Comunicate de presă

26-09-2016 Declaratie privind insolventa ELCEN

ENGIE Romania, grup energetic care deţine Distrigaz Sud Reţele, prestator al serviciului de distribuţie a gazelor naturale către Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), a luat act, cu surprindere şi profundă preocupare, de decizia Consiliului de Administraţie al ELCEN de a iniţia procedura de insolvenţă a companiei.

Această decizie, luată fără consultarea tuturor părţilor implicate, va avea consecinţe negative asupra situaţiei financiare a Distrigaz Sud Reţele, periclitând realizarea  investiţiilor  necesare exploatării în condiţii de siguranţă a reţelei de distribuţie a gazelor naturale, atât la nivelul Municipiului Bucureşti, cât şi al întregii zone operate de companie. Valoarea totală a datoriilor exigibile acumulate de ELCEN faţă de Distrigaz Sud Reţele se cifrează în prezent la 155 milioane de lei şi vor creşte semnificativ pe durata sezonului rece.

Pe întreaga durată a relaţiei contractuale, Distrigaz Sud Reţele şi-a dovedit, în repetate rânduri, disponibilitatea pentru dialog şi pentru identificarea unor soluţii viabile, cum ar fi reeşalonarea datoriilor ELCEN coroborată cu finanţarea acestora de către acţionarul său majoritar. In plus, în ciuda acumulării unor creanţe importante, Distrigaz Sud Reţele a adoptat în permanenţă o atitudine constructivă şi responsabilă, găsind soluţii care să nu aibă nicio consecinţă negativă asupra alimentarii cu apă caldă şi caldură a clienţilor RADET.

Singura soluţie durabilă menită să evite falimentul ELCEN şi RADET şi să garanteze, pe termen lung,  aprovizionarea cu apa caldă şi caldură a locuitorilor din Bucureşti consistă în mobilizarea imediată a unor mijloace financiare importante, atât de către statul român cât şi de Primăria Municipiului Bucureşti.

ENGIE Romania face din nou apel la autorităţile competente pentru ca, împreună, să implementăm această soluţie şi astfel să nu fie afectată încrederea acordată de Grupul ENGIE sectorului energetic din România, încredere care s-a tradus prin investiţii de circa un miliard de euro de la privatizarea Distrigaz Sud până în prezent.

Grupul ENGIE (fost GDF SUEZ) este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,6 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 19.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.650 de angajaţi.
Distrigaz Sud Reţele este o filială a ENGIE Romania, înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de distribuţie de cea de comercializare. Activitatea principală a societăţii este reprezentată de distribuţia gazelor naturale. Distrigaz Sud Reţele deserveşte 19 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o retea de distribuţie de aproximativ 19.000 km.Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea. În Municipiul București, Distrigaz Sud Rețele asigură serviciul de distribuție pentru peste 400.000 clienți finali și dispune de o rețea de distribuție în lungime de 4.234 km, fiind realizate investiții anuale pentru reabilitarea și modernizarea acesteia în valoare de aproximativ 60 milioane lei.

12-09-2016 Inaugurarea proiectului de renovare a scolii nr. 125 din Bucureşti

Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

08-09-2016 Declaratie de presa privind ridicarea propririi asupra conturilor Electrocentrale Bucuresti

Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

08-09-2016 Centrele de relatii cu clientii inchise in data de 8 septembrie

Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

06-09-2016 Limitarea cu gaze naturale a CTE Vest Cogenerare Bucureşti

Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

27-06-2016 Editia 2016 a programului ,,Intalnire cu energia’’ s-a incheiat

Editia 2016 a programului ,,Intalnire cu energia’’ s-a incheiat. Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

23-06-2016 Programul ,,Energie pentru o sansa la viata’’ ajunge si la Constanta

Programul ,,Energie pentru o sansa la viata’’ ajunge si la Constanta. Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

01-06-2016 Programul Energie pentru o șansă la viață ajunge şi la Brașov

Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

29-04-2016 Programul receptiilor clienti in perioada sarbatorilor de Paste

Programul receptiilor clienti in perioada sarbatorilor de Paste poate fi vizualizat aici.

28-03-2016 GDF SUEZ Energy Romania devine ENGIE Romania

GDF SUEZ Energy Romania devine ENGIE Romania.  Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

10-03-2016 Lansare program ,,Intalnire cu energia’’

Programul educaţional „Întâlnire cu Energia” a ajuns la a zecea ediție. Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

23-02-2016 GDF SUEZ Energy Romania a finalizat proiectul de modernizare a retelei de gaze naturale prin dezvoltarea retelei de medie presiune

GDF SUEZ Energy Romania a finalizat proiectul de modernizare a retelei de gaze naturale prin dezvoltarea retelei de medie presiune. Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

23-02-2016 GDF SUEZ Energy Romania a finalizat proiectul de modernizare a retelei de gaze naturale prin modernizarea conductelor de otel neprotejabile catodic

GDF SUEZ Energy Romania a finalizat  proiectul de modernizare a retelei de gaze naturale prin modernizarea conductelor de otel neprotejabile catodic.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

16-11-2015 Integrarea Congaz în GDF SUEZ Energy România

Incepând cu data de 1 ianuarie 2016, Congaz, companie având ca obiect de activitate distribuţia şi furnizarea de gaze naturale în judeţul Constanţa, va fi integrată în GDF SUEZ Energy România. Integrarea survine ca urmare a achiziţiei succesive de către GDF SUEZ Energy România a pachetelor de acţiuni deţinute de OMV Petrom, E.ON Ruhrgas International in 2014 şi Petroconst în 2015.

In procesul de integrare, activitatea de furnizare a gazelor naturale derulată de Congaz va fi preluată de GDF SUEZ Energy România care a adoptat recent marca comerciala ENGIE. De asemenea, activitatea de distribuție a gazelor naturale a companiei va fi preluată de către  Distrigaz Sud Rețele, filială a GDF SUEZ Energy România.

Ca urmare a integrării sus-amintite, GDF SUEZ Energy România şi-a consolidat poziţia de cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale al pieţei reglementate de gaze naturale din România. Grupul deserveşte în prezent un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi şi operează o reţea de 18.500 km în 18 judeţe din partea de sud a ţării şi în municipiul Bucureşti.

Cu această ocazie, Eric Stab, Preşedinte şi CEO GDF SUEZ Energy România, a afirmat: ,,Integrarea companiei Congaz permite consolidarea poziţiei GDF SUEZ Energy Romania pe piaţa energiei din României, iar clienţilor Congaz le va facilita accesul la un portofoliu diversificat de produse şi servicii energetice.

ENGIE în România

ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România este principala filială a Grupului ENGIE în România. Aceasta deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, Distrigaz Confort, Alizeu Eolian şi Brăila Winds.

GDF SUEZ Energy România activează în următoarele domenii: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.500 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au aproximativ 3.650 de angajaţi.

02-11-2015 ENGIE sustine programul ,,Capital Filles’’

Programul ,,Capital Filles’’ va fi lansat in Romania. Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de aici.

23-10-2015 GDF SUEZ Energy România lansează o nouă ediţie ,,Întâlnire cu energia’’

Bucureşti, 29.09.2015 - GDF SUEZ, devenit ENGIE, în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei Naţionale, lansează în luna octombrie a acestui an a noua ediţie a programului educaţional „Întâlnire cu energia”, ai cărui beneficiari vor fi peste 2500 de copii din Bucureşti, Constanţa, Râmnicu Vâlcea, Brăila, Făurei, Însurăţei, Tecuci, Adjud şi Focşani. Alcătuit din două lecţii predate interactiv şi din concursul „Câştigă cu Metano”, programul, un proiect de anvergură al companiei, are drept obiectiv educaţia tinerei generaţii în ceea ce priveşte utilizarea raţională a surselor de energie şi conştientizarea importanţei protecţiei mediului înconjurător, vizând, totodată, transmiterea către elevii de clasa a IV-a a unui conţinut informaţional suplimentar despre sursele de energie şi despre utilizarea în condiţii de siguranţă a gazului natural.

În cadrul programului „Întâlnire cu energia”, copii din peste 40 de şcoli din localităţile participante vor învăţa de la - voluntarii ENGIE şi ai Asociaţiei Hands Across România, prin intermediul a două lecţii predate de aceştia, o serie de informaţii utile despre sursele de energie. Acestea au ca scop informarea şi schimbarea percepţiei despre sursele şi tipurile de energie şi pot fi puse ulterior în aplicare de copii atât în familiile şi locuinţele proprii, precum şi în interacţiunea cu alte persoane, gospodării şi mediul înconjurător. Lecţiile vor fi expuse pe baza unor metode interactive de predare şi vor viza tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural, insistând pe partea de prevenire a accidentelor. La derularea acţiunii vor contribui şi cadrele didactice din şcolile participante la proiect, a căror implicare, seriozitate şi deschidere a fost demonstrată la ediţiile anterioare ale programului.

Lista şcolilor participante la ediţia 2015 a programului poate fi accesată aici.

O altă dimensiune atractivă a programului o reprezintă concursul „Câştigă cu Metano”. Competiţia destinată celor mici va avea o etapă naţională care va viza alegerea celor mai bune proiecte din fiecare dintre oraşele participante şi premierea lor în cadrul unui eveniment special organizat pentru copii în capitală.

Despre program

„Întâlnire cu energia”, program devenit deja tradiţional pentru companie, face parte din platforma de responsabilitate socială a ENGIE, Energie pentru fapte bune. Lansat în octombrie 2007, programul s-a derulat până acum în 370 de şcoli din 26 de localităţi şi s-a adresat unui număr de peste 26.500 de elevi de clasa a IV-a. Peste 120 de voluntari ai ENGIE s-au implicat până acum în proiect, investind peste 2.500 de ore de voluntariat în această acţiune. Mai multe informaţii despre program se pot afla accesând pagina de web www.energiepentrufaptebune.ro şi pagina de Facebook www.facebook.com/energiepentrufaptebune.

Despre ENGIE în România

Grupul ENGIE (fost GDF SUEZ) este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România, care a adoptat de curând marca comercială ENGIE, este principala filială a Grupului ENGIE în România. Aceasta deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, Distrigaz Confort, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.500 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au aproximativ 3.650 de angajaţi. www.engie.ro. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate sociala a ENGIE care reuneste toate proiectele de implicare in viata comunitatii derulate de catre companie.

Despre Hands Across România

 

Asociaţia Hands Across România, HAR, (www.handsacross.ro) este o organizaţie non-guvernamentală, membră a Alianţei pentru Sănătate din România şi care acţionează ca un “hub” între societatea civilă şi instituţiile guvernamentale şi/sau sectorul privat. Organizaţie cu caracter apolitic, non-profit, non-discriminatoriu pe criterii sociale, religioase, sexuale, etnice, de naţionalitate sau filosofice, HAR a fost înfiinţată în 2005 ca urmare a participării membrilor fondatori la un schimb de voluntariat european în cadrul unui proiect de prevenire a traficului de persoane în România. În prezent, asociaţia implementează proiecte menite să aducă o valoare adăugată serviciilor sociale, culturale şi educaţionale, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor în care activează.

 

 

Mai multe detalii:

Mihaela Sandu

0723 433 816

mihaela.sandu@handsacross.ro

21-09-2015 GDF SUEZ devine ENGIE şi în România

GDF SUEZ Energy România anunţă schimbarea mărcii comerciale în ENGIE şi în România. Adoptarea noului brand ENGIE în România survine ca o etapă firească a procesului internaţional de rebranding al mărcii GDF SUEZ în ENGIE, derulat sub moto-ul «Lumea se schimbă şi, odată cu ea, energia noastră» şi anunţat de către Grup în data de 24 aprilie 2015 (dosarul de presă poate fi consultat aici).

Schimbarea de marcă este realizată într-un context în care domeniul energiei este marcat de schimbări profunde, iar tranziţia energetică devine o prioritate la scară mondială ce presupune reducerea consumului energetic prin implementarea unor măsuri de eficienţă energetică, digitalizarea informaţiei şi dezvoltarea energiilor nepoluante. ENGIE îşi fixează drept ambiţie aceea de a fi un promotor şi un lider al acestei tranziţii energetice.

Noul brand ENGIE transmite o viziune umană și pozitivă a energiei, atât prin reprezentarea grafică a logo-ului, cât şi prin culoarea utilizată în logo care sugerează atât gazele naturale cât şi electricitatea. Logo-ul ENGIE reprezintă soarele care răsare pe planetă, simbolul unui început în lumea energiei. Numele ENGIE a fost ales pentru sonoritatea sa, fiind contragerea cuvântului ,,energie’’. Sloganul „By people for people” va fi păstrat, căpătând un sens și mai pregnant într-un context în care soluţiile de energie sunt dezvoltate împreună cu partenerii şi clienţii noştri.

„La 10 ani de prezenţă în România, suntem pregătiţi să facem un nou pas în evoluţia companiei prin adoptarea noii mărci, ENGIE. Această schimbare de marcă va sprijini noua poziţionare care se va traduce la nivel local prin dezvoltarea unor produse şi servicii de eficienţă energetică care să permită diminuarea consumului de energie şi prin dezvoltarea de soluţii digitale menite să le faciliteze clienţilor un acces mai facil la serviciile şi ofertele noastre. Am încrederea că toate acestea vor aduce un plus de valoare capitalului de încredere dobândit până în prezent şi vor contribui la succesul mărcii ENGIE în România ’’ declară Eric Stab, Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România.

În România, procesul de rebranding va avea două etape: în prima etapă, GDF SUEZ Energy România va adopta marca ENGIE pentru produsele şi serviciile comercializate. Denumirea socială a companiei va ramâne însă neschimbată până la o dată care va fi anunţată ulterior.

În a doua etapă, procesul de rebranding va fi declinat pentru toate filialele deţinute de către GDF SUEZ Energy România, respectiv Distrigaz Sud Reţele, Distrigaz Confort, Brăila Winds şi Alizeu Eolian.

Campania de comunicare a rebranding-ului se va desfăşura în perioada 21 septembrie-31 decembrie 2015 pe următoarele canale media: TV, outdoor, internet, radio şi presă scrisă.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina companiei engie.ro.

ENGIE la nivel internaţional

ENGIE îşi fondează strategia pe o creştere responsabilă a activităţilor sale, în măsură să răspundă provocărilor majore din domeniile energiei - asigurarea necesarului de energie, garantarea siguranţei în aprovizionare, combaterea schimbărilor climatice şi optimizarea utilizării resurselor - limitând în acelaşi timp impactul activităţilor sale asupra mediului înconjurător. 

Grupul propune soluţii performante şi inovatoare persoanelor fizice, juridice şi colectivităţilor bazându-se pe expertiza sa în 4 sectoare cheie : energiile regenerabile, eficienţa energetică, gazele naturale lichefiate şi tehnologia digitală.

ENGIE are 152 900 de angajaţi la nivel mondial şi o cifră de afaceri în 2014 de 74,7 miliarde euro. Cotat la Paris şi Bruxelles (ENGI), Grupul este reprezentat în principalii indici internaţionali : CAC40, BEL 20, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe, DJSI World, DJSI Europe şi Euronext Vigeo (World 120, Eurozone 120 şi Franţa 20).

ENGIE în România

ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România este principala filială a Grupului ENGIE în România. Aceasta deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, Distrigaz Confort, Alizeu Eolian şi Brăila Winds.

GDF SUEZ Energy România activează în următoarele domenii: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.500 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au aproximativ 3.650 de angajaţi.

Contact :

Amalia Anghel, Manager Comunicare Corporate

E-mail : birouldepresa@engie.ro;

10-09-2015 Centrele de relaţii cu clienţii ale GDF SUEZ Energy România vor fi închise vineri 11 septembrie 2015

În data de 11 septembrie 2015 toate centrele de relaţii clienţi ale GDF SUEZ Energy România (fostul Distrigaz Sud) vor fi închise. Ziua de 11 septembrie este zi liberă pentru angajaţii companiei, conform contractului colectiv de muncă în vigoare. Începând de luni, 14 septembrie, se revine la programul normal de functionare disponibil pe site-ul companiei la adresa www.gdfsuez.ro.

De asemenea, serviciul de call-center naţional apelabil la numărul unic de telefon 021 9366 sau prefix local + 936 pentru celelalte judeţe va fi limitat la funcţionalităţile uzuale, respectiv oferirea de informaţii generale despre serviciile şi produsele companiei, fără a fi posibilă consultarea unui analist al companiei.

Pentru intervenţiile în caz de urgenţă, Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România, asigură permanenţa prin echipele sale la numărul unic 021 9281 pentru Bucureşti sau prefix local + 928 pentru celelalte judeţe din aria de acoperire a Distrigaz Sud Reţele.

Reamintim faptul că GDF SUEZ Energy România pune la dispoziţia clienţilor săi peste 12.000 de puncte de încasare a facturilor. Dintre modalităţile de plată oferite de către companie amintim :

 • plata în numerar, prezentând factura la :

- agenţiile BRD-Groupe Société Générale, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Creditcoop, UniCredit Ţiriac Bank ;
- automatele Rompay;

- benzinăriile ENI (Agip) şi OMV;
- comercianţii din reţeaua BRD Groupe Société Générale(precum magazinele Arsis, Carrefour, Proton etc);
- comercianţii din reţeaua PayPoint şi Payzone;

- în oficiile poştale prevăzute cu POS-uri.

 • plata în numerar, folosind codul de client şi valoarea facturii la :

- ghişeele băncilor BRD-Groupe Société Générale, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost şi UniCredit Ţiriac Bank.

 • prin card bancar la ATM-urile BRD-Groupe Société Générale, BCR, Raiffeisen Bank, ING Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, MKB Nextebank şi UniCredit Ţiriac Bank.

prin virament bancar (se poate transfera valoarea facturii din orice cont curent către conturile GDF SUEZ Energy România pe baza codului de client);

 • prin debit direct la agenţiile BRD-Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank, BCR, ING Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, MKB Nextebank şi UniCredit Ţiriac Bank);

Lista completă a modalităţilor de plată este disponibilă pe site-ul companiei la adresa www.gdfsuez.ro.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei domenii principale: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. Principala filială a Grupului, GDF SUEZ Energy România, furnizează gaze naturale şi electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienţi şi produce electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc aproximativ 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.400 km în 19 judeţe din sudul României şi Bucureşti şi au 3.650 de angajaţi.

29-05-2015 GDF SUEZ Energy România modernizează reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din Bucureşti

GDF SUEZ Energy România, prin filiala de distribuţie a gazelor naturale, Distrigaz Sud Reţele, va derula în perioada următoare lucrări de modernizare a reţelei de distribuţie a gazelor naturale, în cadrul a două proiecte finanţate cu fonduri europene.

Astfel, în luna iunie, Distrigaz Sud Reţele are în derulare lucrări de modernizare a reţelei de gaze naturale pe mai multe străzi din Bucureşti, cu scopul de a creşte siguranţa în exploatare a reţelelor de gaze naturale prin înlocuirea conductelor de oţel, neprotejate catodic, cu conducte din polietilenă. Lucrările se vor realiza pe mai multe tronsoane, după cum urmează: str.Alexandru Donici, Aurel Vlaicu, Corneliu Botez, Dionisie Lupu, Dumbrava Roşie, Eremia Grigorescu, George Enescu, Ion Movilă, Jules Michelet, Arthur Verona, Pitar Moş, Tache Ionescu, Polonă, Armaşului, Dacilor, Ion Voicu, Sfatului şi D.Orbescu (Piaţa Spaniei) precum şi pe Calea Dorobanţi.

Lucrări similare se vor derula în lunile următoare şi în alte zone, compania urmând să informeze periodic publicul larg în legătură cu calendarul de realizare a lucrărilor.

Tot în luna iunie, sunt demarate şi lucrări de modernizare a reţelei de gaze naturale al căror obiectiv este de a creşte capacitatea tehnică a sistemului de distribuţie a gazelor naturale din Bucureşti prin dezvoltarea reţelei de medie presiune. Aceste lucrări, desfăşurate pe mai multe tronsoane, vor permite ameliorarea parametrilor de alimentare cu gaze naturale în perioada sezonului rece prin creşterea regimului de presiune şi reducerea numărului de întreruperi temporare pentru intervenţii de urgenţă şi remedieri ale defectelor reţelei de distribuţie. Străzile pe care, în urmatoarea etapă, se vor derula astfel de lucrări sunt următoarele: Avrig, Cuţitul de Argint, Fizicienilor, Râmnicu Sărat, Râmnicu Vâlcea, Lucian Blaga, Traian, Sfânta Vineri, Bărăţiei şi bulevardele Theodor Pallady, Camil Ressu, Mihai Bravu, Unirii, Mircea Vodă, Corneliu Coposu, I.C. Brătianu, Carol I şi Calea Dudeşti.

Şi această categorie de lucrări se va derula se va extinde şi în lunile următoare, compania urmând să informeze opinia publică despre zonele incluse în proiect.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi facem apel la înţelegerea tuturor celor afectaţi de aceste lucrări, locuitori din zonele respective sau  persoane aflate în trafic, faţă de neplăcerile care pot apărea în urma unor astfel de intervenţii, însă ele sunt necesare pentru a îmbunătăţi siguranţa în exploatare a reţelei de gaze naturale din Bucureşti şi a asigura continuitatea în alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor.

Valoarea totală estimată a lucrărilor realizate în cadrul proiectului „Modernizarea reţelei de gaze naturale – Creşterea securităţii în exploatare a reţelelor de distribuţie de gaze naturale din Bucureşti prin modernizarea conductelor de oţel neprotejabile catodic” este de 97.470.412 lei din care suma de 81.107.126 lei este asigurată prin fonduri proprii, iar diferenţa de 16.363.286 lei prin asistenţa financiară nerambursabilă accesată prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa prioritară 4 - Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării.

Valoarea totală estimată a lucrărilor realizate în cadrul proiectului „Modernizarea reţelei de gaze naturale – Creşterea capacităţii tehnice a sistemului de distribuţie gaze naturale din Bucureşti prin dezvoltarea retelei de medie presiune.” este de 65.941.798 lei, din care suma de 49.498.588 lei este asigurată din fonduri proprii, iar diferenţa în valoare de 16.443.201 lei şi prin finanţare nerambursabilă în valoare de, accesată prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa prioritară 4 - Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei domenii principale: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. Principala filială a Grupului, GDF SUEZ Energy România, furnizează gaze naturale şi electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienţi şi produce electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc aproximativ 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.400 km în 19 judeţe din sudul României şi Bucureşti şi au 3.850 de angajaţi.

Contact :

Amalia Anghel

Manager Comunicare Corporate

E-mail : amalia.anghel@gdfsuez.ro

Telefon : 021 301 2000

13-05-2015 Trei facturi cu trei termene de plată, printr-o singură transmitere

GDF SUEZ Energy România vine în întâmpinarea nevoilor clienţilor săi de a-şi cunoaşte în avans cheltuielile aferente consumului de gazele naturale introducând o nouă modalitate de transmitere a facturilor: aceea de a cumula într-o singură transmitere trei facturi (una de regularizare şi alte două de estimare), cu trei termene de plată. Această modalitate de transmitere permite clientului o mai bună vizibilitate, în avans, asupra cantităţilor de gaze estimate în intervalul dintre două citiri şi, implicit, o mai bună anticipare a cheltuielilor cu consumul de gaze naturale.

Astfel, o dată la trei luni, clienţii primesc trei facturi de plată cu sumele care trebuie achitate în perioada următoare, respectiv: o factură de regularizare a consumului aferent perioadei anterioare care poartă denumirea de factură de regularizare şi a cărei scadenţă este cea mai apropiată faţă de momentul primirii şi alte două facturi, eliberate în baza consumului estimat pentru următoarele două luni, cu scadenţele de plată aferente lunilor calendaristice pentru care au fost emise. Pentru acestea din urmă estimarea se realizează pe baza: profilului de consum determinat de către operatorul de distribuţie gaze naturale sau al istoricului de consum aferent instalaţiei respective sau, în cazuri specifice, la solicitarea clientului. Plata facturilor respective se face în funcţie de data scadentă menţionată pentru fiecare factură.

Această facilitate se adresează clienţilor casnici cu un consum anual de maxim 23,25 MWh .

„Această nouă modalitate de transmitere al facturilor a fost bine primită de clienţi, constituind un instrument util şi eficient prin facilitarea previzionării plăţilor aferente consumului de gaze naturale în următoarele două luni de la primirea ei.” a declarat Laurentiu Muşat, Director Mass Market, GDF SUEZ Energy Romania.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei domenii principale: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice.Principala filială a Grupului, GDF SUEZ Energy România, furnizează gaze naturale şi electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienţi şi produce electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc aproximativ 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.400 km în 19 judeţe din sudul României şi Bucureşti şi au 3.850 de angajaţi. Cifra de afaceri consolidată a GDF SUEZ Energy România la 31.12.2013 a fost de aproximativ 4.13 miliarde lei. Distrigaz Confort este filiala de servicii tehnice a GDF SUEZ Energy România.

Contact :

Amalia Anghel

Manager Comunicare Corporate

E-mail : amalia.anghel@gdfsuez.ro

Telefon : 021 301 2000

06-04-2015 GDF SUEZ Energy Romania îşi măreşte participaţia în Congaz la 99.62%

Bucureşti, 6 aprilie 2015 - GDF SUEZ Energy România îşi mareşte participaţia deţinută în Congaz de la 85,77% la 99,62%, ca urmare a achiziţiei acţiunilor deţinute de Petroconst, o companie de construcţii din Constanţa.

După ce a devenit acţionar majoritar în Congaz, în iulie 2014, GDF SUEZ Energy România îşi măreşte participaţia deţinută în companie prin achiziţia unei participaţii de 13.9% deţinută de cel mai mare acţionar minoritar.

In urma acestei achiziţii, GDF SUEZ Energy România işi consolidează poziţia de cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale al pieţei reglementate de gaze naturale din România. Grupul deserveşte în prezent un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi şi operează o reţea de 18.500 km în 18 judeţe din partea de sud a ţării şi în municipiul Bucureşti.

Cu această ocazie, Eric Stab, Preşedinte şi CEO GDF SUEZ Energy România, a afirmat: Această tranzacţie este în concordanţă cu ambiţia de a continua dezvoltarea activităţilor de gaze naturale şi servicii energetice în România şi reprezintă o etapă importantă spre realizarea integrării Congaz, permiţând consolidarea poziţiei deţinute în Dobrogea.”

Congaz este o societate înfiinţată în 1999 cu scopul de a dezvolta reţeaua de distribuţie din orasul Constanţa precum şi din alte localităţi din judeţ. Congaz operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de aproximativ 850 km, are un portofoliu de 57.000 de clienţi în paisprezece localităţi din judeţul Constanţa, respectiv: Constanţa, Medgidia, Năvodari, Ovidiu, Negru Vodă, Agigea, Eforie Sud şi Nord, Cogealac, Cumpăna, Lumina, Lazu, Valu lui Traian şi Mihail Kogălniceanu. Planul de dezvoltare pe termen mediu al companiei prevede extinderea reţelei de gaze în localităţile unde compania are deja concesiuni, precum şi dezvoltarea altora noi.

GDF SUEZ Energy Romania

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei domenii principale: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. Principala filială a Grupului, GDF SUEZ Energy România, furnizează gaze naturale şi electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienţi şi produce electricitate. GDF SUEZ Energy România deserveşte peste 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.500 km în 18 judeţe din sudul României şi Bucureşti şi are aproximativ 3.800 de angajaţi.

Contact GDF SUEZ Energy Romania

Amalia Anghel

Corporate Communication Manager

amalia.anghel@gdfsuez.ro

26-02-2015 Mai mult confort prin tehnologia digitală

GDF SUEZ Energy România vine în întâmpinarea nevoilor clienţilor săi lansând un nou serviciu denumit Smart Termo. Acesta permite monitorizarea şi controlul centralei termice de la distanţă prin dispozitive mobile (tabletă, smartphone, laptop).

Clienţii care optează pentru acest serviciu pot accesa şi controla setările de temperatură din locuinţa lor de oriunde şi în orice moment.

Oferta cuprinde echipamentul şi accesoriile SALUS iT500, montajul şi sincronizarea cu centrala termică, înregistrarea dispozitivului în aplicaţia dedicată, setarea termostatului şi a dispozitivului mobil.

,,Serviciile noastre trebuie să ţină pasul cu evoluţia noilor tehnologii şi cu obiceiurile de consum ale clienţilor noştri. De aici ideea lansării acestui serviciu care se adresează clienţilor care utilizează în mod obişnuit mediul digital şi doresc atât un plus de confort cât şi o eficientizare a consumului de gaze naturale’’ a declarat Cristian Dandu, Director Marketing şi Vânzări GDF SUEZ Energy România.

Serviciul poate fi achiziţionat cu plata integrală sau cu plata în 2 rate.

Detaliile serviciului :

Serviciul este disponibil cu aplicația* pentru smartphone/tabletă (versiuni iOS, Android şi Windows Phone).

smart

Pachetul Smart Termo** cuprinde:

 • echipamentul SALUS IT500 și accesoriile ;
 • montaj și sincronizare cu centrala termică;
 • înregistarea dispozitivului, setarea cronotermostatului și a smartphonului/tabletei;

Pachetul Smart Termo Dual** include componentele pachetului Smart Termo + un senzor suplimentar.

*aplicația pentru smartphone/tabletă este gratuită;

**pachet valabil pentru persoanele fizice care contractează sau dețin un contract ASIGAZ REZIDENT. Ofertă supusă unor condiții și termene generale.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei domenii principale: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice.Principala filială a Grupului, GDF SUEZ Energy România, furnizează gaze naturale şi electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienţi şi produce electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc aproximativ 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.400 km în 19 judeţe din sudul României şi Bucureşti şi au 3.850 de angajaţi. Cifra de afaceri consolidată a GDF SUEZ Energy România la 31.12.2013 a fost de aproximativ 4.13 miliarde lei.Distrigaz Confort este filiala de servicii tehnice a GDF SUEZ Energy România.Distrigaz Sud Reţele este filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România.

Contact

Ramona Sărărescu

Project Manager Comunicare

E-mail: ramona.sararescu@gdfsuez.ro

Tel 021 301 30 93

18-12-2014 Programul ,,Totul începe acasă’’ a fost premiat la Gala Naţională a Voluntarilor

În cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor, ediţia 2014, organizat de Federaţia Volum, programul „Totul începe acasă!”, derulat de GDF SUEZ Energy România în colaborare cu Habitat for Humanity România a fost premiat la categoria “Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social”.

Programul „Totul începe acasă!” vizează reabilitarea celor 12 case sociale din cadrul SOS Satele Copiilor şi este implementat de Habitat for Humanity România, partener cu o experienţă îndelungată în gestionarea proiectelor de construcţie de case şi reabilitări. Clădirile au fost date în folosință în anii 90, nu au fost renovate de atunci, iar starea lor se degradează continuu. Acest proiect răspunde nevoii de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit şi de învăţare pentru copiii beneficiari, părinţii sociali şi asistenţii sociali care îşi desfăşoară activitatea în acest centru.

Lucrările de reabilitare au fost realizate şi cu implicarea voluntarilor GDF SUEZ Energy România care au răspuns cu entuziasm la cele 4 acţiuni de voluntariat organizate de-a lungul proiectului. Astfel, 80 de angajaţi, cumulând 500 de ore de voluntariat, au pus umăr de la umăr să facă din casele sociale un cămin mai primitor pentru copiii de aici.

Ediţia 2014 a Galei Naționale a Voluntarilor este organizată de Federaţia volum a în parteneriat cu Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București, Ministerului Tineretului și Sportului și Agenției Naționala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

11-12-2014 O nouă sală de operaţii cu dotări de ultimă generaţie este deschisă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Începând de astăzi, 11 decembrie, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti dispune de o nouă sală de operaţii unde se vor efectua anual aproximativ 1600 de intervenţii. Acest lucru este posibil graţie programului de responsabilitate socială ,,Energie pentru o şansă la viaţă”, finanţat de GDF SUEZ Energy România şi implementat în parteneriat cu Asociația Dăruiește Viață.

Proiectul demarat la sfîrşitul anului trecut în colaborare cu echipa medicală a Secţiei Chirurgie IV a vizat amenajarea sălii de operaţie şi achiziţionarea aparaturii necesare pentru intervenţiile chirurgicale ce vor fi efectuate aici. Valoarea finanţării din partea GDF SUEZ Energy România este de 235.000 de euro.

Echipamentele achiziţionate în acest proiect au  fost : o linie laparoscopică de ultimă generaţie ce permite abordarea unor tipuri noi de patologii chirurgicale şi care prezintă posibilitatea interconectării cu aparatură endoscopică sau colonoscopică, un aparat de anestezie ultramodern, o masă de operaţii modulabilă, lămpi de iluminat cu camere încorporate, un defibrilator, un aspirator chirurgical. Noua aparatură oferă şi posibilitatea upgradării permanente, lucru esenţial având în vedere evoluţia rapidă a tehnologiei medicale. Sala de operaţii este dotată şi cu un sistem video care permite transmiterea în direct a intervenţiilor chirurgicale în sala de curs, oferind astfel studenţilor şi rezidenţilor posibilitatea să-şi însuşească mai bine metode şi tehnici specifice diferitelor patologii.

În cadrul Secției Chirurgie IV operațiile se desfăşoară atât în regim de urgență, cât şi electiv, cuprinzând o gamă largă de patologii: digestivă (colecistectomii, apendicectomii, neoplazii intestinale, gastrice), hepatică, a peretelui abdominal (hernii, eventraţii, evisceraţii), cura varicelor hidrostatice, neoplazii de sân, neoplazii genitale.

Scopul deschiderii unei noi săli de operaţie îl reprezintă dublarea numărului intervenţiilor chirurgicale realizate în prezent şi creşterea intervenţiilor chirurgicale laparoscopice minim invazive care să permită pacienţilor o recuperare rapidă. Inainte de realizarea acestei investiţii, în această secție se desfăşurau anual aproximativ 800 de intervenţii, dintre care aproximativ 250 de intervenţii erau realizate laparoscopic.

«Mă bucur oricând pot face ceva pentru pacienții Spitalului Universitar de Urgență, dar și pentru cei care, cu abnegaţie, fac bine - medici, asistente, infirmiere. Fie folosind fonduri publice guvernamentale, fie folosind fonduri europene, fie, cum este în acest caz, realizând parteneriate veritabile cu organizații non-guvernemtale și investitori strategici, trebuie să construim un spital modern și competițional, deschis oamenilor.» a declarat Profesor Doctor Cătălin Cîrstoiu, Manager Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

„Odată cu dotarea noii săli de operaţie, obiectivul nostru este să creştem, pe de o parte, numărul intervenţiilor chirurgicale realizate anual iar pe de altă parte, numărul intervenţiilor chirurgicale laparoscopice minim invazive, reuşind astfel să ne apropiem cât mai mult de tendinţele moderne de tratament. Pentru secţia noastră este, cu siguranță, cea mai mare investiţie din ultima perioadă.” a declarat Profesor Doctor Costel Savlovschi, medic primar chirurg, Doctor în Științe Medicale.

„Am ales să susţinem proiectul „Energie pentru o şansă la viaţă” pentru că sănătatea este foarte importantă pentru noi toţi, iar investiţia companiei noastre în acest domeniu sperăm să aducă o schimbare pozitivă pentru toţi beneficiarii proiectului: pacienţii care vor beneficia de condiţii medicale mai bune, medicii de aici care vor putea exercita un act medical de calitate şi generaţiile de rezidenţi care se vor forma în secţia de chirurgie a acestui spital. Este, de asemenea, o investiţie care durabilă care sperăm sa poată schimba în bien viaţa multor pacienţi care vor fi trataţi aici.”, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

„Această investiție face să crească numărul de operaţii efectuate în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București şi, implicit, numărul de vieţi salvate. Implicarea GDF SUEZ Energy România înseamnă că putem spera să ajungem din urmă dotările internaționale în ce priveşte aparatura din clinicile de stat”, a declarat Carmen Uscatu, Președintele Asociaţiei Dăruiește Viață.

 

Spitalul Universitar de Urgență București

Spitalul Universitar de Urgență București este o clinică universitară cu o activitate științifică susținută, în care pacienții primesc o îngrijire medicală adecvată. Investigațiile medicale și tratamentele posibile sunt foarte numeroase și complexe, acoperind întreaga paletă de specialități medicale.

 

Grupul GDF SUEZ 

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în furnizarea de gaze naturale şi electricitate, distribuirea de gaze naturale, producţia de electricitate şi servicii energetice. Aceasta are un portofoliu de circa 1,5 milioane de clienţi, aproximativ 3.850 de angajaţi și o reţea de distribuţie de 18.400 km.

Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România şi reuneşte proiectele de implicare în viaţa comunităţii derulate de către companie.

www.gdfsuez.ro

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

Asociația Dăruiește Viață

A fost înfiinţată în iunie 2012, cu scopul de a continua într-o manieră profesionistă demersurile de apărare a drepturilor pacienţilor şi de implicare în proiecte de strângere de fonduri. În noiembrie 2013, Asociaţia Dăruieşte Viaţă a lansat Bursa de Fericire, platforma online de strângere de fonduri ce transparentizează investiţiile companiilor sau persoanelor fizice în proiectele pentru dotarea şi modernizarea centrelor oncologice din România. Până acum, investiţiile la Bursa de Fericire au depăşit suma de 1 milion de euro. Pentru mai multe detalii despre proiecte şi despre modalităţile de a investi în susţinerea pacienţilor cu cancer, accesează: www.bursadefericire.ro.

Contact :

Dăruiește Viață

Bianca Voinescu

Telefon: 0729 999 777

E-mail: bianca@daruiesteviata.ro

www.daruiesteviata.ro

 

GDF SUEZ Energy România

Amalia Anghel

Telefon : 021 310 23 91

amalia.anghel@gdfsuez.ro

17-11-2014 GDF SUEZ Energy România a fost premiată la Gala Oameni pentru Oameni, ediţia 2014

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și Camera de Comerț Americană în România (AmCham) au premiat joi, 13 noiembrie, în cadrul evenimentului Gala Oameni pentru Oameni, proiectele de implicare în comunitate care au schimbat vieţi.

GDF SUEZ Energy România a fost premiată la secţiunea Cea mai de impact intervenție a unei companii.

Premiul a fost acordat pentru programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’, derulat în parteneriat cu Asociaţia ,,Dăruieşte Viaţă’’. Acesta a vizat modernizarea şi renovarea  laboratoarelor de diganosticare în profunzime a cancerelor de sânge din cadrul Institutului Clinic Fundeni şi modificarea legislaţiei prin activităţi de lobby ale Asociaţiei pentru a asigura continuitatea şi durabilitatea acestui program.

Anul acesta, impactul celor 145 de premianţi şi nominalizaţi a însemnat donaţii şi voluntariat în valoare totală de 14,8 milioane euro. De la tratament pentru copii cu autism la servicii pentru oameni cu boli terminale,de la case pentru familii fără adăpost la laboratoare pentru diagnosticarea la timp a leucemiei, toți acești bani au susținut inițiative care fac viața mai bună întregii societăți și ne dau încredere în capacitatea comunității românești de a se ajuta singură.

Gala Oameni pentru Oameni este un eveniment care premiază anual actele filantropice care au cel mai mare impact în comunitate.Sunt recunoscute fapte generoase atât ale persoanelor cât şi ale companiilor, precum și inovaţia şi profesionalismul în domeniul strângerii de fonduri în rândul organizaţiilor neguvernamentale şi al voluntarilor lor. Gala este organizată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, un grup de profesionişti care promovează cultura filantropică prin educaţie şi dezvoltarea de instrumente de strângere de fonduri, şi AmCham, Camera de Comerţ Americană în România.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3800 de angajaţi.

GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sănătate, sport şi cultură. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

13-11-2014 Primăria locală și GDF SUEZ Energy România, cu sprijinul Habitat for Humanity România, au renovat școala gimnazială din comuna Băleni, județul Galați

Peste 200 de elevi din comuna Băleni se vor bucura de o școală nouă care să îi pregătească pentru un viitor mai bun. GDF SUEZ Energy România, Primăria comunei Băleni şi asociația Habitat for Humanity România au renovat școala din Băleni în cadrul proiectului “O școală nouă, un viitor mai bun”.

Școala, ce nu a mai fost renovată de 25 de ani, a fost complet reabilitată și eficientizată energetic. Din cauza gradului ridicat de deteriorare, școala devenise nefuncțională, iar întreaga activitate didactică se desfășura, de ani buni, într-o clădire anexă situată în aceeași curte.

Unitatea școlară oferă acum condiții de învățare la standarde europene pentru cei 214 elevi și 10 profesori din comunitate. Cu sprijinul financiar al GDF SUEZ Energy România și al Primăriei comunei Băleni, Habitat for Humanity România a realizat izolația exterioară și interioară, precum şi o serie de lucrări cum ar fi:  înlocuirea tâmplăriei, montarea de parchet, gresie și faianță, schimbarea instalației electrice și sanitare și înlocuirea centralei termice. Proiectul “O școală nouă, un viitor mai bun” s-a desfășurat în perioada august – octombrie 2014.

„Ne bucurăm că putem reda copiilor, cadrelor didactice din Băleni, şi implicit întregii comunități, o şcoală nouă, primitoare, care asigură condiţiile propice derulării unui act educaţional de calitate”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România.

„Școala este a doua casă pentru copiii noștri. Este locul în care se încarcă cu speranțe, visuri și planuri pentru viitor. Suntem bucuroși că împreună cu partenerii noștri, GDF SUEZ Energy România și Primăria comunei Băleni, am reușit să le oferim celor peste 200 de copiii o școală curată, la standarde europene, în care să învețe cu drag”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

Despre GDF SUEZ Energy România

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3850 de angajaţi. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Persoană de contact:

Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse și Comunicare, Habitat for Humanity România, 0722.640.229, loredana.modoran@habitat.ro

10-11-2014 Anunţ public privind impactul de mediu al proiectului Inelare conducte gaze naturale MP pe strada Focşani, localitatea Brăila, cu conducte şi instalaţii de racordare MP din PE 100 SDR 11

SC GDF SUEZ Energy Romania SA anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Brăila, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului – continuarea procedurii privind emiterea aprobării de dezvoltare a proiectului întrucât nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul Inelare conducte gaze naturale MP pe strada Focşani, localitatea Brăila, cu conducte şi instalaţii de racordare MP din PE 100 SDR 11, propus a fi amplasat în judeţul Brăila, extravilan comuna Vădeni şi municipiul Brăila.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Brăila – municipiul Brăila, b-dul Independenţei, nr 14, Bl B5, în zilele lucrătoare între orele 9.00 – 13.00, precum şi la următoarea adresă de internet www.apmbr.anpm.ro – secţiunea Regelmentări/Mediatizare/Proiect decizii etapa de încadrare pentru proiecte.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 5 zile lucrătoare de la publicarea prezentului anunţ, până la data de 15.11.2014.

10-11-2014 Anunţ public privind impactul de mediu al proiectului Reabilitare reţea de distribuţie gaze naturale strada Tineretului, Ghioceilor, Soarelui, Dorobanţilor, localitatea Brăila cu conducte şi instalaţii de racordare MP din PE 100 SDR 11 – etapa II

SC GDF SUEZ Energy Romania SA anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Brăila, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului – continuarea procedurii privind emiterea aprobării de dezvoltare a proiectului întrucât nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul Reabilitare reţea de distribuţie gaze naturale strada Tineretului, Ghioceilor, Soarelui, Dorobanţilor, localitatea Brăila cu conducte şi instalaţii de racordare MP din PE 100 SDR 11 – etapa II, propus a fi amplasat în judeţul Brăila, municipiul Brăila.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Brăila – municipiul Brăila, b-dul Independenţei, nr 14, Bl B5, în zilele lucrătoare între orele 9.00 – 13.00, precum şi la următoarea adresă de internet www.apmbr.anpm.ro – secţiunea Regelmentări/Mediatizare/Proiect decizii etapa de încadrare pentru proiecte.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 5 zile lucrătoare de la publicarea prezentului anunţ, până la data de 15.11.2014.

21-10-2014 Anunt public privind impactul de mediu al proiectului de instalatie de protectie catodica de la Galati

SC GDF SUEZ Energy România SA, titular al proiectului “Instalaţie de protecţie catodică cu injecţie de curent pentru conductele de distribuţie de gaze naturale şi branşamentul electric al acesteia”, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Galaţi, fără evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul: “Instalaţie de protecţie catodică cu injecţie de curent pentru conductele de distribuţie gaze naturale şi branşamentul electric al acesteia”, propus a fi amplasat în Galaţi, str. Bucovinei intersecţie cu str. Războieni, judeţul Galaţi.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Galaţi din Galaţi, str. Regiment 11 Siret, nr.  2, în zilele de luni-joi, între orele 8.30-16.00 şi vineri între orele 8.30-13.30, precum şi la următoarea adresă internet http://apmgl.anpm.ro – reglementări – acordul de mediu – proiect decizie etapa de încadrare.

07-10-2014 GDF SUEZ Energy România lansează a opta ediţie ,,Întâlnire cu energia’’

GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei Naţionale, lansează a opta ediţie a programului „Întâlnire cu energia”. Acesta este un program educaţional iniţiat de GDF SUEZ Energy România ce vizează transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor de clasa a IV-a, despre sursele de energie în general, punând accent pe utilizarea în condiţii de siguranţă a gazului natural.

Ediţia 2014 a programului se va desfăşura în 37 de şcoli din Bucureşti, Călăraşi, Galaţi (Schela şi Independenţa), Craiova, Slatina, Băicoi, Sf. Gheorghe şi Curtea de Argeş. Aproximativ 2400 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor ,,Întâlnire cu  energia’’ în luna octombrie, când vor învăţa multe lucruri utile despre sursele de energie.

Programul constă în două lecţii care tratează teme precum: tipurile şi sursele de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural, protecţia mediului înconjurător. Prima lecţie se va desfăşura în săptămâna 6-10 octombrie, iar cea de-a doua în săptămâna 20-24 octombrie. Lecţiile vor fi susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi lectorii Chance for Life. Pentru concretizarea noţiunilor predate, ei vor utiliza un set de planşe pedagogice, filmuleţe explicative, experimente şi jocuri, punând accent pe interacţiune în procesul de predare.

În cadrul programului se desfăşoară şi concursul ,,Câştigă cu Metano’’ care are două componente: o etapă pe şcoală, în cadrul căreia elevii trebuie să realizeze un proiect comun plecând de la tematicile discutate şi un concurs individual, cu 3 categorii de premii, pentru fiecare clasă.

Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România, angajament demonstrat şi prin continuarea acestui program devenit deja tradiţional pentru companie. ,,Acest program aduce informaţii practice despre energie, utile atât elevilor cât şi părinţilor şi cadrelor didactice. Voluntarii GDF SUEZ Energy România au astfel ocazia de a ieşi din aria lor de competenţă şi de a interacţiona cu elevii, în cadrul unor lecţii foarte interactive.’’, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

,,Întâlnire cu energia’’ face parte din platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România, Energie pentru fapte bune. Puteţi afla mai multe informaţii despre program pe www.energiepentrufaptebune.ro şi pagina de Facebook www.facebook.com/energiepentrufaptebune.

 

Despre program

Lansat în octombrie 2007, programul „Intâlnire cu energia” s-a derulat până acum în 360 de şcoli din 26 de localităţi şi s-a adresat unui număr de peste 26.000 de elevi de clasa a IV-a. În proiect s-au implicat 120 de voluntari ai GDF SUEZ Energy România care au investit peste 2.400 de ore de voluntariat în această acţiune.

Despre GDF SUEZ Energy România

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3600 de angajaţi.

GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sport, cultură şi sănătate. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

www.gdfsuez.ro

 

Despre Chance for Life

Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

Contact GDF SUEZ Energy România

Alexandra Ilinca

Manager de proiect comunicare

Tel: 021 301 20 40

E-mail : alexandra.ilinca@gdfsuez.ro

 

Contact Chance for Life

Diana Ferenţ

Tel: 021 413 37 07

E-mail: diana.ferent@chanceforlife.ro

07-10-2014 GDF SUEZ Energy România şi Chance for Life lansează o nouă ediţie a programului educaţional ,,Întâlnire cu energia’’

GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei Naţionale, lansează a opta ediţie a programului „Întâlnire cu energia”. Acesta este un program educaţional iniţiat de GDF SUEZ Energy România ce vizează transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor de clasa a IV-a, despre sursele de energie în general, punând accent pe utilizarea în condiţii de siguranţă a gazului natural.

Ediţia 2014 a programului se va desfăşura în 37 de şcoli din Bucureşti, Călăraşi, Galaţi (Schela şi Independenţa), Craiova, Slatina, Băicoi, Sf. Gheorghe şi Curtea de Argeş. Aproximativ 2400 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor ,,Întâlnire cu  energia’’ în luna octombrie, când vor învăţa multe lucruri utile despre sursele de energie.

Programul constă în două lecţii care tratează teme precum: tipurile şi sursele de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural, protecţia mediului înconjurător. Prima lecţie se va desfăşura în săptămâna 6-10 octombrie, iar cea de-a doua în săptămâna 20-24 octombrie. Lecţiile vor fi susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi lectorii Chance for Life. Pentru concretizarea noţiunilor predate, ei vor utiliza un set de planşe pedagogice, filmuleţe explicative, experimente şi jocuri, punând accent pe interacţiune în procesul de predare.

În cadrul programului se desfăşoară şi concursul ,,Câştigă cu Metano’’ care are două componente: o etapă pe şcoală, în cadrul căreia elevii trebuie să realizeze un proiect comun plecând de la tematicile discutate şi un concurs individual, cu 3 categorii de premii, pentru fiecare clasă.

Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România, angajament demonstrat şi prin continuarea acestui program devenit deja tradiţional pentru companie. ,,Acest program aduce informaţii practice despre energie, utile atât elevilor cât şi părinţilor şi cadrelor didactice. Voluntarii GDF SUEZ Energy România au astfel ocazia de a ieşi din aria lor de competenţă şi de a interacţiona cu elevii, în cadrul unor lecţii foarte interactive.’’, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

,,Întâlnire cu energia’’ face parte din platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România, Energie pentru fapte bune. Puteţi afla mai multe informaţii despre program pe www.energiepentrufaptebune.ro şi pagina de Facebook www.facebook.com/energiepentrufaptebune

Despre program

Lansat în octombrie 2007, programul „Intâlnire cu energia” s-a derulat până acum în 360 de şcoli din 26 de localităţi şi s-a adresat unui număr de peste 26.000 de elevi de clasa a IV-a. În proiect s-au implicat 120 de voluntari ai GDF SUEZ Energy România care au investit peste 2.400 de ore de voluntariat în această acţiune.

Despre GDF SUEZ Energy România

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3600 de angajaţi.

GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sport, cultură şi sănătate. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

www.gdfsuez.ro

 

Despre Chance for Life

Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

Contact GDF SUEZ Energy România

Alexandra Ilinca

Manager de proiect comunicare

Tel: 021 301 20 40

E-mail : alexandra.ilinca@gdfsuez.ro

Contact Chance for Life

Diana Ferenţ

Tel: 021 413 37 07

E-mail: diana.ferent@chanceforlife.ro

02-10-2014 Diagnosticarea şi monitorizarea cancerelor de sânge sunt realizate la standarde ultraperformante la Institutul Clinic Fundeni

În urma implementării programului ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’, Institutul Clinic Fundeni devine o unitate de referință în diagnosticarea și monitorizarea cancerelor de sânge pentru adulți și copii, prin realizarea de analize de sânge performante.

Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ demarat în octombrie 2013 a fost finalizat cu succes. Acesta a vizat dezvoltarea infrastructurii de diagnostic şi monitorizare a bolilor de sânge, la copii şi adulţi, prin achiziţionarea de echipamente performante. Astfel, laboratoarele de Citogenetică şi de Imunofenotipare ale Institutului Clinic Fundeni au fost renovate complet şi dotate cu două echipamente de ultimă generaţie: un sistem de cariotipare automată şi un analizor automat de citometrie în flux. Proiectul a implicat o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy România, fiind implementat cu ajutorul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ derulat în cadrul Institutului Clinic Fundeni contribuie astfel la îmbunătăţirea indicatorilor de supravieţuire în bolile hemato-oncologice la copii şi adulţi, respectiv la creşterea ratei de supravieţuire în rândul acestora de la 50% la 80%.

,,Suntem bucuroşi că am finalizat acest demers împreună cu partenerii de proiect. Investiţia este una importantă şi contribuie major la managementul afecţiunilor hemato-oncologice în cadrul institutului, totul în beneficiul pacienţilor care se confruntă cu astfel de probleme. Proiectul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ face parte din manifestările organizate în cadrul Zilelor Institutului Clinic Fundeni 2014 şi stă sub mesajul acestora - „Iubeşte viaţa”, cuvinte care ne definesc şi în care credem. Iubind viaţa, dăruieşti viaţă!”, a declarat Conferenţiar doctor Carmen Orban, Manager al Institutului Clinic Fundeni.

,,Acest proiect ajută Institutul Clinic Fundeni din mai multe puncte de vedere: pe de o parte creşte numărul de analize realizate în laboratoare de Citogenetică şi Imunofenotipare ale Institutului nostru, analize efectuate pentru diagnosticarea şi monitorizarea pacienţilor cu boli hemato-oncologice. În urma achiziţionării celor două echipamente sunt realizate anual aproximativ 2500 de analize comparativ cu un număr de 700 de analize anterior realizării investiţiei. Pe de altă parte, aceste echipamente cresc acurateţea determinării bolii minime reziduale, ceea ce va permite aplicarea ţintită a protocoalelor de tratament modern cu modelarea dozelor de citostatice şi, în cazuri bine selectate, efectuarea transplantului medular”, a declarat Profesor doctor Daniel Coriu, Şef Clinică Hematologie şi Transplant Medular, Institutul Clinic Fundeni.

„Am ales să susţinem proiectul „Energie pentru o şansă la viaţă” pentru că sănătatea este un domeniu de intervenţie prioritar pentru clienţii noştri care îşi doresc să beneficieze de un act medical la standarde europene. Prin acest proiect sperăm să contribuim la creşterea ratei de supravieţuire a pacienţilor cu diferite tipuri de cancere de sânge, prin facilitarea unei diagnosticări de o mai mare acurateţe a bolilor de sânge, care să permită echipei de medici aplicarea unor tratamente adecvate”, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

,,Această investiţie permite medicilor hemato-oncologi din alte spitale din ţară, care nu au această aparatură, să trimită la acest laborator probele de sânge ale pacienţilor pentru o diagnosticare corectă şi în profunzime. Institutul Clinic Fundeni va deveni astfel unul dintre Centrele Regionale de Diagnosticare iar şansa la viaţă a pacienţilor va creşte. Implicarea GDF SUEZ Energy România în proiecte de acest tip ne dă speranţe că vom ajunge din urmă statisticile pozitive internaţionale’’, a declarat Carmen Uscatu, Preşedintele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Institutul Clinic Fundeni

Institutul Clinic Fundeni a fost fondat în anul 1959 și are o veche tradiţie în patologia dificilă cardio-vasculară, hepatică, renală, digestivă, hematologică. Centrul de Hematologie şi Transplant Medular este cea mai veche şi cea mai mare unitate medicală cu acest profil din România. Multe dintre realizările Institutului Clinic Fundeni sunt, în acelaşi timp, rezultatul colaborării cu alte instituţii medicale din România şi din străinătate, cu asociaţii şi fundaţii. Anual în Institutul Clinic Fundeni se internează peste 100.000 de persoane, se efectuează peste 300.000 de consultaţii şi 6.000.000 analize şi investigaţii.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi, gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3.850 de angajaţi.

Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România şi reuneşte toate proiectele de implicare în viaţa comunităţii derulate de către companie.

www.gdfsuez.ro

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

Asociaţia Dăruieşte Viaţă

A fost înfiinţată în iunie 2012 cu scopul de a continua, într-o manieră profesionistă, demersurile de apărare a drepturilor pacienţilor şi de implicare în proiecte de strângere de fonduri menite să aducă un real progres în tratamentul pacienţilor din sistemul medical de stat românesc începute de membrii asociaţiei, încă din anul 2009, în regim de voluntariat în cadrul altor asociaţii.

 

Contact :

Dăruieşte Viaţă

Bianca Voinescu

Telefon : 0729 999 777

E-mail  : bianca@daruiesteviata.ro

www.daruiesteviata.ro

19-09-2014 Eric Stab a participat la CEO Build

Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România, a voluntariat, vineri, 19 septembrie, alături de alţi lideri ai mediului de afaceri, pe şantierul din Calea Floreasca, Nr 156, în sprijinul a peste 80 de copii rămaşi fără îngrijirea părinţilor.

Eric Stab alături de Mihai Boldijar (Bosch România), Irina Ashukina (Philip Morris Trading), Jean Valvis (Valvis Holding), Adrian Garofeanu (Knauf Insulation), Iulia Lascău (Euroglobal), Dragoș Panait (Red Angus Steakhouse & Hotel Class)  a contribuit la reabilitarea celor 12 case din cadrul SOS Satele Copiilor din București. Munca acestora a ajutat ca cei peste 80 de copii ce locuiesc aici să aibă un loc mai bun în care să se bucure de copilărie.

“Sunt  trei motive pentru care am participat la CEO Build. Primul este cauza nobilă. Habitat for Humanity România și SOS Satele Copiilor fac o treabă excelentă, SOS are grijă de copiii rămași fără îngrijirea părinților, iar Habitat for Humanity le oferă condiții mai bune de locuire. Al doilea motiv este că GDF SUEZ Energy România sprijină renovarea și eficientizarea energetică a celor 12 case de aici. Al treilea motiv este pentru că eu consider că este foarte important ca oamenii de afaceri să-și aloce timp pentru a investi în comunitate”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România.

În fiecare casă locuiește o mamă socială având în grijă 6-7 copii. Casele au fost date în folosință acum 20 de ani și nu au mai fost renovate de atunci, iar în prezent ele sunt într-o stare avansată de degradare și au un consum energetic ridicat. Prin programul „Totul începe acasă!”, în parteneriat cu GDF SUEZ Energy România și Fundația GDF SUEZ, toate cele 12 case vor fi renovate și eficientizate energetic până la finalul lunii octombrie 2014.

 

Voluntarii care vin pe șantierele Habitat for Humanity România nu au nevoie de abilități speciale. Ei sunt coordonați pas cu pas de către echipele de specialiști ai organizației. Habitat for Humanity România implică voluntari străini, corporatiști români și din comunitate în toate activitățile de construcție și reabilitare.

Habitat for Humanity România implică voluntari străini, corporatiști români și din comunitate în toate activitățile de construcție și reabilitare. În fiecare an, pe șantierele Habitat for Humanity România vin în jur de 2.000 de voluntari, dintre care 800 sunt din marile corporaţii. Voluntarii muncesc pe șantierele Habitat for Humanity România, își acoperă toate costurile logistice (cazare, masă, transport, recreație și administrative) și, în plus, vin cu o donație consistentă pentru sprijinirea nevoii de locuire decentă în România.

Contact

Ramona Sărărescu

Project Manager Comunicare

E-mail: ramona.sararescu@gdfsuez.ro

Tel 021 301 20 00

15-09-2014 Primăria locală și GDF SUEZ Energy România, cu sprijinul Habitat for Humanity România, renovează școala gimnazială din comuna Băleni, județul Galați

Peste 200 de elevi din comuna Băleni se vor bucura de o școală nouă care să îi pregătească pentru un viitor mai bun, GDF SUEZ Energy România, Primăria comunei Băleni şi asociația Habitat for Humanity România vor renova școala din Băleni în cadrul proiectului “O școală nouă, un viitor mai bun”.

Școala, ce nu a mai fost renovată de 25 de ani, va fi complet reabilitată și eficientizată energetic până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an. Din cauza gradului ridicat de deteriorare, școala devenise nefuncțională, iar întreaga activitate didactică se desfășura de ani buni într-o clădire anexă situată în aceeași curte.

Unitatea școlară va oferi condiții de învățare la standarde europene pentru cei 214 elevi și 10 profesori din comunitate. Cu sprijinul financiar al GDF SUEZ Energy România și al Primăriei comunei Băleni, Habitat for Humanity România reabilitează izolația exterioară și interioară, înlocuieşte tâmplăria, monteză parchet, gresie și faianță, schimbă instalația electrică și sanitară și înlocuieşte centrala termică.

Ca pe orice şantier Habitat for Humanity, la lucrări participă şi echipe de voluntari locali și angajaţi din companii din România, printre care şi voluntari GDF SUEZ Energy România.

“Suntem deosebit de bucuroși că alături de partenerii noștri, GDF SUEZ Energy România, Habitat for Humanity România și echipele de voluntari implicate în derularea cu succes a acestui proiect, am reușit să oferim copiilor din comuna noastră șansa de a putea învăța într-o clădire renovată în totalitate și dotată la standarde internaționale. Primăria comunei Băleni a asigurat 50% din cheltuielile necesare pentru derularea acestui proiect.

Întrega comunitate, părinți, elevi, profesori, mulțumește GDF SUEZ Energy România, Habitat for Humanity România, Primăriei Băleni și echipelor de voluntari pentru modul în care au colaborat în toată această periodă.

Ne exprimăm totodată speranța că această colaborare va continua, astfel încât să putem dezvolta împreună și alte proiecte prin care să ridicăm calitatea vieții și nivelul de trai în comunitatea noastră”, a declarat Lică Oprea, primar comuna Băleni.

Proiectul “O școală nouă, un viitor mai bun” a început în luna august 2014 și este programat să fie finalizat până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an, când copiii și profesorii vor putea realua activitatea școlară în noua unitate de învățământ.

“Pentru GDF SUEZ Energy România, Băleni nu reprezintă doar comuna în care am realizat una dintre cele mai importante investiţii ale companiei din ultimii ani, ci şi un partener alături de care am devoltat mai multe proiecte în folosul comunităţi: forarea unui puţ de apă, diverse lucrări de infrastructură, iar în prezent renovarea şcolii din localitate. Ne bucurăm că prin acest proiect putem crea condiţii adecvate pentru un act educaţional de calitate pentru copiii şi profesorii din Băleni”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România.

„Misiunea Habitat for Humanity este de a eradica locuirea sărăcăcioasă și lipsa de adăpost peste tot în lume și de a construi case, comunități și speranțe. Educația copiilor noștri este extrem de importantă, pentru ca fiecare copil să aibă șansa unui viitor mai bun, dar și pentru că, pe termen lung, educația atrage după sine o locuire mai bună pentru întrega comunitate”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

Despre GDF SUEZ Energy România

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3850 de angajaţi. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Persoană de contact:

Loredana Modoran, PR Specialist Habitat for Humanity România

0722.640.229, loredana.modoran@habitat.ro

31-07-2014 GDF SUEZ Energy România devine acţionar majoritar al Congaz

Bucureşti, 31 iulie 2014 - GDF SUEZ Energy România şi-a mărit participaţia în Congaz de la 28.59% la 85.77% în urma achiziţiei pachetelor de acţiuni deţinute de OMV Petrom şi E.ON Ruhrgas International în această societate. Această tranzacţie a primit avizul favorabil al Consiliului Concurenţei.

Prin această achiziţie, GDF SUEZ Energy România îşi consolidează poziţia de cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze pe piaţa reglementată de gaze naturale din România. “România este o ţară importantă pentru GDF SUEZ în Europa: Grupul este prezent în domenii diverse cum ar fi furnizarea de gaze naturale şi electricitate, distribuţia de gaze naturale, producţia de electricitate şi serviciile energetice. Achiziţia Congaz va permite GDF SUEZ Energy România  să-şi consolideze poziţia în sectorul de gaze naturale şi să-şi dezvolte portofoliul de clienţi într-o zonă importantă a ţării, cu un potenţial de dezvoltare semnificativ”” a declarat Jean-François Cirelli, Vice-Chairman and President GDF SUEZ, Responsabil Divizie Energy Europe.

Congaz este o societate înfiinţată în 1999 cu scopul de a dezvolta reţeaua de distribuţie din orasul Constanţa precum şi din alte localităţi din judeţ. Congaz operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de aproximativ 850 km, are un portofoliu de 55.000 de clienţi în paisprezece localităţi din judeţul Constanţa, respectiv: Constanţa, Medgidia, Năvodari, Ovidiu, Negru Vodă, Agigea, Eforie Sud şi Nord, Cogealac, Cumpăna, Lumina, Lazu, Valu lui Traian şi Mihail Kogălniceanu. Planul de dezvoltare pe termen mediu al companiei prevede extinderea reţelei de gaze în localităţile unde compania are deja concesiuni, precum şi dezvoltarea altora noi.

GDF SUEZ Energy Romania

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei domenii principale: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. Principala filială a Grupului, GDF SUEZ Energy România, furnizează gaze naturale şi electricitate, iar prin subsidiarele sale distribuie gaze naturale, asigură servicii energetice pentru toate categoriile de clienţi şi produce electricitate. GDF SUEZ Energy România deserveşte peste 1,4 milioane de clienţi, operează o reţea de 17.500 km în 17 judeţe din sudul României şi Bucureşti şi are aproximativ 3.500 de angajaţi. Cifra de afaceri consolidată a GDF SUEZ Energy România la 31.12.2013 a fost de aproximativ 4.13 miliarde lei.

Contact

Amalia Anghel

Corporate Communication Manager

amalia.anghel@gdfsuez.ro

04-11-2013 Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’

Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy România.

,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ are drept obiectiv îmbunătăţirea indicatorilor de supravieţuire în bolile hemato-oncologice la copii şi adulţi, respectiv creşterea ratei de supravieţuire de la 50% la 80%.

În cadrul proiectului va fi susţinut financiar Programul de Diagnostic şi Tratament al pacienţilor cu leucemii acute şi alte tipuri de cancer limfatic, respectiv dezvoltarea infrastructurii de diagnostic prin achiziţionarea a două echipamente performante care vor ajuta la o mai bună diagnosticare şi monitorizare a cancerelor de sânge. Astfel, laboratoarele de Citogenetică şi de Imunofenotipare ale Institutului Clinic Fundeni vor fi dotate cu două echipamente moderne: un sistem de cariotipare automată şi un analizor automat de citometrie în flux.

În România, în lipsa unui registru naţional al bolnavilor de cancer, numărul copiilor (leucemie sau alte cancere limfatice) bolnavi de cancer de sânge este estimat la circa 5000, iar anual se înregistrează alte 500 de cazuri noi.

,,Demararea acestui proiect reprezintă una dintre realizările anului 2013 ale Institutului Clinic Fundeni. Investiţia este una extrem de importantă şi va contribui major în viitor la managementul afecţiunilor hemato-oncologice în cadrul institutului, totul în beneficiul pacienţilor care se confruntă cu astfel de probleme. Anunţul demarării proiectului ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ face parte din manifestările organizate în cadrul Zilelor Institutului Clinic Fundeni 2013 şi stă sub mesajul acestora - „Iubeşte viaţa”, cuvinte care ne definesc şi în care credem. Iubind viaţa, dăruieşti viaţă!”, a declarat doctor Carmen Orban, Manager al Institutului Clinic Fundeni.

,,Acest proiect ajută Institutul Clinic Fundeni din mai multe puncte de vedere: pe de o parte va creşte numărul de analize realizate în laboratoare de Citogenetică şi Imunofenotipare ale Institutului nostru, analize efectuate pentru diagnosticarea şi monitorizarea pacienţilor cu boli hemato-oncologice. Dacă în prezent sunt efectuate în medie anual 700 număr de analize, în urma achiziţionării celor 2 echipamente vor putea fi realizate anual aproximativ 2500 analize, având în vedere existenţa unui personal cu înalta calificare  în cadrul institutului nostru. Pe de altă parte, aceste echipamente cresc determinarea cu acurateţe a bolii minime reziduale, ceea ce va permite aplicarea ţintită a protocoalelor de tratament modern cu modelarea dozelor de citostatice şi, în cazuri bine selectate, efectuarea transplantului medular”, a declarat conferenţiar doctor Daniel Coriu, Şef Clinică Hematologie şi Transplant Medular, Institutul Clinic Fundeni.

„Am ales să susţinem proiectul „Energie pentru o şansă la viaţă” pentru că sănătatea este un element indispensabil al prosperităţii unei ţări şi o condiţie pentru o dezvoltare susţinută în viitor. Institutul Fundeni este astăzi o referinţă de profesionalism în domeniul medical, iar investiţia în aceste echipamente medicale va pune şi mai bine în valoare priceperea şi dedicarea echipei de specialişti, contribuind la îmbunătăţirea actului medical de care vor beneficia pacienţii.”, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

„La acest moment, lipsa facilităţilor pentru un diagnostic şi un tratament corect face ca şansa la viaţă a pacienţilor cu leucemie şi alte tipuri de cancer de sânge să scadă. La începutul anului 2013, am dat în folosinţă un compartiment nou de transplant pentru copiii, cu 6 camere sterile în cadrul Institutului Clinic Fundeni. La acestea s-au adăugat 4 camere sterile şi modernizarea compartimentului de transplant adulţi. Acest proiect, pe lângă altele realizate de noi, în valoare de peste 2 milioane de euro au fost posibile cu implicarea companiilor şi a oamenilor de bine din România. Implicarea GDF SUEZ Energy România înseamnă nu doar creşterea şansei la viaţă pentru pacienţii bolnavi de cancer ci şi speranţa noastră că vom ajunge din urmă statisticile pozitive internaţionale”, a declarat Carmen Uscatu, Preşedintele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Institutul Clinic Fundeni

Institutul Clinic Fundeni a fost fondat în anul 1959 și are o veche tradiţie în patologia dificilă cardio-vasculară, hepatică, renală, digestivă, hematologică. Centrul de Hematologie şi Transplant Medular este cea mai veche şi cea mai mare unitate medicală cu acest profil din România. Multe dintre realizările Institutului Clinic Fundeni sunt, în acelaşi timp, rezultatul colaborării cu alte instituţii medicale din România şi din străinătate, cu asociaţii şi fundaţii. Anual în Institutul Clinic Fundeni se internează peste 100.000 de persoane, se efectuează peste 300.000 de consultaţii şi 6.000.000 analize şi investigaţii.

Zilele Institutului Clinic Fundeni 2013, devenite deja o tradiţie şi derulate sub deviza „Iubeşte viaţa!” au cuprins simpozioane ştiinţifice, deschiderea oficială, conferinţă de presă, acordarea de distincții şi lansarea de carte “Marius Barnard – Momente-cheie dintr-o viață în slujba binelui”. Un alt moment special l-a constituit concertul ”Sunet pentru suflet” susținut de Nicolae Voiculeț pentru pacienţii şi personalul de la I.C. Fundeni.

Demararea proiectului ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ încheie şirul de evenimente derulate sub egida Zilele Institutului Clinic Fundeni 2013 şi reprezintă una dintre investiţiile necesare îmbunătăţirii accesului la servicii medicale performante pentru pacienţii cu afecţiuni hemato-oncologice.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de angajaţi.

Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România şi reuneşte toate proiectele de implicare în viaţa comunităţii derulate de către companie.

www.gdfsuez.ro

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

 

Asociaţia Dăruieşte Viaţă

A fost înfiinţată în iunie 2012 cu scopul de a continua, într-o manieră profesionistă, demersurile de apărare a drepturilor pacienţilor şi de implicare în proiecte de strângere de fonduri menite să aducă un real progres în tratamentul pacienţilor din sistemul medical de stat românesc începute de membrii asociaţiei, încă din anul 2009, în regim de voluntariat în cadrul altor asociaţii.

Contact :

Dăruieşte Viaţă

Bianca Voinescu

Telefon : 0729 999 777

E-mail  : bianca@daruiesteviata.ro

www.daruiesteviata.ro

Contact :

GDF SUEZ Energy România

Ramona Sărărescu                    

Telefon : 021 301 30 93

E-mail: ramona.sararescu@gdfsuez.ro

www.gdfsuez.ro

13-10-2013 GDF SUEZ Energy România şi Chance for Life lansează a şaptea ediţie a programului educaţional ,,Întâlnire cu energia’’

GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei Naţionale, lansează a saptea ediţie a programului „Întâlnire cu energia”. Acesta este un program educaţional iniţiat de GDF SUEZ Energy România în anul 2007 ce vizează transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural.

Ediţia 2013 a programului se va desfăşura în aproximativ 35 de şcoli din Bucureşti, Braşov, Călăraşi, Galaţi şi Tg-Jiu. Aproximativ 2400 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor ,,Întâlnire cu  energia’’ în luna octombrie în cadrul căreia vor învăţa lucruri utile despre sursele de energie.

Programul constă în două lecţii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural. Prima lecţie se va desfăşura în săptămâna 7-11 octombrie iar cea de-a doua în săptămâna 21-25 octombrie. Lecţiile programului vor fi susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi voluntarii Chance for Life. Pentru concretizarea noţiunilor predate, ei vor utiliza un set de planşe pedagogice, experimente şi jocuri, punând accent pe partea interactivă a lecţiilor.

Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România, mărturie stă acest program devenit deja tradiţional la nivelul companiei. ,,Acest program aduce informaţii practice despre energie, utile atât elevilor implicaţi în program cât şi părinţilor şi cadrelor didactice.Voluntarii GDF SUEZ Energy Romania au ocazia, prin intermediul acestui program, de a ieşi din aria lor de competenţă şi a interacţiona cu elevii în cadrul unor lecţii foarte interactive’’, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

În cadrul programului va fi lansat concursul ,,Câştigă cu Metano’’, acesta având 2 componente: o etapă pe şcoală, în cadrul căreia elevii trebuie să realizeze un proiect comun plecând de la tematicile programului şi un concurs individual, cu 3 categorii de premii, pentru fiecare clasă.

Elementul de noutate din acest an îl constituie concursul de granturi lansat la nivelul şcolilor participante din cele 5 oraşe prin care se încurajează propunerea şi implementarea proiectelor din domeniul economiei de energie şi protecţia mediului înconjurător. Cel mai bun proiect care va fi declarat câştigător la nivelul fiecărui oraş participant va primi o finanţare de 1000 de euro din partea organizatorilor.

Programul ,,Întâlnire cu energia’’ face parte din platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România, Energie pentru fapte bune. Puteţia afla mai multe informaţii despre program pe www.energiepentrufaptebune.ro şi pagina de Facebook www.facebook.com/energiepentrufaptebune.

Despre program

Lansat în octombrie 2007, proiectul pilot al programului s-a derulat în 40 de şcoli din Bucureşti, de el beneficiind aproximativ 3000 de copii. Ca urmare a feedback-ului pozitiv primit în urma proiectului pilot programul ,,Întâlnire cu energia’’ a fost extins în peste 295 şcoli din 16 oraşe, implicând peste 20.000 de elevi. Mascota programului Metano, creată în 2007 în cadrul proiectului pilot de către o elevă participantă, reprezintă interfaţa informaţiilor transmise elevilor.

Despre GDF SUEZ Energy România

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de angajaţi.

GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sport, cultură şi sănătate. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România. 

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

www.gdfsuez.ro

Despre Chance for Life

Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

Contact GDF SUEZ Energy România

Ramona Sararescu

Project Manager Comunicare

Tel: 021 301 30 93

E-mail : ramona.sararescu@gdfsuez.ro

Contact Chance for Life

Adela Botoroaga

Tel: 021 413 37 07

Fax: 021 413 37 07

E-mail: adela.botoroaga@chanceforlife.ro

25-09-2013 GDF SUEZ Energy România a lansat platforma de comunicare Energie pentru fapte bune

GDF SUEZ Energy România a lansat o platformă de comunicare, Energie pentru fapte bune, sub care va comunica toate proiectele de responsabilitate socială pe care compania le întreprinde în folosul comunităţi lor unde ne desfăşurăm activitatea.

Faptele bune prind viaţă atunci când fiecare dăruieşte un strop de energie. Astfel, se formează resurse inepuizabile care pot readuce zâmbetul în viaţa multora dintre noi. Plaftorma Energie pentru fapte bune este locul în care resursele de energie se transformă în proiecte frumoase.

Platforma are un site dedicat, http://www.energiepentrufaptebune.ro/, şi o pagină de facebook (energiepentrufaptebune) pe care vă invităm să le urmăriţi periodic pentru a fi la curent cu proiectele noastre de responsabilitate socială.

13-09-2013 GDF SUEZ Energy România, Fundaţia GDF SUEZ şi Habitat for Humanity România reabilitează casele sociale din cadrul SOS Satele Copiilor

GDF SUEZ Energy România, Fundaţia GDF SUEZ, Habitat for Humanity România şi SOS Satele Copiilor au semnat un parteneriat pentru susţinerea programului social „Totul începe acasă”.

SOS Satele Copiilor deţine un ansamblu de locuinţe sociale în Bucureşti în cadrul căruia oferă servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS). În cadrul satului sunt 12 locuinţe familiale active, fiecare adăpostind o familie socială.

Parteneriatul constă în dezvoltarea unui program de îmbunătăţire a eficienţei energetice pentru casele sociale din cadrul SOS Satele Copiilor, clădiri ce se află într-o stare avansată de degradare. Proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani (2013-2014) şi implică o contribuţie financiară din partea GDF SUEZ Energy România şi a Fundaţiei GDF SUEZ de 300.000 de euro.

Programul răspunde nevoii crescute de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit şi de învăţare pentru cei 134 de beneficiari copiii din cadrul SOS Satele Copiilor, părinţii sociali şi asistenţii sociali care îşi desfăşoară activitatea în acest centru.

Prin intermediul acestui program, în urma analizei nevoilor, vor fi realizate următoarele tipuri de lucrări pentru cele 12 case sociale: înlocuirea învelitorii de acoperiş, izolaţia termică a acoperişului şi a mansardei/podului, montarea de sisteme de contorizare individuală pentru fiecare casă familială, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor vechi, izolaţia exterioară a caselor, înlocuirea centralelor existente.

Pe lângă componenta de reabilitare, programul include şi o campanie educaţională menită să schimbe obiceiurile angajaţilor şi ale copiilor din cadrul satului în ceea ce priveşte consumul de energie şi necesitatea economiei de energiei pentru reducerea costurilor cu încălzirea.

,,Eficienţa energetică este o axă prioritară pentru companie şi ne bucurăm că putem susţine acest proiect social în parteneriat cu SOS Satele Copiilor şi Habitat for Humanity. Proiectul se înscrie în axa Grupului GDF SUEZ de a susţine, pe de o parte, categoriile vulnerabile şi pe de altă parte de a încuraja măsurile de eficienţă energetică în rândul consumatorilor de gaze naturale. În cadrul acţiunilor de reabilitare a caselor sociale vor fi implicaţi şi angajaţii companiei, continuând tradiţia voluntariatului colegilor noştri în cadrul unor programe de responsabilitate socială. Acest proiect face parte din platforma de responsabilitate socială Energie pentru fapte bune pe care compania o lansează cu această ocazie’’, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

“Având în vedere obiectivul comun al organizaţiilor noastre, de a îmbunătăţi condiţiile de locuire pentru cât mai mulţi copii sau familii sărace, acest parteneriat este unul cu beneficii de ambele părţi, deoarece împreună putem sprijini un număr mai mare de copii sau familii aflate în situaţii de risc, ce nu beneficiază de condiţii de locuire decente, impactul comunitar fiind unul de mai mare amploare. Modelul de îngrijire al SOS Satele Copiilor România presupune existenţa unei infrastructuri de amploare ce necesită investiţii permanente pentru a menţine nivelul de confort şi siguranţă pe care noi îl oferim copiilor aflaţi în plasament  şi  mamelor SOS ce locuiesc în casele familiale, case care alcătuiesc Satele SOS. Alăturarea eforturilor Habitat for Humanity România şi SOS Satele Copiilor România are drept prim rezultat  concret finanţarea proiectului de renovare exterioară (termoizolarea) a cladirilor din SOS Satul Copiilor Bucureşti, de către GDF SUEZ Energy România şi Fundaţia GDF SUEZ, proiect care începe în aceasta toamnă”spune Mirela Lavric, Director Naţional SOS Satele Copiilor România.

„Echipa Habitat for Humanity România este deosebit de onorată şi bucuroasă că poate lucra în Bucureşti, după ce am ajutat familii din aproape toată ţara. Suntem mulţumiţi să trecem la o nouă etapă a programului nostru de eficienţă energetică început cu izolaţii termice şi cursuri de eficienţă energetică. Le mulţumim partenerilor noştri de la GDF SUEZ Energy România, Fundaţia GDF SUEZ şi de la SOS Satele Copiilor pentru că ne-au încredinţat acest proiect atât de important şi suntem siguri că vom face lucruri frumoase împreună şi vom ajuta peste 200 de beneficiari să trăiască în condiţii decente şi sigure”, spune Elena Şerban, Manager General Habitat for Humanity România

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de angajaţi. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.

www.gdfsuez.ro

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

Fundaţia GDF SUEZ

Creată în septembrie 2010, Fundaţia GDF SUEZ a ales, în concordanță cu politica de responsabilitate socială a Grupului GDF SUEZ, două domenii majore de intervenţie: Solidaritate şi Protecţia mediului înconjurător. În domeniul solidarităţii susţinem programele: Copiii şi tineret, incluzând proiecte din domeniile sănătăţii şi educaţiei și Energii solidare, cu scopul de a îmbunătăţi accesul la energie al persoanelor defavorizate. În domeniul protecţiei mediului înconjurător, Fundaţia GDF SUEZ derulează două programe complementare: Biodiversitate şi climat, tratând problematici precum biodiversitatea, protecţia ecosistemelor şi combaterea schimbărilor climatice și Locuinţele viitorului, dedicat marilor provocări ale urbanizării şi arhitecturii durabile.

Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizaţii non-profit din lume, cu sediul central în Austria. SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, centrată pe asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. SOS Satele Copiilor România a fost înfiinţată în anul 1990. În acest moment asociaţia implementează 3 programe la nivel naţional în Bucureşti, Sibiu şi Bacău oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi) şi servicii educaţionale (Gradiniţe SOS, Maşina cu Jucării, Tabăra, Proiecte Educaţionale). SOS Satele Copiilor Romania este membră a Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru copil.

www.sos-satelecopiilor.ro

www.facebook.com/SOSSatelecopiilor

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit a cărei misiune este eliminarea lipsei de adăpost şi a locuirii sărăcăcioase a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfăşurate în ţară prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova şi Suceava.

www.habitat.ro

www.facebook.com/habitat

Contact :

Habitat for Humanity România                                                   

Ana-Maria Godja

Manager Comunicare şi Marketing

Mobil: 0728.28.46.05

E-mail: anamaria.godja@habitat.ro

www.habitat.ro

www.facebook.com/habitat

GDF SUEZ Energy România

Ramona Sărărescu

Manager Comunicare

Telefon : 021 301 30 93

E-mail: ramona.sararescu@gdfsuez.ro

www.gdfsuez.ro

www.energiepentrufaptebune.ro

22-02-2013 GDF SUEZ Energy România dă în funcţiune primul parc eolian şi lansează construcţia celui de-al doilea parc

GDF SUEZ Energy România a pus în funcţiune, la inceputul acestui an, primul parc eolian cu o capacitate de 48 MW, localizat în comuna Gemenele, judeţul Brăila. După o perioadă de teste de aproximativ 3 luni, care au fost finalizte, licenţa de producţie de electricitate a fost obţinută în data de 29 ianuarie 2013.

Compania lansează, de asemenea, construcţia celui de-al doilea parc eolian având o capacitate de 50 MW, în comuna Băleni din judeţul Galaţi. Acest proiect  se va derula pe întreg parcursul anului 2013. Producţia netă anuală estimată a aestui parc eolian este de aproximativ 130 GWh. Parcul este compus din 20 de eoliene de 2,5 MW fiecare, produse şi instalate de General Electric. Darea sa în folosinţă este prevăzută la sfârşitul anului 2013. Acest proiect va permite astfel dublarea capacităţii eoliene detinute de companie în România.

Eric Stab, Preşedinte-Director General al GDF SUEZ Energy România, a declarat : « Această nouă investiţie a GDF SUEZ Energy România consolidează poziţia noastră în sectorul energiilor regenerabile şi se înscrie în strategia noastră de dezvoltare ca actor multi-energie în România ».

GDF SUEZ est présent en Roumanie dans 3 métiers : le gaz naturel, l’électricité et les services à l’énergie et à l’environnement. La filiale la plus importante du Groupe, GDF SUEZ Energy Romania, est active dans les domaines de la fourniture de gaz et d’électricité, de la distribution de gaz, de la production d’électricité et des services à l’habitat. GDF SUEZ Energy Romania dispose d’un portefeuille de près de 1,4 million de clients, opère 17 000 km de réseau de distribution et emploie environ 3700 collaborateurs.

01-02-2013 GDF SUEZ Energy România susţine Festivalul Olimpic al Tineretului European, Braşov 2013

GDF SUEZ Energy România susţine, în calitate de Sponsor principal, Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Brasov – 2013, editiţia de iarnă, precum şi evenimentele asociate de aducere, în premieră, a flăcării olimpice în România.

Olimpiada de Iarnă pentru Tineret este un eveniment sportiv dedicat juniorilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care va desfăşura în perioada 17-22 februarie 2013. Ceremonia de deschidere a Festivalului va avea loc în data de 17 februarie pe Arena Liceului Sportiv din Brașov, iar ceremonia de închidere va fi organizată în data de 22 februarie în Poiana Braşov.

Competițiile sportive din cadrul festivalului vor avea loc după cum urmează:

 • Brașov – hochei pe gheață;
 • Poiana Brașov – schi alpin, patinaj viteză pe pista scurtă și patinaj artistic;
 • Predeal – snowboard și schi fond;
 • Râșnov – sărituri cu schiurile;
 • Fundata – Cheile Grădiștei – biatlon.

Aproximativ 30 de tineri sportivi români vor participa la competiţiile sportive ale Festivalului Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Eric Stab, Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy Romania declară : Susţinerea mişcării olimpice în general şi a promovării tinerilor sportivi talentaţi în special reprezintă o axă importantă a politicii noastre de sponsorizare din ultimii ani. Astfel, ne bucurăm să sprijinim în această perioadă Festivalul Olimpic al Tineretului European, aflat la prima ediţie în România. Sperăm că acest eveniment va fi unul bogat în medalii pentru tinerii sportivi români şi suntem convinşi că va permite în acelaşi timp promovarea imaginii României.

În afara competiţiilor sportive derulate în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, vor avea loc o serie de acţiuni organizate de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pentru aducerea flăcării olimpice la Bucureşti, după cum urmează :

 • în data de 3 februarie o delegaţie oficială a României va aduce flacăra olimpică de la Atena la Bucureşti;
 • în data de 9 februarie flacăra olimpică va urma un traseu în Bucureşti ce va include mai multe opriri la instituţiile reprezentantive ale României;
 • în data de 10 februarie torţa olimpică va urma un traseu pe Valea Prahovei şi va ajunge în Braşov unde va rămâne până la finalul festivalului;

Toţi iubitorii sporturilor de iarnă sunt invitaţi să susţină tinerii sportivi români în bazele sportive unde vor avea loc competiţiile.

Pentru mai multe detalii privind programul competiţiilor sportive, vă invităm să consultaţi documentul aici.

GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de salariaţi.

08-01-2013 Factura prin e-mail – un serviciu gratuit şi la îndemână pentru clienţii GDF SUEZ Energy România

Clienţii persoane fizice ai GDF SUEZ Energy România care aleg să primească factura de gaze naturale prin e-mail pot câştiga, în perioada 21 mai – 25 iulie, unul dintre sutele de premii: carduri-cadou pentru achiziţionarea la alegere de produse electronice şi electrocasnice sau detectoare de gaz şi monoxid de carbon.

Pentru a beneficia de sutele de premii din campania „Factura prin e-mail? O grijă în minus!”, clienţii GDF SUEZ Energy România trebuie să activeze serviciul Factura prin e-mail în perioada 21 mai – 25 iulie prin urmatoarele modalităţi : pe site-ul companiei  www.gdfsuez.ro, telefonic la 021.9366 sau la oricare dintre centrele de relaţii cu clienţii ale companiei.

Înscrierea clienţilor care îşi activează acest serviciu în perioada menţionată, este automată pentru tombola campaniei în cadrul căreia clienţii pot câştiga:

-   10 carduri cadou, fiecare în valoare de 1500 lei, pentru achiziţia la alegere de electronice şi/sau electrocasnice din reţeaua Altex/Mediagalaxy;

-   20 carduri cadou, fiecare în valoare de 1000 lei, pentru achiziţia la alegere de electronice şi/sau electrocasnice din reţeaua Altex/Mediagalaxy;

-   200 detectoare de gaz metan şi monoxid de carbon.

Tragerile la sorţi au loc în datele de 26 iunie şi 26 iulie 2012, iar regulamentul promoţiei este disponibil online, pe www.gdfsuez.ro şi în centrele  de relaţii cu clienţii ale GDF SUEZ Energy România.

Alegerea facturii transmise prin e-mail înseamnă pentru clienţi :

-    un serviciu practic, sigur, care permite mobilitate - clienţii primesc factura imediat după emitere, o pot arhiva uşor, o pot consulta din orice loc unde au conexiune la Internet;

-    un serviciu gratuit şi uşor accesibil

Serviciul de transmitere a facturii prin e-mail reprezintă unun demers ce continuă modernizarea serviciilor GDF SUEZ Energy România dintre care amintim: peste 13.500 de puncte de plată a facturii (online şi la partenerii comerciali şi bancari), posibilitatea monitorizării consumului şi plăţilor în contul individual din Agenţia online (http://agentia.gdfsuez-energy.ro),implicarea continuă a companiei în crearea de produse şi servicii ce oferă mai mult confort clienţilor.

22-10-2012 GDF SUEZ Energy România finalizează cu succes prima emisiune de obligaţiuni corporative

GDF SUEZ Energy România a lansat, în premieră pentru piaţa de capital românească, o emisiune de obligaţiuni în valoare de 250 milioane de lei care a fost subscrisă cu succes de mai mulţi investitori calificaţi. Obligaţiunile au o rată anuală a dobânzii de 7.4%, o maturitate de 5 ani şi vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti în jurul datei de 20 noiembrie 2012.

Emisiunea a generat un interes deosebit în piaţa de capital, demonstrând astfel încrederea investitorilor în soliditatea modelului de business al companiei.

Eric Stab, Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România, a declarat cu această ocazie : “Această operaţiune, o premieră atât pentru noi cât şi pentru piaţa de capital locală, reprezintă o etapă majoră în diversificarea surselor de finanţare pentru programul de dezvoltare al companiei şi consolidează angajamentul nostru de actor economic local.

GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de salariaţi.

14-06-2012 GDF SUEZ Energy România modernizează reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din Bucureşti cu fonduri europene nerambursabile

Programul Operaţional Sectorial ,,Creşterea Competitivităţii Economice’’
Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Axa prioritară 4 - Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice
Domeniul de intervenţie 1 - Energie eficientă şi durabilă (îmbunătăţirea eficienţei energetice şi dezvoltarea durabilă a sistemului energetic din punct de vedere al mediului)

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională
Titlul proiectului  :  ,,Modernizarea reţelei de gaze naturale - Creşterea securităţii în exploatare a reţelelor de distribuţie gaze naturale din Bucureşti prin modernizarea conductelor de oţel neprotejabile catodic.’’

GDF SUEZ Energy România modernizează reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din Bucureşti cu fonduri europene nerambursabile

Bucureşti, 14/06/2012

GDF SUEZ Energy România a semnat un contract de cofinanţare din fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea reţelei de distribuţie din Bucureşti. Proiectul va fi derulat în perioada 15 mai 2012 – 31 iulie 2015.

Valoarea totală estimativă a proiectului cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, este de 97.470.412 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă însumează 16.323.286 lei, iar contribuţia estimată a companiei este de 81.107.126 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă modernizarea conductelor de gaze naturale cu un grad de uzură avansat şi care nu pot fi protejate catodic în vederea creşterii siguranţei în exploatare a reţelei de distribuţie.

Obiectivele specifice sunt următoarele :

 • creşterea securităţii alimentării cu gaze naturale prin reducerea numărului de întreruperi temporare pentru intervenţii de urgenţă şi remedieri defecte;
 • reducerea pierderilor tehnologice datorate gradului ridicat de uzură al conductelor din oţel existente;
 • minimizarea impactul negativ asupra mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de gaze în atmosferă.

Lungimea reţelei de distribuţie a gazelor naturale ce va fi modernizată în cadrul proiectului este de 92 km iar numărul de branşamente conectate la această reţea este de 3760.

Proiectul de modernizare a reţelei de distribuţie se derulează în municipiul Bucureşti. Tronsoanele reţelei de distribuţie care vor fi modernizate sunt grupate în 2 zone :  prima zonă - Soşeaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Carol I, Pache Protopopescu, Nicolae Bălcescu, General Magheru, Dacia, Strada George Enescu, Strada Tunari şi a doua zonă : Lacul Tei, Bulevardul Lacul Tei, Strada Barbu Văcărescu, Calea Florească.

Rezultatele vizate ale acestui proiect sunt : reducerea numărului mediu anual de întreruperi temporare în alimentarea cu gaze naturale, reducerea emisiilor de gaze naturale degajate în atmosferă, creşterea continuităţii alimentării cu gaze naturale prim mărirea numărului de ore de funcţionare a reţelei de distribuţie.

Politica investiţională pentru activitatea de distribuţie vizează 4 direcţii de acţiune  : reabilitarea şi modernizarea sistemului de distribuţie, extinderea reţelei de distribuţie, noi distribuţii de gaze naturale şi modernizarea echipamentelor. Prioritatea în domeniul investiţiilor o reprezintă înlocuirea şi modernizarea reţelei de distribuţie, astfel 70% din bugetul anual de investiţii al filialei de distribuţie este alocat lucrărilor de modernizare a reţelei, respectiv: înlocuirea conductelor din oţel şi a branşamentelor, protecţia catodică a reţelei din oţel pentru a o proteja de coroziune, modernizarea staţiilor şi a posturilor de reglare.

,,Acest proiect confirmă preocuparea constantă a companiei de a continua investiţiile în modernizarea reţelei de distribuţie şi permite accelerarea ritmului investiţional, obiectivul companiei fiind îmbunătăţirea continuă a siguranţei în alimentare pentru clienţii noştri. Din anul 2005 până în prezent GDF SUEZ Energy România a investit 353 de milioane de euro în modernizarea reţelei de distribuţie şi vom continua efortul investiţional’’ a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,4 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele, deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 17.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Contact

Ramona Sărărescu

Project Manager Comunicare

Tel: 021 301 30 93

E-mail: ramona.sararescu@gdfsuez.ro

14-06-2012 GDF SUEZ Energy România dezvoltă cu fonduri europene reţeaua de distribuţie a gazelor naturale în regim de medie presiune din Bucureşti şi judeţul Ilfov

Programul Operaţional Sectorial ,,Creşterea Competitivităţii Economice’’
Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Axa prioritară 4 - Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice
Domeniul de intervenţie 1 - Energie eficientă şi durabilă (îmbunătăţirea eficienţei energetice şi dezvoltarea durabilă a sistemului energetic din punct de vedere al mediului)

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională
Titlul proiectului  :  ,,Modernizarea reţelei de gaze naturale Creşterea capacităţii tehnice a sistemului de distribuţie gaze naturale din Bucureşti prin dezvoltarea reţelei de medie presiune.’’

GDF SUEZ Energy România dezvoltă cu fonduri europene reţeaua de distribuţie a gazelor naturale în regim de medie presiune din Bucureşti şi judeţul Ilfov

Bucureşti, 14/06/2012

GDF SUEZ Energy România a semnat un contract de cofinanţare din fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea reţelei de distribuţie în regim de medie presiune din Bucureşti şi judeţeul Ilfov. Proiectul va fi derulat în perioada 22 mai 2012 – 31 iulie 2015.

Cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, valoarea totală estimativă a proiectului este de 65.941.798 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă însumează 16.443.210 lei, iar contribuţia companiei este de 49.498.588 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea capacităţii tehnice a sistemului de distribuţie a gazelor naturale prin extinderea reţelei în regim de medie presiune cu 16 tronsoane noi din polietilenă, de înaltă densitate, cu o lungime de 70 km.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt următoarele :

 • creşterea siguranţei în exploatare a reţelei de distribuţie;
 • asigurarea unei presiuni constante de-a lungul întregului sistem de distribuţie al Municipiului Bucureşti şi al judeţului Ilfov;
 • minimizarea impactul negativ asupra mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de gaze degajate în atmosferă.

Rezultatele vizate ale acestui proiect sunt : reducerea numărului mediu anual de întreruperi temporare în alimentarea cu gaze naturale, asigurarea unei presiuni optime în alimentarea cu gaze naturale a clienţilor din Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, reducerea emisiilor de gaze naturale degajate în atmosferă.

,,Acest al doilea proiect pentru care am accesat fondurile europene ne va permite să creştem siguranţa în exploatare a sistemului de distribuţie şi îmbunătăţirea alimentării cu gaze naturale a clienţilor noştri la presiuni optime mai ales în perioada vârfurilor de consum din perioada de iarnă’’ a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,4 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele, deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 17.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Persoana de contact

Ramona Sărărescu

Project Manager Comunicare

Tel: 021 301 30 93

E-mail: ramona.sararescu@gdfsuez.ro

04-05-2012 GDF SUEZ Energy România demarează construcţia parcului eolian din comuna Gemenele

GDF SUEZ Energy România începe lucrările de construcţie a parcului eolian din România. Proiectul, localizat în comuna Gemenele, judeţul Brăila, a fost achiziţionat de la compania Belrom, un dezvoltator din domeniul imobiliar.

Primul parc eolian al GDF SUEZ în România va avea o capacitate instalată de 48 MW (echivalentul unui consum anual a circa 50.000 de gospodării din România). Douăzeci şi una de turbine de câte 2,3 MW fiecare vor fi livrate şi instalate de către compania Siemens, iar companiile Viarom şi Energobit vor efectua execuţia construcţiilor civile şi a lucrărilor electrice şi mecanice.

Acest proiect de investiţie în energia verde, primul din judeţul Brăila până în prezent, va contribui atât la dezvoltarea economică a zonei cât şi la prosperitatea socială a comunităţii locale. Astfel, astăzi, compania a donat un microbuz Primăriei comunei Gemenele pentru a asigura transportul elevilor din satul Găvani la şcoala din comuna Gemenele.

Evenimentul de inaugurare a lucrărilor a fost deschis de către Eric Stab, Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România, în prezenţa oficialităţilor locale. „Acest proiect reprezintă o etapă importantă a diversificării activităţii GDF SUEZ Energy România prin intrarea pe piaţa de producţie de electricitate. Dezvoltarea lui se va realiza având la bază trei principii fundamentale: parteneriatul cu autorităţile locale, implicarea în comunitate şi  dezvoltarea durabilă.”

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,4 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele, deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 17.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.


Contact

Amalia Anghel

Şef Birou Comunicare Corporate

Tel: 021 301 23 91

Fax: 021 301 22 03

E-mail: amalia.anghel@gdfsuez.ro

25-04-2012 Angajaţii GDF SUEZ Energy România instruiţi în cadrul unui proiect cu finanţare europeană

În data de 25 aprilie, la sediul GDF SUEZ Energy România, a avut loc conferinţa de presă privind finalizarea programului de formare profesională cofinanţat din fonduri europene ,,Îmbunătăţirea competenţelor, flexibilităţii şi performanţelor angajaţilor, în vederea adaptării la actualul context socio-economic’’.

În cadrul acestui program 220 de angajaţi ai GDF SUEZ Energy România au fost instruiţi în perioada iunie 2010 - aprilie 2012.

Cofinanţat din Fondul Social European prin Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul a avut o valoare totală de 4.300.000 lei, din care fondurile europene nerambursabile atrase de către companie au reprezentat 2.500.000 lei, iar contribuţia companiei a fost de 1.800.000 lei.

Pentru mai multe informaţii, vă invităm să consultaţi comunicatul de presă aici.

12-04-2012 Programul centrelor de relaţii cu clienţii în perioada sărbătorilor de Paşte

Vineri, 4 mai, a avut loc evenimentul de inaugurare a lucrărilor de construcţie a primului parc eolian al Grupului GDF SUEZ în România.

Programul evenimentului a fost conceput în jurul a 3 momente importante :

 • donaţia unui microbuz pentru a asigura transportul copiilor preşcolari şi şcolari din satul Găvani în comuna Gemenele şi a le facilita accesul la educaţie ;
 • punerea primei pietre de temelie a lucrărilor de construcţie;
 • prezentarea proiectului parcului eolian.

Evenimentul local de inaugurare a lucrărilor de construcţie, a fost deschis de către Eric Stab, Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România, în prezenţa oficialităţilor locale.  „Acest proiect reprezintă o etapă importantă a diversificării activităţii GDF SUEZ Energy România prin intrarea pe piaţa de producţie de electricitate. Dezvoltarea lui se va realiza având la bază trei principii fundamentale: parteneriatul cu autorităţile locale, implicarea în comunitate şi  dezvoltarea durabilă.”

La eveniment au participat partenerii de proiect, reprezentanţii autorităţilor locale din comuna Gemenele şi cei ai judeţului Brăila precum şi reprezentanţi ai entităţilor Grupului GDF SUEZ Energy România.

10-04-2012 Voluntarii GDF SUEZ Energy România şi Chance for Life au predat lecţii despre energie la ,,Şcoala Altfel’’

Voluntarii GDF SUEZ Energy România împreună cu voluntarii Fundaţiei Chance for Life au participat la activităţile programului naţional ,,Şcoala Altfel’’ în perioada 2-6 aprilie cu o lecţie depre protecţia mediului înconjurător şi utilizarea în siguranţă a gazului natural.

Lecţia despre energie face parte din programul educaţional extraşcolar ,,Întâlnire cu energia’’, iniţiat de GDF SUEZ Energy România în anul 2007, ce are drept scop transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural.

Echipele mixte de voluntari au mers în 9 şcoli din Bucureşti, Berca, Buzău, Craiova, Focşani, Târgovişte şi Piteşti. Lecţia a fost bazată mai mult pe momente interactive şi jocuri care să faciliteze atât transmiterea conţinutului informaţional către cei mici cât şi retenţia noţiunilor noi. Metano, mascota gazului natural, a înlesnit sarcinia lectorilor, captând atenţia elevilor. Pentru concretizarea noţiunilor predate, voluntarii au utilizat un set de planşe pedagogice şi experimente legate de noţiunile predate.

Aproximativ 300 de elevi s-au bucurat de o experienţă inedită în cadrul lecţiei despre energiei şi au primit la sfârşitul lecţiei broşura ,,Întâlnire cu energia’’, un joc test despre gazul natural şi brelocuri cu mascota Metano. Cadrele didactice au fost implicate activ în această acţiune de educaţie non-formală şi au fost încurajate să reia lecţia şi în viitor.

Teodora Ispas, voluntar GDF SUEZ Energy România în acest program ne-a declarat : ,,Îmi place să ma implic în astfel de programe pentru că cea mai mare răsplata a mea este bucuria transmisă de copii la sfârşitul lecţiei iar feedback-urile lor sunt întotdeauna sincere. M-a emoţionat nespus de tare o fetiţă care m-a întrebat când voi mai veni la ea în clasă împreună cu Metano pentru a le povesti lucruri frumoase despre energie’’.

Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România, compania îndreptându-şi atenţia asupra celor mici, deoarece ei trebuie să conştientizeze necesitatea utilizării în mod raţional a resurselor energetice pentru a contribui la o dezvoltare durabilă a societăţii.

Despre programul ,,Întâlnire cu energia’’

Programul ,,Întâlnire cu energia’’constă în două lecţii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural. Lecţiile programului sunt susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi voluntarii Chance for Life.

Lansat în octombrie 2007, programul ,,Întâlnire cu energia’’ s-a desfăşurat în 258 şcoli din 19 oraşe, implicând peste 19.000 de elevi. Începând cu anul 2009, circa 55 de voluntari din cadrul companiei au participat în acest program.

Pentru informaţii detaliate privind programul ,,Întâlnire cu energia’’, puteţi consulta site-ul www.gdfsuez-energy.ro, secţiunea responsabilitate socială şi www.chanceforlife.ro.

Despre GDF SUEZ Energy România

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie.

GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sport, cultură şi sănătate. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune.

Despre Chance for Life

Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

Contact GDF SUEZ Energy România

Ramona Sararescu

Project Manager Relatii Publice

Tel: 021 301 30 93

E-mail : ramona.sararescu@gdfsuez.ro

Contact Chance for Life

Iuliana Dinu

Coordonator National

Tel: 021 413 37 07

Fax: 021 413 37 07

E-mail: iuliana.dinu@chanceforlife.ro

09-04-2012 Eric Stab numit Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România

Bucureşti, 9 aprilie 2012 – În urma procesului intern de reorganizare a activităţilor din domeniul energetic ale Grupului GDF SUEZ în Europa, a fost adaptată structura de guvernanţă a GDF SUEZ Energy România.

Eric Stab, care a ocupat până în prezent funcţia de Preşedinte Executiv al GDF SUEZ Energy România şi responsabil al activităţilor energetice ale Grupului GDF SUEZ în Europa de Est devine Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România. El continuă să supervizeze activităţile de energie ale Grupului GDF SUEZ în Austria, Cehia şi Slovacia.

Comitetul director al GDF SUEZ Energy România, prezidat de Eric Stab, este format din : Yvonnick David (Director General Adjunct Operaţiuni), Bogdan Băndilă (IT), Frédéric Bellon (Achiziţii şi Servicii Energetice), Cristian Buzan (Juridic), Cristian Dandu (Marketing şi Vânzări), Anne-Marie Gestin (Financiar), Diana Ghiţă (Resurse Umane şi Comunicare), Olivier Maigrot (Strategie, Dezvoltare, Producţie de electricitate), Dan Pantilie (Infrastructură) şi Nicolas Richard (Portfolio Management).

« Noua organizare va permite o mai bună integrare a activităţilor de electricitate şi gaze naturale, o adaptare mai flexibilă a companiei la evoluţiile pieţei precum şi dezvoltarea unor oferte inovatoare pentru clienţii noştri», a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General al GDF SUEZ Energy România.

Eric Stab are 42 de ani şi s-a alăturat Grupului Gaz de France în anul 1991. El a deţinut succesiv responsabilităţi manageriale în cadrul filialei germane a Gaz de France şi a GASAG, compania de distribuţie şi de comercializare de gaze din Berlin. Ulterior a devenit responsabil al Gaz de France cu vanzările de gaze în Europa, iar din 2004 a fost numit CEO al filialei de furnizare de energie şi producţie de electricitate a Grupului Gaz de France din Marea Britanie. Din 2008, în urma fuziunilor grupurilor Gaz de France şi SUEZ, Eric Stab a condus activităţile Grupului în Europa de Est şi a fost Preşedinte al Consiliului de Administraţie al filialei din România. Eric Stab a venit în România în anul 2010. El a urmat un Master în Management la ESCP Europe şi a absolvit Executive Program la Stanford.

GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în următoarele domenii : furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi, gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de salariaţi.


Contact

Amalia Anghel

Şef Birou Comunicare Corporate

Tel: 021 301 23 91

Fax: 021 301 22 03

E-mail: amalia.anghel@gdfsuez.ro

01-02-2012 GDF SUEZ Energy România intră pe piaţa energiei eoliene

GDF SUEZ Energy România anunţă decizia de construcţie a unui parc eolian în România. Proiectul, localizat în comuna Gemenele, judeţul Brăila, a fost achiziţionat recent de la compania Belrom, un dezvoltator din domeniul imobiliar.

Primul parc eolian al GDF SUEZ în România va avea o capacitate instalată de 48 MW (echivalentul unui consum anual a circa 50.000 de gospodării din România). Douăzeci şi una de turbine de câte 2,3 MW fiecare vor fi livrate şi instalate de către compania Siemens.

Proiectul are toate permisele şi autorizaţiile necesare, inclusiv contractul tehnic de racordare la reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice, iar achiziţionarea echipamentelor este deja în fază avansată. Producţia de energie electrică ar putea începe înainte de sfârşitul anului 2012.

Eric Stab, Preşedinte executiv al GDF SUEZ Energy România, declară referitor la acest proiect : ,,Prin achiziţionarea acestui proiect, GDF SUEZ Energy România a finalizat o nouă etapă privind dezvoltarea sa în România. Construcţia acestui prim parc eolian exprimă încrederea noastră în potenţialul României în sectorul energiilor regenerabile şi va consolida poziţia noastră pe piaţa energiei.’’

Cel mai mare producător independent de electricitate şi operator în sectorul utilităţilor în ceea ce priveşte cifra de afaceri la nivel mondial, Grupul GDF SUEZ are un portofoliu diversificat şi echilibrat de active de producţie de electricitate, fiind în acelaşi timp unul dintre grupurile energetice cu cele mai puţine emisii de CO2 din lume. În contextul actual de dezvoltare rapidă a capacităţilor de producţie din surse de energie regenerabilă, GDF SUEZ este, de asemenea, în diferite zone ale lumii, un actor important în domeniul energiilor regenerabile.

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele, deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 16.500 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Contact

Amalia Anghel

Şef Birou Comunicare Corporate

Tel: 021 301 23 91

Fax: 021 301 22 03

E-mail: amalia.anghel@gdfsuez.ro

31-01-2012 Comunicat presa presiuni Bucuresti GDF SUEZ Energy Romania

Condiţiile meteo din ultimele zile, caracterizate prin temperaturi deosebit de scăzute pe întreg teritoriul României, au condus la înregistrarea unui consum zilnic pentru clienţii GDF SUEZ Energy România de 22 milioane m3, faţă de un nivel de 17 milioane m3 care este atins în mod normal în această perioadă a anului, înregistrându-se astfel o creştere a consumului de circa 30%.

Începând cu data de 30 ianuarie, orele 17.00, Distrigaz Sud Reţele a constatat o scădere semnificativă de presiune a gazelor naturale în principalele puncte de interconexiune cu reţeaua naţională de transport a Transgaz, în special în zona capitalei.

Distrigaz Sud Reţele a luat toate măsurile pentru a asigura alimentarea cu gaze naturale la parametri normali a consumatorilor din Bucureşti. Având în vedere parametrii înregistraţi în această dimineaţă în sistemul de distribuţie  Distrigaz Sud Reţele a notificat toţi furnizorii şi clienţii deserviţi privind situaţia existentă şi a solicitat luarea tuturor măsurilor necesare pentru echilibrarea sistemului de transport.

Pentru a asigura continuitatea aprovizionării cu gaze naturale a tuturor clienţilor săi, GDF SUEZ Energy România a respectat şi chiar a depăşit obligaţiile de înmagazinare a gazelor naturale pentru ciclul 2011-2012 şi a triplat cantităţile zilnice de gaze naturale preluate din import.

Astfel, faţă de obligaţia de înmagazinare de 8.46 TWh, GDF SUEZ Energy România a înmagazinat o cantitate de 8.93 TWh, obligaţiile de înmagazinare fiind îndeplinite prin contracte încheiate cu operatorii de înmagazinare şi cu furnizorii care înmagazinează gaze pentru GDF SUEZ Energy România.

De asemenea, importurile de gaze naturale au crescut, în medie, în perioada 23-31 ianuarie de la 3 milioane m3 la 11 milioane m3 zilnic pentru clienţii GDF SUEZ Energy România, cifră care reprezintă peste 60% pe zi din totalitatea cantităţilor de gaze importate la nivel naţional.

GDF SUEZ Energy România depune în continuare toate eforturile necesare pentru asigurarea continuităţii în aprovizionarea cu gaze naturale a clienţilor săi.

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele, deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 16.500 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Contact

Amalia Anghel

Şef Birou Comunicare Corporate

Tel: 021 301 23 91

Fax: 021 301 22 03

E-mail: amalia.anghel@gdfsuez.ro

06-10-2011 GDF SUEZ Energy România în parteneriat cu Chance for Life lansează a cincea ediţie a programului ,,Întâlnire cu energia’’

GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului lansează a cincea ediţie a programului „Întâlnire cu energia”. Acesta este un program educaţional iniţiat de GDF SUEZ Energy România în anul 2007 ce vizează transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural.

Anul acesta programul se va desfăşura în 42 de şcoli din 6 oraşe: Bucureşti, Buzău, Caracal, Focşani, Piteşti şi Târgovişte. Aproximativ 3400 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor ,,Întâlnire cu  energia’’ în luna octombrie în cadrul căreia vor învăţa lucruri utile despre sursele de energie.

Programul constă în două lecţii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural. Prima lecţie se va desfăşura în săptămâna 3-7 octombrie iar cea de-a doua în săptămâna 17-21 octombrie. Lecţiile programului vor fi susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi voluntarii Chance for Life. Pentru concretizarea noţiunilor predate, ei vor utiliza un set de planşe pedagogice, experimente şi jocuri, punând accent pe partea interactivă a lecţiilor.

Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România, compania îndreptându-şi atenţia asupra celor mici, deoarece ei trebuie să conştientizeze necesitatea utilizării în mod raţional a resurselor energetice pentru a contribui la o dezvoltare durabilă a societăţii. ,,Ne bucură faptul că pentru ediţia de anul acesta avem peste 30 de voluntari din cadrul companiei care au dorit să se implice şi să-i înveţe pe cei mici lucruri interesante şi utile despre energie. Componenta de voluntariat intern a programului este încurajată de companie, iar angajaţii noştri răspund cu entuziasm acelor proiecte prin care se pot implica direct în comunitatea în care trăiesc’’, a declarat Eric Stab, Preşedinte GDF SUEZ Energy România.

În cadrul programului va fi lansat concursul ,,Câştigă cu Metano’’, acesta având 2 componente: o etapă pe şcoală,  în cadrul căreia elevii trebuie să realizeze un proiect comun plecând de la tematicile programului şi un concurs individual, cu 3 categorii de premii, pentru fiecare clasă. În afara acestor premii, fiecare elev participant la program va primi un kit compus din broşura ,,Întâlnire cu energia’’, un orar şcolar, o diplomă de participare, un caiet dictando, un breloc cu mascota programului şi un joc-test despre gazul natural.

Lansat în octombrie 2007, proiectul pilot al programului s-a derulat în 40 de şcoli din Bucureşti, de el beneficiind aproximativ 3000 de copii. Ca urmare a feedback-ului pozitiv primit în urma proiectului pilot, în ediţiile viitoare programul ,,Întâlnire cu energia’’ a fost extins în peste 215 şcoli din 13 oraşe, implicând peste 15.500 de elevi. Mascota programului Metano, creată în 2007 în cadrul proiectului pilot de către o elevă participantă, reprezintă interfaţa informaţiilor transmise elevilor.

Pentru informaţii privind programul ,,Întâlnire cu energia’’, puteţi consulta site-ul www.gdfsuez-energy.ro, secţiunea responsabilite socială şi www.chanceforlife.ro.

Despre GDF SUEZ Energy România

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie.

GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sport, cultură şi sănătate. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune.


Despre Chance for Life

Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

Contact GDF SUEZ Energy România

Ramona Sararescu

Project Manager Comunicare

Tel: 021 301 30 93

E-mail : ramona.sararescu@gdfsuez.ro


Contact Chance for Life

Iuliana Dinu

Coordonator National

Tel: 021 413 37 07

Fax: 021 413 37 07

E-mail: iuliana.dinu@chanceforlife.ro

29-09-2011 Caravana olimpică GDF SUEZ ajunge în Bucureşti pe 1 octombrie

Vino să faci sport alături de campionii României în Parcul Tineretului !

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român împreună cu GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti organizează ,,Caravana olimpică GDF SUEZ’’, sâmbătă, 1 octombrie, începând cu orele 9.00 în Parcul Tineretului din Bucureşti.

Evenimentul îşi propune să promoveze valorile olimpismului încurajând practicarea sportului de către amatori alături de sportivii de performanţă şi să sublinieze beneficiile activităţii sportive asupra sănătăţii corpului omenesc.

În cadrul evenimentului vor fi organizate următoarele competiţii : Cros copii organizat pe 3 tranşe de vârstă (10-12 ani-600m, 13-15 ani – 800m, 16-18 ani – 1200m), un Cros Open destinat participanţilor cu vârsta minimă de 18 ani (distanţa de 2,4 km), un Concurs de role (6-8 ani) precum şi ateliere sportive: baschet, badminton şi tenis de masă.

Câştigătorii competiţiilor vor fi recompensaţi cu premii constând în articole sportive, iar pentru participanţii la ateliere de sport va fi organizată o tombolă. Spectatorii vor putea, de asemenea, să-şi  demonstreze abilităţile sportive pentru a câştiga premiile puse în joc pentru ei.

La eveniment vor fi prezente nume sonore din sportul românesc precum : Laura Badea (campioană olimpică la scrimă) Otilia Bădescu (campioană europeană la tenis de masă), Violeta Beclea (vicecampioană olimpică atletism), Elisabeta Lipă (campioană olimpică la canotaj) Monica Roşu (campioană olimpică gimnastică) Ivan Patzaichin (campion olimpic kaiac canoe), Ionela Tîrlea (vicecampioană olimpică atletism), Nicu Vlad (campion olimpic haltere), dar şi membri ai loturilor naţionale şi olimpice de pe plan local, activând în diverse sporturi.

Evenimentul de la Bucureşti este al treilea dintr-o serie de manifestări sportive denumite generic ,,Caravana olimpică GDF SUEZ’’, după cel de la Craiova din 10 aprilie şi evenimentul de la Ploieşti din 14 mai.

,,Pentru Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, parteneriatul cu GDF SUEZ ne conferă posibilitatea de a pune mai bine în valoare modelele olimpice din România şi încurajarea tinerilor care doresc să urmeze exemplul campionilor în sport. În România există mult potenţial sportiv şi suntem convinşi că alături de GDF SUEZ vom descoperi nenumărate surse de energie şi succes’’ a declarat Octavian Morariu, Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

,,Caravana olimpică GDF SUEZ a debutat anul acesta în Craiova pe 10 aprilie. Continuăm de această dată cu Bucureştiul şi ne bucurăm că vom avea la eveniment nume sonore din sportul românesc cu care toţi ne mândrim. Practic invităm toţi iubitorii de sport să vină pe 1 octombrie în Parcul Tineretului să facă mişcare alături de campioni. Susţinerea acestui eveniment confirmă dorinţa GDF SUEZ de a sprijini fenomenul olimpic din România şi promovarea valorilor olimpismului. Grupul GDF SUEZ îşi demonstrează astfel angajamentul de a promova practicarea sportului la toate nivelurile’’ a declarat Yvonnick David, Director General GDF SUEZ Energy România.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

,,Caravana olimpică GDF SUEZ’’ este o componentă a programului ,,Energie pentru performanţă’’, în cadrul parteneriatului dintre GDF SUEZ Energy România şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, semnat în septembrie 2010. Structura acestui program are la bază două componente: susţinerea financiară a sportivilor de performanţă incluşi în programul Pol România şi organizarea de evenimente dedicate publicului larg, cu participarea sportivilor de performanţă din dorinţa de a stimula mândria românilor faţă de valorile olimpice şi a încuraja practicarea sportului la toate nivelurile.

Despre GDF SUEZ Energy România

Filială a primei companii de utilităţi din lume după cifra de afaceri, GDF SUEZ Energy România este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 16.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Contact :

Ramona Sărărescu

Project Manager Comunicare

Tel : 021 301 30 93

E-mail : ramona.sararescu@gdfsuez.ro

12-06-2011 Rezultatele acţiunii de igienizare din Valea Teleajenului

ViitorPlus, voluntarii GDF SUEZ Energy România şi localnicii au igienizat Valea Teleajenului în data de 11 iunie

ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă – împreună cu GDF SUEZ Energy România au încheiat derularea unei etape importante a proiectului „Valea Teleajenului - ECOmunitatea ta!”, respectiv igienizarea zonei Măneciu-Cheia.

Proiectul „Valea Teleajenului - ECOmunitatea ta!”, o iniţiativă menită să sensibilizeze publicul larg privind protecţia mediului înconjurător, a fost lansat oficial pe 11 mai în București şi în Ploiești în data de 7 iunie. Proiectul se derulează încă de la începutul acestui an, etapele anterioare fiind pași bine gândiți într-o construcție menită să producă rezultate cu impact pe termen lung.

Etapa derulată sâmbătă, 11 iunie, în zona Măneciu-Cheia, a reunit peste 400 de voluntari ai ViitorPlus, angajați ai companiei GDF SUEZ Energy România, localnici, autorități locale, elevi, evenimentul bucurându-se de participarea Iulianei Tudor, eco-ambasador extraordinar al proiectului.

Echipele de voluntari au fost coordonate de ViitorPlus împreună cu cei 50 de eco-ambasadori recrutați dintre elevii din zonă și instruiți în timpul derulării proiectului.

În urma eforturilor depuse de către voluntarii participanţi, s-au colectat 1100 de saci, însemnând un volum de aproximativ 132 de metri cubi de deșeuri, dintre care aproape jumătate au fost transportate către centre de reciclare.

În cadrul proiectului ,,Valea Teleajenului-ECOmunitatea ta !’’, în zona Măneciu-Cheia au fost montate containere destinate colectării selective a deșeurilor de plastic și metal în 7 puncte de-a lungul acestui traseu, iar turiștii și localnicii au fost încurajați să le folosească pentru a putea beneficia de un mediu înconjurător mai curat.

Autoritățile locale au preluat infrastructura creată și s-au angajat că vor supraveghea utilizarea corectă a containerelor de colectare selectivă.

Unul dintre cele mai importante obiective ale acestui proiect este ca infrastructura creată, sesiunile de instruire derulate, zilele de informare a turiștilor asupra colectării selective a deșeurilor, acțiunea de igienizare, monitorizarea rezultatelor și implicarea grupurilor de lucru în proiect (voluntari, localnici, autorități, turiști, elevi, experți) să aibă impact pe termen lung în zona Valea Teleajenului.

În etapele premergătoare acţiunii de igienizare, voluntarii ViitorPlus au informat peste 800 de turiști din zonă privind colectarea selectivă a deșeurilor şi importanţa reciclării ă și au împărțit Harta Reciclării, instrument de identificare a locurilor în care pot fi lăsate deşeurile colectate selectiv pentru reciclare.

Harta poate fi oricând gasită la adresa www.hartareciclarii.ro, precum şi accesând link-urile prezente pe website-urile www.ecomunitateata.ro, www.viitorplus.ro şi www.gdfsuez-energy.ro .

Proiectul continuă până în septembrie cu etapa de monitorizare a rezultatelor obținute pe Valea Teleajenului, monitorizare făcută de asociația ViitorPlus și sprijinită de cei 50 de eco-ambasadori din zonă.

***

GDF SUEZ Energy Romania este filiala primei companii de utilităţi din lume după cifra de afaceri şi unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România, a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie.

Printre proiectele de responsabilitate socială derulate de către companie amintim: programul educaţional privind sursele de energie şi utilizarea lor ,,Întalnire cu energia’’, programul educaţional ,,Educaţie prin turism’’, parteneriatul încheiat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec privind acţiunea de colectare a bateriilor şi acumulatorilor portabili în 42 de locaţii din zona de activitate a companiei.

Pentru mai multe detalii puteţi accesa secţiunea de responsabilitate socială la link-ul /corporate/responsabilitate-sociala.

Persoana de contact GDF SUEZ Energy România:

Ramona Sărărescu, tel. 021 301 30 93, ramona.sararescu@gdfsuez.ro

ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă este o organizaţie nonprofit care derulează din 2006 proiecte de împădurire, reciclare, educaţie şi conştientizare, producţie de confecţii textile naturale, construcţie de colectoare solare şi dotare a unor obiective sociale cu sisteme de încâlzire a apei menajare ce utilizează energia soarelui, proiecte ce contribuie la soluţionarea unor probleme sociale şi de mediu în diferite judeţe ale ţării precum, Constanţa, Călăraşi, Prahova, Ilfov, Sălaj şi Teleorman sau în Bucureşti. Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizaţiei de până acum sunt „Adoptă un copac!”, „Sacoşa de pânz㔺i „Recicleta”.

Pentru mai multe detalii privind proiectele ViitorPlus puteţi accesa www.viitorplus.ro

Persoana de contact ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă: Teodora Pălărie, tel. 0735 854 169 teodora.palarie@viitorplus.ro11-05-2011 Lansare proiect "Valea Teleajenului - ECOmunitatea Ta !"

ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă – împreună cu GDF SUEZ Energy România lansează  oficial astăzi, 11 mai, o nouă iniţiativă menită să ajute românii să se implice activ în îngrijirea naturii: proiectul „Valea Teleajenului - ECOmunitatea ta!”, susţinut şi de Iuliana Tudor, vedeta postului public de televiziune.

Proiectul „Valea Teleajenului - ECOmunitatea ta!” se desfăşoară în zona Măneciu-Cheia şi vizează comunităţile locale din zonă şi turiştii care vizitează această regiune. Această iniţiativă este o etapă-pilot a unui program pe care ViitorPlus intenţionează să îl extindă în ţară.


,,Valea Teleajenului-ECOmunitatea ta !’’ este un proiect complex având 3 direcţii de acţiune majore:

 • educarea, informarea şi sensibilizarea locuitorilor din zona Valea Teleajenului şi a turiştilor privind necesitatea colectării deşeurilor în spaţiile special amenajate în vederea reciclării şi păstrării curăţeniei; în acest sens, în luna aprilie, 1000 de elevi din zona respectivă -reprezentând peste 60% din elevii care studiază în Măneciu- au participat la sesiuni educaţionale privind aceste aspecte;
 • lansarea şi distribuirea Hărţii Reciclării în varianta tipărită şi on-line– un instrument inedit şi util care vine în întâmpinarea nevoilor de informare a populaţiei cu privire la centrele de colectare a deşeurilor din zonele oraşelor Bucureşti şi Ploieşti;
 • acţiunea de igienizare a a zonelor de agrement de pe Valea Teleajenului din data de 11 iunie.

Proiectul abordează şi propune soluţii pentru două probleme stringente ale comunităţilor locale din România: colectarea selectivă a deşeurilor şi curăţenia zonelor de agrement. România colectează anual doar 1% din deşeuri în vederea reciclării acestora, în condiţiile în care ţinta ţărilor membre ale Uniunii Europene este de a recicla 50% din deşeurile menajere până în 2020[i]. Zonele de agrement atrag turişti din diferite oraşe, iar aceştia nu-şi asumă responsabilitatea pentru păstrarea curăţeniei zonelor respective. De aceea, proiectul îşi propune să sensibilizeze şi să responsabilizeze, localnicii şi turiştii, deopotrivă, privind păstrarea curăţeniei în spaţiile de agrement şi încurajarea reciclării prin informarea publicului larg în privinţa localizarii diferitelor centre de colectare selectivă.


În cadrul acestui program, a fost lansat astăzi şi blog-ul www.ecomunitateata.ro , unde vor fi descrise în amănunt etapele proiectului şi unde cei interesaţi pot găsi detaliile  privind acţiunii de igienizare din data de 11 iunie.


ViitorPlus lansează totodată un instrument inovator, practic şi util locuitorilor şi turiştilor din oraşele Bucureşti si Ploieşti, o premieră în România – Harta Reciclării. Pe această hartă, care va putea fi gasită în variantă tipărită şi on-line, vor fi identificate toate centrele de colectare a tuturor deşeurilor reciclabile din zonele Bucureşti şi Ploieşti (puncte stradale, magazine şi depozite de colectare).


Harta Reciclării va fi distribuită în cadrul activităţilor de informare destinate turiştilor derulate în luna mai şi în cadrul evenimentului de igienizare din 11 iunie. Începand de astazi, ea poate fi accesată online la adresa www.hartareciclarii.ro, precum şi accesând link-urile prezente pe website-urile www.ecomunitateata.ro, www.viitorplus.ro şi www.gdfsuez-energy.ro.


O dată la şase luni, adresele punctelor de colectare indicate pe Harta Reciclării vor fi verificate pe teren, complet sau prin sondaj.


Acţiunile din cadrul proiectului sunt sprijinite de către autorităţile locale şi instituţiile de învăţământ din zonă care doresc să facă din comunitatea lor un mediu mai sănătos de care să se bucure în mod responsabil.


,,Am ales să susţinem acest proiect din două motive: protecţia mediului înconjurător reprezintă o axă majoră a politicii noastre de responsabilitate socială şi angajaţii noştri au solicitat să se implice în astfel de proiecte, conştienţi de rolul pe care îl au în misiunea de a păstra un mediu curat pentru generaţiile viitoare. Compania încurajează constant voluntariatul intern şi de la an la an avem un număr tot mai mare de colegi care se implică în diferite proiecte derulate împreună cu partenerii noştri. Pentru acţiunea din 11 iunie, aproximativ o sută dintre angajaţii noştri din Ploieşti şi Bucureşti vor participa la proiectul „Valea Teleajenului - ECOmunitatea ta!”, a declarat Eric Stab, Preşedintele Consiliului de Administraţie al GDF SUEZ Energy România.

Iuliana Tudor a spus: “Pentru mine, faptul că am devenit mamă este o motivaţie extrem de puternică să fac orice efort să ajut societatea românească să meargă pe un drum bine ales. Cred că o atitudine corectă faţăa de tot ce ne înconjoară implică obligatoriu grija de natură, de resurse, de cei mai necăjiţi. Cum proiectul lansat astăzi se desfăşoară şi în zona şi pentru zona unde m-am născut şi am copilărit – în judeţul Prahova, cât şi acolo unde trăiesc acum – Bucureşti, mă implic şi îl susţin cu mare drag şi îi rog pe toţi cei care pot ajuta la rândul lor, să facă la fel. Ideal, un mediu înconjurător dezvoltat armonios în următorii ani ne va dovedi că am mers pe drumul bun.”


Dr. Teodora Pălărie, Vicepreşedinte al ViitorPlus, a declarat: “2011 este Anul European al Voluntariatului. Proiectul pe care îl lansăm astăzi, „Valea Teleajenului - ECOmunitatea ta!”, se desfăşoară cu sprijinul voluntarilor: localnici, turişti, angajaţi ai GDF SUEZ Energy România, autorităţi, instituţii locale, studenţi şi bineînţeles, al Iulianei Tudor, partenerul nostru extraordinar în acest proiect. Proiectele noastre aşa se desfăşoară mereu – adunăm laolaltă reprezentanţi ai cât mai multor grupuri sau instituţii şi le propunem să lucrăm împreună pentru un scop comun şi simplu: dezvoltarea durabilă a societăţii româneşti. Îmi place să cred ca în cei 5 ani de cand existăm, noi am descoperit o formulă magică - toate proiectele noastre au avut succes şi toţi cei pe care i-am cooptat vreodată alături de noi au lucrat şi lucrează din greu şi foarte bine împreună, fie că sunt directori de instituţii, angajaţi ocupaţi, oameni săraci sau tineri dornici să ajute.”


[1] http://ec.europa.eu/environment/waste/pdf/WASTE%20BROCHURE.pdf

***

GDF SUEZ Energy Romania este filiala primei companii de utilităţi din lume după cifra de afaceri şi unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.

Printre proiectele de responsabilitate socială derulate de către companie amintim: programul educaţional privind sursele de energie şi utilizarea lor ,,Întalnire cu energia’’, programul educaţional ,,Educaţie prin turism’’, parteneriatul încheiat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec privind acţiunea de colectare a bateriilor şi acumulatorilor portabili în 42 de locaţii din zona de activitate a companiei.

Persoana de contact GDF SUEZ Energy România:

Ramona Sărărescu, tel. 021 301 30 93, ramona.sararescu@gdfsuez.ro


ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă este o organizaţie nonprofit care derulează din 2006 proiecte de împădurire, reciclare, educaţie şi conştientizare, producţie de confecţii textile naturale, construcţie de colectoare solare şi dotare a unor obiective sociale cu sisteme de încâlzire a apei menajare ce utilizează energia soarelui, proiecte ce contribuie la soluţionarea unor probleme sociale şi de mediu în diferite judeţe ale ţării precum, Constanţa, Călăraşi, Prahova, Ilfov, Sălaj şi Teleorman sau în Bucureşti. Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizaţiei de până acum sunt „Adoptă un copac!”, „Sacoşa de pânz㔺i „Recicleta”.


Pentru mai multe detalii privind proiectele ViitorPlus puteţi accesa www.viitorplus.ro

Persoana de contact ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă:

Teodora Pălărie, tel. 0735 854 169 teodora.palarie@viitorplus.ro

10-05-2011 Program casierii GDF SUEZ Energy România în data de 13 mai

În data de 13 mai 2011 centrele de primire clienţi ale GDF SUEZ Energy România (fostul Distrigaz Sud)  vor fi închise. Această măsură a fost necesară pentru efectuarea unor operaţiuni de îmbunătăţire a sistemului informatic, cu scopul de a creşte calitatea serviciilor oferite. Începând de luni, 16 mai, programul de funcţionare este cel normal, cunoscut de către clienţii noştri.

De asemenea, serviciul de call-center naţional apelabil la numărul unic de telefon 021 9366 sau prefix local + 936 pentru celelalte judeţe va fi indisponibil în data de 13 mai.

Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create clienţilor noştri şi le mulţumim pentru înţelegere.

Pentru intervenţiile în caz de urgenţă, Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România, asigură permanenţa prin echipele sale la numărul unic 021 9281 pentru Bucureşti sau prefix local + 928 pentru celelalte judeţe din aria de acoperire a Distrigaz Sud Reţele.

Reamintim faptul că GDF SUEZ Energy România pune la dispoziţia clienţilor săi peste 12.600 puncte de încasare a facturilor. Dintre modalităţile de plată oferite de către companie amintim:

 • plata în numerar prin:

- agenţiile şi partenerii BRD Groupe Société Générale;
- agenţiile Băncii Transilvania, CEC BANK, Creditcoop şi MKB Romexterra Bank, Bancpost;
- automatele bancare Citibank Europe;
- automatele bancare Bancpost;
- comercianţii din reţeaua PayPoint;
- comercianţii din reţeaua Payzone;
- terminalele Rompay;
- în staţiile OMV, prin intermediul serviciului Westaco Express;
- în oficiile poştale prevăzute cu POS-uri.

 • debit direct (debitul direct este un serviciu gratuit pentru clienţii GDF SUEZ Energy România care au cont bancar la Bancpost*, BCR, BRD Groupe Société Générale, CEC BANK, ING Bank, Raiffeisen Bank, MKB Romexterra Bank, Banca Transilvania, UniCredit Ţiriac Bank);
 • virament bancar (prin virament bancar se poate transfera valoarea facturii din orice cont curent către conturile GDF SUEZ Energy România pe baza codului de client);
 • card bancar (poate fi folosit pentru achitarea facturii în cazul ATM-urilor BCR*, BRD Groupe Société Générale, ING Bank, MKB Romexterra Bank** din întreaga ţară, în reţeaua comercianţilor BRD Groupe Société Générale).

* aderarea la acest serviciu se poate face doar la sucursalele băncii;
** serviciu disponibil cu preaderare la bancă;

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele, deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 16.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Contact

Ramona Sărărescu

Project Manager Relaţii Publice

GDF SUEZ Energy România

Tel: 021 301 30 93

ramona.sararescu@gdfsuez.ro

09-05-2011 Caravana GDF SUEZ ajunge în Ploieşti pe 14 mai

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român împreună cu GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova organizează ,,Caravana olimpică GDF SUEZ’’ în data de 14 mai, Bulevardul Independenţei, începând cu orele 9.00.

Evenimentul îşi propune să promoveze valorile olimpismului încurajând practicarea sportului de către amatori alături de sportivii de performanţă şi să sublinieze beneficiile activităţii sportive asupra sănătăţii corpului omenesc.

În cadrul evenimentului vor fi organizate următoarele competiţii : Cros Juniori organizat pe 3 tranşe de vârstă (8-9 ani, 10-11 ani, 12-14 ani), un Cros Open destinat participanţilor cu vârsta minimă de 16 ani, un Concurs de role (10-14 ani) precum şi ateliere sportive: handbal, baschet, badminton şi tenis de masă.

Câştigătorii competiţiilor vor primi premii iar pentru participanţii atelierelor de sport va fi organizată o tombolă cu premii constând în articole sportive.

Alături de participanţi vor fi prezenţi la eveniment nume sonore din sportul românesc precum : Otilia Bădescu (campioană europeană la tenis de masă), Violeta Beclea (vicecampioană olimpică atletism), Octavian Bellu (antrenor lotul olimpic feminin de gimnastică), Leonard Doroftei (medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice box), Anamaria Tămîrjan (medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice gimnastică artistică), Ionela Tîrlea (vicecampioană olimpică atletism), Corina Ungureanu (campioană mondială la gimnastică artistică), dar şi membri ai loturilor naţionale şi olimpice de pe plan local, activând în diverse sporturi.

Evenimentul de la Ploieşti este al doilea dintr-o serie de manifestări sportive denumite generic ,,Caravana olimpică GDF SUEZ’’, ce se vor derula în mai multe oraşe pe tot parcursul anului 2011.

,,Pentru Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, parteneriatul cu GDF SUEZ ne conferă posibilitatea de a pune mai bine în valoare modelele olimpice din România şi încurajarea tinerilor care doresc să urmeze exemplul campionilor în sport. În România există mult potenţial sportiv şi suntem convinşi că alături de GDF SUEZ vom descoperi nenumărate surse de energie şi succes’’ a declarat Octavian Morariu, Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

,,Anul acesta este prima ediţie a Caravanei olimpice GDF SUEZ şi am început cu oraşul Craiova pe 10 aprilie. Continuăm cu municipiul Ploieşti deoarece este un simbol al sportului românesc prin performanţele sale remarcabile la baschet, gimnastică, box şi handbal, fiind o pepinieră de lansare a multor sportivi de performanţă. Susţinerea acestui eveniment confirmă dorinţa GDF SUEZ de a sprijini fenomenul olimpic din România şi promovarea valorilor olimpismului. Grupul GDF SUEZ îşi demonstrează astfel angajamentul de a promova practicarea sportului la toate nivelurile’’ a declarat Yvonnick David, Director General GDF SUEZ Energy România.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploieşti, Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Poliţiei locale Ploieşti şi Serviciului de Gospodărire Urbană Ploieşti.

,,Caravana olimpică GDF SUEZ’’ este o componentă a programului ,,Energie pentru performanţă’’, în cadrul parteneriatului dintre GDF SUEZ Energy România şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, semnat în septembrie 2010. Structura acestui program are la bază două componente: susţinerea financiară a sportivilor de performanţă incluşi în programul Pol România şi organizarea de evenimente dedicate publicului larg, cu participarea sportivilor de performanţă din dorinţa de a stimula mândria românilor faţă de valorile olimpice şi a încuraja practicarea sportului la toate nivelurile.

Despre GDF SUEZ Energy România

Filială a primei companii de utilităţi din lume după cifra de afaceri, GDF SUEZ Energy România este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 16.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.


Contact :

Ramona Sărărescu

Project Manager Comunicare

Tel : 021 301 30 93

E-mail : ramona.sararescu@gdfsuez.ro

21-04-2011 Program GDF SUEZ Energy România în perioada sărbătorilor de Paşte

Va informăm ca în perioada 25-26 aprilie 2011 centrele de primire clienţi si call-center-ul GDF SUEZ Energy România (fostul Distrigaz Sud)  vor fi închise. Începând de miercuri, 27 aprilie, programul de funcţionare este cel normal, cunoscut de către clienţii noştri.

Pentru intervenţiile în caz de urgenţă, Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România, asigură permanenţa prin echipele sale la numărul unic 021 9281 pentru Bucureşti sau prefix local + 928 pentru celelalte judeţe din aria de acoperire a Distrigaz Sud Reţele.

Reamintim faptul că GDF SUEZ Energy România pune la dispoziţia clienţilor săi mijloace de plată diversificate precum :

 • plata în numerar prin :

- agenţiile şi partenerii BRD Groupe Société Générale;
- agenţiile Băncii Transilvania, CEC BANK, Creditcoop şi MKB Romexterra Bank, Bancpost;
- automatele bancare Citibank Europe;
- automatele bancare Bancpost;
- comercianţii din reţeaua PayPoint;
- comercianţii din reţeaua Payzone;
- în staţiile OMV, prin intermediul serviciului Westaco Express;
- în oficiile poştale prevăzute cu POS-uri.

 • debit direct (debitul direct este un serviciu gratuit pentru clienţii GDF SUEZ Energy România care au cont bancar la Bancpost*, BCR, BRD Groupe Société Générale, CEC BANK, ING Bank, Raiffeisen Bank, MKB Romexterra Bank, Banca Transilvania, UniCredit Ţiriac Bank);
 • virament bancar (prin virament bancar se poate transfera valoarea facturii din orice cont curent către conturile GDF SUEZ Energy România pe baza codului de client);
 • card bancar (poate fi folosit pentru achitarea facturii în cazul ATM-urilor BCR*, BRD Groupe Société Générale, ING Bank, MKB Romexterra Bank** din întreaga ţară, în reţeaua comercianţilor BRD Groupe Société Générale).

* aderarea la acest serviciu se poate face doar la sucursalele băncii;
** serviciu disponibil cu preaderare la bancă;

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie.Distrigaz Sud Reţele, deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 16.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Contact

Amalia Anghel

Responsabil comunicare

GDF SUEZ Energy România

Tel: 021 310 23 93

amalia.anghel@gdfsuez.ro

08-04-2011 Caravana olimpică GDF SUEZ’’ debutează la Craiova pe 10 aprilie !

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român împreună cu GDF SUEZ Energy România şi în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj organizează ,,Caravana olimpică GDF SUEZ’’ în data de 10 aprilie, în Parcul Tineretului, începând cu orele 9.00.

Evenimentul îşi propune să promoveze valorile olimpismului încurajând practicarea sportului de către amatori şi sportivii de performanţă şi să sublinieze beneficiile activităţii sportive asupra sănătăţii corpului omenesc.

În cadrul evenimentului vor fi organizate activităţi sportive precum handbal, badminton, tenis de masă, tenis de câmp, streetball, volei şi fotbal mixt şi 2 competiţii de cros : un cros pentru copii organizat pe 3 tranşe de vârstă (8-14 ani) şi un Open Cros la care se pot înscrie participanţii cu vârsta de peste 18 ani.

Câştigătorii celor 2 crosuri vor fi premiaţi iar pentru practicanţii activităţilor sportive va fi organizată o tombolă cu premii constând în articole sportive.

Alături de participanţi vor fi prezenţi la eveniment nume sonore din sportul românesc precum Violeta Beclea (vicecampioană olimpică atletism), Doina Melinte (campioană olimpică atletism), Cristiana Cojocaru (medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice), Natalia Andrei (campioană europeană atletism), Otilia Bădescu (campioană europeană la tenis de masă), Ionela Tîrlea (vicecampioană olimpică atletism) dar şi membri ai loturilor naţionale şi olimpice de pe plan local, activând în diverse sporturi.

Evenimentul de la Craiova este primul dintr-o serie de manifestări sportive denumite generic ,,Caravana olimpică GDF SUEZ’’, ce se vor derula în mai multe oraşe pe tot parcursul anului 2011.

,,Pentru Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, parteneriatul cu GDF SUEZ ne conferă posibilitatea de a pune mai bine în valoare modelele olimpice din România şi încurajarea tinerilor care doresc să urmeze exemplul campionilor în sport. În România există mult potenţial sportiv şi suntem convinşi că alături de GDF SUEZ vom descoperi nenumărate surse de energie şi succes’’ a declarat Octavian Morariu, Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

,,Anul acesta este prima ediţie a Caravanei olimpice GDF SUEZ şi ne bucurăm că începem cu municipiul Craiova, fiind o pepinieră de lansare a multor sportivi de performanţă şi în acelaşi timp unul dintre cele mai mari oraşe din sudul României. Susţinerea acestui eveniment confirmă dorinţa GDF SUEZ de a sprijini fenomenul olimpic din România şi promovarea valorilor olimpismului. Grupul GDF SUEZ îşi demonstrează astfel angajamentul de a promova practicarea sportului la toate nivelurile’’ a declarat Yvonnick David, Director General GDF SUEZ Energy România.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Academiei Olimpice Filiala Dolj, Clubului Sportiv Municipal Craiova şi Clubului Sportiv Şcolar Craiova.

,,Caravana olimpică GDF SUEZ’’ este o componentă a programului ,,Energie pentru performanţă’’, în cadrul parteneriatului dintre GDF SUEZ Energy România şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, semnat în septembrie 2010. Structura acestui program are la bază două componente: susţinerea financiară a sportivilor de performanţă incluşi în programul Pol România şi organizarea de evenimente dedicate publicului larg, cu participarea sportivilor de performanţă din dorinţa de a stimula mândria românilor faţă de valorile olimpice şi a încuraja practicarea sportului la toate nivelurile.

Despre GDF SUEZ Energy România

Filială a primei companii de utilităţi din lume după cifra de afaceri, GDF SUEZ Energy România este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 16.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Contact :

Ramona Sărărescu

Project Manager Comunicare

Tel : 021 301 30 93

E-mail : ramona.sararescu@gdfsuez.ro