGIE, derulat sub moto-ul «Lumea se schimbă şi, odată cu ea, energia noastră» şi anunţat de către Grup în data de 24 aprilie 2015 (dosarul de presă poate fi consultat aici).

Schimbarea de marcă este realizată într-un context în care domeniul energiei este marcat de schimbări profunde, iar tranziţia energetică devine o prioritate la scară mondială ce presupune reducerea consumului energetic prin implementarea unor măsuri de eficienţă energetică, digitalizarea informaţiei şi dezvoltarea energiilor nepoluante. ENGIE îşi fixează drept ambiţie aceea de a fi un promotor şi un lider al acestei tranziţii energetice.

Noul brand ENGIE transmite o viziune umană și pozitivă a energiei, atât prin reprezentarea grafică a logo-ului, cât şi prin culoarea utilizată în logo care sugerează atât gazele naturale cât şi electricitatea. Logo-ul ENGIE reprezintă soarele care răsare pe planetă, simbolul unui început în lumea energiei. Numele ENGIE a fost ales pentru sonoritatea sa, fiind contragerea cuvântului ,,energie’’. Sloganul „By people for people” va fi păstrat, căpătând un sens și mai pregnant într-un context în care soluţiile de energie sunt dezvoltate împreună cu partenerii şi clienţii noştri.

„La 10 ani de prezenţă în România, suntem pregătiţi să facem un nou pas în evoluţia companiei prin adoptarea noii mărci, ENGIE. Această schimbare de marcă va sprijini noua poziţionare care se va traduce la nivel local prin dezvoltarea unor produse şi servicii de eficienţă energetică care să permită diminuarea consumului de energie şi prin dezvoltarea de soluţii digitale menite să le faciliteze clienţilor un acces mai facil la serviciile şi ofertele noastre. Am încrederea că toate acestea vor aduce un plus de valoare capitalului de încredere dobândit până în prezent şi vor contribui la succesul mărcii ENGIE în România ’’ declară Eric Stab, Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România.

În România, procesul de rebranding va avea două etape: în prima etapă, GDF SUEZ Energy România va adopta marca ENGIE pentru produsele şi serviciile comercializate. Denumirea socială a companiei va ramâne însă neschimbată până la o dată care va fi anunţată ulterior.

În a doua etapă, procesul de rebranding va fi declinat pentru toate filialele deţinute de către GDF SUEZ Energy România, respectiv Distrigaz Sud Reţele, Distrigaz Confort, Brăila Winds şi Alizeu Eolian.

Campania de comunicare a rebranding-ului se va desfăşura în perioada 21 septembrie-31 decembrie 2015 pe următoarele canale media: TV, outdoor, internet, radio şi presă scrisă.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina companiei engie.ro.

ENGIE la nivel internaţional

ENGIE îşi fondează strategia pe o creştere responsabilă a activităţilor sale, în măsură să răspundă provocărilor majore din domeniile energiei - asigurarea necesarului de energie, garantarea siguranţei în aprovizionare, combaterea schimbărilor climatice şi optimizarea utilizării resurselor - limitând în acelaşi timp impactul activităţilor sale asupra mediului înconjurător. 

Grupul propune soluţii performante şi inovatoare persoanelor fizice, juridice şi colectivităţilor bazându-se pe expertiza sa în 4 sectoare cheie : energiile regenerabile, eficienţa energetică, gazele naturale lichefiate şi tehnologia digitală.

ENGIE are 152 900 de angajaţi la nivel mondial şi o cifră de afaceri în 2014 de 74,7 miliarde euro. Cotat la Paris şi Bruxelles (ENGI), Grupul este reprezentat în principalii indici internaţionali : CAC40, BEL 20, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe, DJSI World, DJSI Europe şi Euronext Vigeo (World 120, Eurozone 120 şi Franţa 20).

ENGIE în România

ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România este principala filială a Grupului ENGIE în România. Aceasta deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, Distrigaz Confort, Alizeu Eolian şi Brăila Winds.

GDF SUEZ Energy România activează în următoarele domenii: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.500 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au aproximativ 3.650 de angajaţi.

Contact :

Amalia Anghel, Manager Comunicare Corporate

E-mail : birouldepresa@engie.ro;

10-09-2015 Centrele de relaţii cu clienţii ale GDF SUEZ Energy România vor fi închise vineri 11 septembrie 2015

În data de 11 septembrie 2015 toate centrele de relaţii clienţi ale GDF SUEZ Energy România (fostul Distrigaz Sud) vor fi închise. Ziua de 11 septembrie este zi liberă pentru angajaţii companiei, conform contractului colectiv de muncă în vigoare. Începând de luni, 14 septembrie, se revine la programul normal de functionare disponibil pe site-ul companiei la adresa www.gdfsuez.ro.

De asemenea, serviciul de call-center naţional apelabil la numărul unic de telefon 021 9366 sau prefix local + 936 pentru celelalte judeţe va fi limitat la funcţionalităţile uzuale, respectiv oferirea de informaţii generale despre serviciile şi produsele companiei, fără a fi posibilă consultarea unui analist al companiei.

Pentru intervenţiile în caz de urgenţă, Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România, asigură permanenţa prin echipele sale la numărul unic 021 9281 pentru Bucureşti sau prefix local + 928 pentru celelalte judeţe din aria de acoperire a Distrigaz Sud Reţele.

Reamintim faptul că GDF SUEZ Energy România pune la dispoziţia clienţilor săi peste 12.000 de puncte de încasare a facturilor. Dintre modalităţile de plată oferite de către companie amintim :

  • plata în numerar, prezentând factura la :

- agenţiile BRD-Groupe Société Générale, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Creditcoop, UniCredit Ţiriac Bank ;
- automatele Rompay;

- benzinăriile ENI (Agip) şi OMV;
- comercianţii din reţeaua BRD Groupe Société Générale(precum magazinele Arsis, Carrefour, Proton etc);
- comercianţii din reţeaua PayPoint şi Payzone;

- în oficiile poştale prevăzute cu POS-uri.

  • plata în numerar, folosind codul de client şi valoarea facturii la :

- ghişeele băncilor BRD-Groupe Société Générale, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost şi UniCredit Ţiriac Bank.

  • prin card bancar la ATM-urile BRD-Groupe Société Générale, BCR, Raiffeisen Bank, ING Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, MKB Nextebank şi UniCredit Ţiriac Bank.

prin virament bancar (se poate transfera valoarea facturii din orice cont curent către conturile GDF SUEZ Energy România pe baza codului de client);

  • prin debit direct la agenţiile BRD-Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank, BCR, ING Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, MKB Nextebank şi UniCredit Ţiriac Bank);

Lista completă a modalităţilor de plată este disponibilă pe site-ul companiei la adresa www.gdfsuez.ro.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei domenii principale: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. Principala filială a Grupului, GDF SUEZ Energy România, furnizează gaze naturale şi electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienţi şi produce electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc aproximativ 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.400 km în 19 judeţe din sudul României şi Bucureşti şi au 3.650 de angajaţi.

29-05-2015 GDF SUEZ Energy România modernizează reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din Bucureşti

GDF SUEZ Energy România, prin filiala de distribuţie a gazelor naturale, Distrigaz Sud Reţele, va derula în perioada următoare lucrări de modernizare a reţelei de distribuţie a gazelor naturale, în cadrul a două proiecte finanţate cu fonduri europene.

Astfel, în luna iunie, Distrigaz Sud Reţele are în derulare lucrări de modernizare a reţelei de gaze naturale pe mai multe străzi din Bucureşti, cu scopul de a creşte siguranţa în exploatare a reţelelor de gaze naturale prin înlocuirea conductelor de oţel, neprotejate catodic, cu conducte din polietilenă. Lucrările se vor realiza pe mai multe tronsoane, după cum urmează: str.Alexandru Donici, Aurel Vlaicu, Corneliu Botez, Dionisie Lupu, Dumbrava Roşie, Eremia Grigorescu, George Enescu, Ion Movilă, Jules Michelet, Arthur Verona, Pitar Moş, Tache Ionescu, Polonă, Armaşului, Dacilor, Ion Voicu, Sfatului şi D.Orbescu (Piaţa Spaniei) precum şi pe Calea Dorobanţi.

Lucrări similare se vor derula în lunile următoare şi în alte zone, compania urmând să informeze periodic publicul larg în legătură cu calendarul de realizare a lucrărilor.

Tot în luna iunie, sunt demarate şi lucrări de modernizare a reţelei de gaze naturale al căror obiectiv este de a creşte capacitatea tehnică a sistemului de distribuţie a gazelor naturale din Bucureşti prin dezvoltarea reţelei de medie presiune. Aceste lucrări, desfăşurate pe mai multe tronsoane, vor permite ameliorarea parametrilor de alimentare cu gaze naturale în perioada sezonului rece prin creşterea regimului de presiune şi reducerea numărului de întreruperi temporare pentru intervenţii de urgenţă şi remedieri ale defectelor reţelei de distribuţie. Străzile pe care, în urmatoarea etapă, se vor derula astfel de lucrări sunt următoarele: Avrig, Cuţitul de Argint, Fizicienilor, Râmnicu Sărat, Râmnicu Vâlcea, Lucian Blaga, Traian, Sfânta Vineri, Bărăţiei şi bulevardele Theodor Pallady, Camil Ressu, Mihai Bravu, Unirii, Mircea Vodă, Corneliu Coposu, I.C. Brătianu, Carol I şi Calea Dudeşti.

Şi această categorie de lucrări se va derula se va extinde şi în lunile următoare, compania urmând să informeze opinia publică despre zonele incluse în proiect.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi facem apel la înţelegerea tuturor celor afectaţi de aceste lucrări, locuitori din zonele respective sau  persoane aflate în trafic, faţă de neplăcerile care pot apărea în urma unor astfel de intervenţii, însă ele sunt necesare pentru a îmbunătăţi siguranţa în exploatare a reţelei de gaze naturale din Bucureşti şi a asigura continuitatea în alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor.

Valoarea totală estimată a lucrărilor realizate în cadrul proiectului „Modernizarea reţelei de gaze naturale – Creşterea securităţii în exploatare a reţelelor de distribuţie de gaze naturale din Bucureşti prin modernizarea conductelor de oţel neprotejabile catodic” este de 97.470.412 lei din care suma de 81.107.126 lei este asigurată prin fonduri proprii, iar diferenţa de 16.363.286 lei prin asistenţa financiară nerambursabilă accesată prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa prioritară 4 - Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării.

Valoarea totală estimată a lucrărilor realizate în cadrul proiectului „Modernizarea reţelei de gaze naturale – Creşterea capacităţii tehnice a sistemului de distribuţie gaze naturale din Bucureşti prin dezvoltarea retelei de medie presiune.” este de 65.941.798 lei, din care suma de 49.498.588 lei este asigurată din fonduri proprii, iar diferenţa în valoare de 16.443.201 lei şi prin finanţare nerambursabilă în valoare de, accesată prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa prioritară 4 - Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei domenii principale: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. Principala filială a Grupului, GDF SUEZ Energy România, furnizează gaze naturale şi electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienţi şi produce electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc aproximativ 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.400 km în 19 judeţe din sudul României şi Bucureşti şi au 3.850 de angajaţi.

Contact :

Amalia Anghel

Manager Comunicare Corporate

E-mail : amalia.anghel@gdfsuez.ro

Telefon : 021 301 2000

13-05-2015 Trei facturi cu trei termene de plată, printr-o singură transmitere

GDF SUEZ Energy România vine în întâmpinarea nevoilor clienţilor săi de a-şi cunoaşte în avans cheltuielile aferente consumului de gazele naturale introducând o nouă modalitate de transmitere a facturilor: aceea de a cumula într-o singură transmitere trei facturi (una de regularizare şi alte două de estimare), cu trei termene de plată. Această modalitate de transmitere permite clientului o mai bună vizibilitate, în avans, asupra cantităţilor de gaze estimate în intervalul dintre două citiri şi, implicit, o mai bună anticipare a cheltuielilor cu consumul de gaze naturale.

Astfel, o dată la trei luni, clienţii primesc trei facturi de plată cu sumele care trebuie achitate în perioada următoare, respectiv: o factură de regularizare a consumului aferent perioadei anterioare care poartă denumirea de factură de regularizare şi a cărei scadenţă este cea mai apropiată faţă de momentul primirii şi alte două facturi, eliberate în baza consumului estimat pentru următoarele două luni, cu scadenţele de plată aferente lunilor calendaristice pentru care au fost emise. Pentru acestea din urmă estimarea se realizează pe baza: profilului de consum determinat de către operatorul de distribuţie gaze naturale sau al istoricului de consum aferent instalaţiei respective sau, în cazuri specifice, la solicitarea clientului. Plata facturilor respective se face în funcţie de data scadentă menţionată pentru fiecare factură.

Această facilitate se adresează clienţilor casnici cu un consum anual de maxim 23,25 MWh .

„Această nouă modalitate de transmitere al facturilor a fost bine primită de clienţi, constituind un instrument util şi eficient prin facilitarea previzionării plăţilor aferente consumului de gaze naturale în următoarele două luni de la primirea ei.” a declarat Laurentiu Muşat, Director Mass Market, GDF SUEZ Energy Romania.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei domenii principale: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice.Principala filială a Grupului, GDF SUEZ Energy România, furnizează gaze naturale şi electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienţi şi produce electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc aproximativ 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.400 km în 19 judeţe din sudul României şi Bucureşti şi au 3.850 de angajaţi. Cifra de afaceri consolidată a GDF SUEZ Energy România la 31.12.2013 a fost de aproximativ 4.13 miliarde lei. Distrigaz Confort este filiala de servicii tehnice a GDF SUEZ Energy România.

Contact :

Amalia Anghel

Manager Comunicare Corporate

E-mail : amalia.anghel@gdfsuez.ro

Telefon : 021 301 2000

06-04-2015 GDF SUEZ Energy Romania îşi măreşte participaţia în Congaz la 99.62%

Bucureşti, 6 aprilie 2015 - GDF SUEZ Energy România îşi mareşte participaţia deţinută în Congaz de la 85,77% la 99,62%, ca urmare a achiziţiei acţiunilor deţinute de Petroconst, o companie de construcţii din Constanţa.

După ce a devenit acţionar majoritar în Congaz, în iulie 2014, GDF SUEZ Energy România îşi măreşte participaţia deţinută în companie prin achiziţia unei participaţii de 13.9% deţinută de cel mai mare acţionar minoritar.

In urma acestei achiziţii, GDF SUEZ Energy România işi consolidează poziţia de cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale al pieţei reglementate de gaze naturale din România. Grupul deserveşte în prezent un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi şi operează o reţea de 18.500 km în 18 judeţe din partea de sud a ţării şi în municipiul Bucureşti.

Cu această ocazie, Eric Stab, Preşedinte şi CEO GDF SUEZ Energy România, a afirmat: Această tranzacţie este în concordanţă cu ambiţia de a continua dezvoltarea activităţilor de gaze naturale şi servicii energetice în România şi reprezintă o etapă importantă spre realizarea integrării Congaz, permiţând consolidarea poziţiei deţinute în Dobrogea.”

Congaz este o societate înfiinţată în 1999 cu scopul de a dezvolta reţeaua de distribuţie din orasul Constanţa precum şi din alte localităţi din judeţ. Congaz operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de aproximativ 850 km, are un portofoliu de 57.000 de clienţi în paisprezece localităţi din judeţul Constanţa, respectiv: Constanţa, Medgidia, Năvodari, Ovidiu, Negru Vodă, Agigea, Eforie Sud şi Nord, Cogealac, Cumpăna, Lumina, Lazu, Valu lui Traian şi Mihail Kogălniceanu. Planul de dezvoltare pe termen mediu al companiei prevede extinderea reţelei de gaze în localităţile unde compania are deja concesiuni, precum şi dezvoltarea altora noi.

GDF SUEZ Energy Romania

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei domenii principale: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. Principala filială a Grupului, GDF SUEZ Energy România, furnizează gaze naturale şi electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienţi şi produce electricitate. GDF SUEZ Energy România deserveşte peste 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.500 km în 18 judeţe din sudul României şi Bucureşti şi are aproximativ 3.800 de angajaţi.

Contact GDF SUEZ Energy Romania

Amalia Anghel

Corporate Communication Manager

amalia.anghel@gdfsuez.ro

26-02-2015 Mai mult confort prin tehnologia digitală

GDF SUEZ Energy România vine în întâmpinarea nevoilor clienţilor săi lansând un nou serviciu denumit Smart Termo. Acesta permite monitorizarea şi controlul centralei termice de la distanţă prin dispozitive mobile (tabletă, smartphone, laptop).

Clienţii care optează pentru acest serviciu pot accesa şi controla setările de temperatură din locuinţa lor de oriunde şi în orice moment.

Oferta cuprinde echipamentul şi accesoriile SALUS iT500, montajul şi sincronizarea cu centrala termică, înregistrarea dispozitivului în aplicaţia dedicată, setarea termostatului şi a dispozitivului mobil.

,,Serviciile noastre trebuie să ţină pasul cu evoluţia noilor tehnologii şi cu obiceiurile de consum ale clienţilor noştri. De aici ideea lansării acestui serviciu care se adresează clienţilor care utilizează în mod obişnuit mediul digital şi doresc atât un plus de confort cât şi o eficientizare a consumului de gaze naturale’’ a declarat Cristian Dandu, Director Marketing şi Vânzări GDF SUEZ Energy România.

Serviciul poate fi achiziţionat cu plata integrală sau cu plata în 2 rate.

Detaliile serviciului :

Serviciul este disponibil cu aplicația* pentru smartphone/tabletă (versiuni iOS, Android şi Windows Phone).

smart

Pachetul Smart Termo** cuprinde:

  • echipamentul SALUS IT500 și accesoriile ;
  • montaj și sincronizare cu centrala termică;
  • înregistarea dispozitivului, setarea cronotermostatului și a smartphonului/tabletei;

Pachetul Smart Termo Dual** include componentele pachetului Smart Termo + un senzor suplimentar.

*aplicația pentru smartphone/tabletă este gratuită;

**pachet valabil pentru persoanele fizice care contractează sau dețin un contract ASIGAZ REZIDENT. Ofertă supusă unor condiții și termene generale.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei domenii principale: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice.Principala filială a Grupului, GDF SUEZ Energy România, furnizează gaze naturale şi electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienţi şi produce electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc aproximativ 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.400 km în 19 judeţe din sudul României şi Bucureşti şi au 3.850 de angajaţi. Cifra de afaceri consolidată a GDF SUEZ Energy România la 31.12.2013 a fost de aproximativ 4.13 miliarde lei.Distrigaz Confort este filiala de servicii tehnice a GDF SUEZ Energy România.Distrigaz Sud Reţele este filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România.

Contact

Ramona Sărărescu

Project Manager Comunicare

E-mail: ramona.sararescu@gdfsuez.ro

Tel 021 301 30 93

18-12-2014 Programul ,,Totul începe acasă’’ a fost premiat la Gala Naţională a Voluntarilor

În cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor, ediţia 2014, organizat de Federaţia Volum, programul „Totul începe acasă!”, derulat de GDF SUEZ Energy România în colaborare cu Habitat for Humanity România a fost premiat la categoria “Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social”.

Programul „Totul începe acasă!” vizează reabilitarea celor 12 case sociale din cadrul SOS Satele Copiilor şi este implementat de Habitat for Humanity România, partener cu o experienţă îndelungată în gestionarea proiectelor de construcţie de case şi reabilitări. Clădirile au fost date în folosință în anii 90, nu au fost renovate de atunci, iar starea lor se degradează continuu. Acest proiect răspunde nevoii de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit şi de învăţare pentru copiii beneficiari, părinţii sociali şi asistenţii sociali care îşi desfăşoară activitatea în acest centru.

Lucrările de reabilitare au fost realizate şi cu implicarea voluntarilor GDF SUEZ Energy România care au răspuns cu entuziasm la cele 4 acţiuni de voluntariat organizate de-a lungul proiectului. Astfel, 80 de angajaţi, cumulând 500 de ore de voluntariat, au pus umăr de la umăr să facă din casele sociale un cămin mai primitor pentru copiii de aici.

Ediţia 2014 a Galei Naționale a Voluntarilor este organizată de Federaţia volum a în parteneriat cu Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București, Ministerului Tineretului și Sportului și Agenției Naționala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

11-12-2014 O nouă sală de operaţii cu dotări de ultimă generaţie este deschisă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Începând de astăzi, 11 decembrie, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti dispune de o nouă sală de operaţii unde se vor efectua anual aproximativ 1600 de intervenţii. Acest lucru este posibil graţie programului de responsabilitate socială ,,Energie pentru o şansă la viaţă”, finanţat de GDF SUEZ Energy România şi implementat în parteneriat cu Asociația Dăruiește Viață.

Proiectul demarat la sfîrşitul anului trecut în colaborare cu echipa medicală a Secţiei Chirurgie IV a vizat amenajarea sălii de operaţie şi achiziţionarea aparaturii necesare pentru intervenţiile chirurgicale ce vor fi efectuate aici. Valoarea finanţării din partea GDF SUEZ Energy România este de 235.000 de euro.

Echipamentele achiziţionate în acest proiect au  fost : o linie laparoscopică de ultimă generaţie ce permite abordarea unor tipuri noi de patologii chirurgicale şi care prezintă posibilitatea interconectării cu aparatură endoscopică sau colonoscopică, un aparat de anestezie ultramodern, o masă de operaţii modulabilă, lămpi de iluminat cu camere încorporate, un defibrilator, un aspirator chirurgical. Noua aparatură oferă şi posibilitatea upgradării permanente, lucru esenţial având în vedere evoluţia rapidă a tehnologiei medicale. Sala de operaţii este dotată şi cu un sistem video care permite transmiterea în direct a intervenţiilor chirurgicale în sala de curs, oferind astfel studenţilor şi rezidenţilor posibilitatea să-şi însuşească mai bine metode şi tehnici specifice diferitelor patologii.

În cadrul Secției Chirurgie IV operațiile se desfăşoară atât în regim de urgență, cât şi electiv, cuprinzând o gamă largă de patologii: digestivă (colecistectomii, apendicectomii, neoplazii intestinale, gastrice), hepatică, a peretelui abdominal (hernii, eventraţii, evisceraţii), cura varicelor hidrostatice, neoplazii de sân, neoplazii genitale.

Scopul deschiderii unei noi săli de operaţie îl reprezintă dublarea numărului intervenţiilor chirurgicale realizate în prezent şi creşterea intervenţiilor chirurgicale laparoscopice minim invazive care să permită pacienţilor o recuperare rapidă. Inainte de realizarea acestei investiţii, în această secție se desfăşurau anual aproximativ 800 de intervenţii, dintre care aproximativ 250 de intervenţii erau realizate laparoscopic.

«Mă bucur oricând pot face ceva pentru pacienții Spitalului Universitar de Urgență, dar și pentru cei care, cu abnegaţie, fac bine - medici, asistente, infirmiere. Fie folosind fonduri publice guvernamentale, fie folosind fonduri europene, fie, cum este în acest caz, realizând parteneriate veritabile cu organizații non-guvernemtale și investitori strategici, trebuie să construim un spital modern și competițional, deschis oamenilor.» a declarat Profesor Doctor Cătălin Cîrstoiu, Manager Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

„Odată cu dotarea noii săli de operaţie, obiectivul nostru este să creştem, pe de o parte, numărul intervenţiilor chirurgicale realizate anual iar pe de altă parte, numărul intervenţiilor chirurgicale laparoscopice minim invazive, reuşind astfel să ne apropiem cât mai mult de tendinţele moderne de tratament. Pentru secţia noastră este, cu siguranță, cea mai mare investiţie din ultima perioadă.” a declarat Profesor Doctor Costel Savlovschi, medic primar chirurg, Doctor în Științe Medicale.

„Am ales să susţinem proiectul „Energie pentru o şansă la viaţă” pentru că sănătatea este foarte importantă pentru noi toţi, iar investiţia companiei noastre în acest domeniu sperăm să aducă o schimbare pozitivă pentru toţi beneficiarii proiectului: pacienţii care vor beneficia de condiţii medicale mai bune, medicii de aici care vor putea exercita un act medical de calitate şi generaţiile de rezidenţi care se vor forma în secţia de chirurgie a acestui spital. Este, de asemenea, o investiţie care durabilă care sperăm sa poată schimba în bien viaţa multor pacienţi care vor fi trataţi aici.”, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

„Această investiție face să crească numărul de operaţii efectuate în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București şi, implicit, numărul de vieţi salvate. Implicarea GDF SUEZ Energy România înseamnă că putem spera să ajungem din urmă dotările internaționale în ce priveşte aparatura din clinicile de stat”, a declarat Carmen Uscatu, Președintele Asociaţiei Dăruiește Viață.

 

Spitalul Universitar de Urgență București

Spitalul Universitar de Urgență București este o clinică universitară cu o activitate științifică susținută, în care pacienții primesc o îngrijire medicală adecvată. Investigațiile medicale și tratamentele posibile sunt foarte numeroase și complexe, acoperind întreaga paletă de specialități medicale.

 

Grupul GDF SUEZ 

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în furnizarea de gaze naturale şi electricitate, distribuirea de gaze naturale, producţia de electricitate şi servicii energetice. Aceasta are un portofoliu de circa 1,5 milioane de clienţi, aproximativ 3.850 de angajaţi și o reţea de distribuţie de 18.400 km.

Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România şi reuneşte proiectele de implicare în viaţa comunităţii derulate de către companie.

www.gdfsuez.ro

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

Asociația Dăruiește Viață

A fost înfiinţată în iunie 2012, cu scopul de a continua într-o manieră profesionistă demersurile de apărare a drepturilor pacienţilor şi de implicare în proiecte de strângere de fonduri. În noiembrie 2013, Asociaţia Dăruieşte Viaţă a lansat Bursa de Fericire, platforma online de strângere de fonduri ce transparentizează investiţiile companiilor sau persoanelor fizice în proiectele pentru dotarea şi modernizarea centrelor oncologice din România. Până acum, investiţiile la Bursa de Fericire au depăşit suma de 1 milion de euro. Pentru mai multe detalii despre proiecte şi despre modalităţile de a investi în susţinerea pacienţilor cu cancer, accesează: www.bursadefericire.ro.

Contact :

Dăruiește Viață

Bianca Voinescu

Telefon: 0729 999 777

E-mail: bianca@daruiesteviata.ro

www.daruiesteviata.ro

 

GDF SUEZ Energy România

Amalia Anghel

Telefon : 021 310 23 91

amalia.anghel@gdfsuez.ro

17-11-2014 GDF SUEZ Energy România a fost premiată la Gala Oameni pentru Oameni, ediţia 2014

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și Camera de Comerț Americană în România (AmCham) au premiat joi, 13 noiembrie, în cadrul evenimentului Gala Oameni pentru Oameni, proiectele de implicare în comunitate care au schimbat vieţi.

GDF SUEZ Energy România a fost premiată la secţiunea Cea mai de impact intervenție a unei companii.

Premiul a fost acordat pentru programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’, derulat în parteneriat cu Asociaţia ,,Dăruieşte Viaţă’’. Acesta a vizat modernizarea şi renovarea  laboratoarelor de diganosticare în profunzime a cancerelor de sânge din cadrul Institutului Clinic Fundeni şi modificarea legislaţiei prin activităţi de lobby ale Asociaţiei pentru a asigura continuitatea şi durabilitatea acestui program.

Anul acesta, impactul celor 145 de premianţi şi nominalizaţi a însemnat donaţii şi voluntariat în valoare totală de 14,8 milioane euro. De la tratament pentru copii cu autism la servicii pentru oameni cu boli terminale,de la case pentru familii fără adăpost la laboratoare pentru diagnosticarea la timp a leucemiei, toți acești bani au susținut inițiative care fac viața mai bună întregii societăți și ne dau încredere în capacitatea comunității românești de a se ajuta singură.

Gala Oameni pentru Oameni este un eveniment care premiază anual actele filantropice care au cel mai mare impact în comunitate.Sunt recunoscute fapte generoase atât ale persoanelor cât şi ale companiilor, precum și inovaţia şi profesionalismul în domeniul strângerii de fonduri în rândul organizaţiilor neguvernamentale şi al voluntarilor lor. Gala este organizată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, un grup de profesionişti care promovează cultura filantropică prin educaţie şi dezvoltarea de instrumente de strângere de fonduri, şi AmCham, Camera de Comerţ Americană în România.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3800 de angajaţi.

GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sănătate, sport şi cultură. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

13-11-2014 Primăria locală și GDF SUEZ Energy România, cu sprijinul Habitat for Humanity România, au renovat școala gimnazială din comuna Băleni, județul Galați

Peste 200 de elevi din comuna Băleni se vor bucura de o școală nouă care să îi pregătească pentru un viitor mai bun. GDF SUEZ Energy România, Primăria comunei Băleni şi asociația Habitat for Humanity România au renovat școala din Băleni în cadrul proiectului “O școală nouă, un viitor mai bun”.

Școala, ce nu a mai fost renovată de 25 de ani, a fost complet reabilitată și eficientizată energetic. Din cauza gradului ridicat de deteriorare, școala devenise nefuncțională, iar întreaga activitate didactică se desfășura, de ani buni, într-o clădire anexă situată în aceeași curte.

Unitatea școlară oferă acum condiții de învățare la standarde europene pentru cei 214 elevi și 10 profesori din comunitate. Cu sprijinul financiar al GDF SUEZ Energy România și al Primăriei comunei Băleni, Habitat for Humanity România a realizat izolația exterioară și interioară, precum şi o serie de lucrări cum ar fi:  înlocuirea tâmplăriei, montarea de parchet, gresie și faianță, schimbarea instalației electrice și sanitare și înlocuirea centralei termice. Proiectul “O școală nouă, un viitor mai bun” s-a desfășurat în perioada august – octombrie 2014.

„Ne bucurăm că putem reda copiilor, cadrelor didactice din Băleni, şi implicit întregii comunități, o şcoală nouă, primitoare, care asigură condiţiile propice derulării unui act educaţional de calitate”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România.

„Școala este a doua casă pentru copiii noștri. Este locul în care se încarcă cu speranțe, visuri și planuri pentru viitor. Suntem bucuroși că împreună cu partenerii noștri, GDF SUEZ Energy România și Primăria comunei Băleni, am reușit să le oferim celor peste 200 de copiii o școală curată, la standarde europene, în care să învețe cu drag”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

Despre GDF SUEZ Energy România

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3850 de angajaţi. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Persoană de contact:

Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse și Comunicare, Habitat for Humanity România, 0722.640.229, loredana.modoran@habitat.ro