Evitați atacurile informatice de tip phishing!

Având în vedere că riscul atacurilor informatice de tip phishing este unul foarte ridicat la nivel global, GDF SUEZ Energy România a introdus o serie de măsuri de informare şi prevenire cu privire la astfel de tentative. Măsurile luate de către GDF SUEZ Energy România au un caracter preventiv și ele nu duc în mod necesar la reducerea numărului de atacuri de tip phishing, motiv pentru care este de preferat ca orice utilizator să aibă un set minim de cunoștințe în privința securităţii pe Internet. 

Recomandăm clienților noștri să țină cont de următoarele: 

  • Să verifice numele adreselor de e-mail de pe care primesc informațiile. Adresele de e-mail folosite de GDF SUEZ Energy România în relația cu clienții sunt newsletter@infogdfsuez.ro şi infogdfsuez.ro@fidelizare.com.
  • Să acorde atenție sporită cu privire la link-urile atașate în conținutul mesajelor prin care li se solicită descărcarea anumitor programe. Reamintim că link-urile ataşate mesajelor primite de la GDF SUEZ Energy România pot conține doar fișiere în format PDF, în general cu factura de gaze naturale.
  • Să își protejeze calculatorul personal printr-un antivirus actualizat şi performant. Astfel, este prevenită infectarea cu programe malware care pot afecta grav sistemul.

GDF SUEZ Energy România nu solicită clienților săi date personale sau elemente de securitate prin accesarea unui link transmis prin e-mail.

În situația în care, în umătoarea perioadă, primiți un mesaj suspect prin e-mail sau SMS, care pare a fi de la GDF SUEZ Energy România și prin care vi se solicită descărcarea anumitor programe, vă rugăm să contactați serviciul Call Center la numărul de telefon 021.9366, pentru București, sau prefixul localității şi numărul 936, pentru alte localități, sau să trimiteți un mesaj la prin formularul de contact online

Sperăm că aceste informații vă sunt de folos.

Vă mulţumim, Echipa GDF SUEZ Energy România.